“Geen negatieve gevolgen voor het milieu. Onze klanten weten dat."

Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Case delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

In 2015 koos Datacenter Groningen voor Pure Energie. Als eerste en enige datacenter in Nederland neemt het hightech databedrijf uitsluitend stroom af van één windmolen. Daarmee is Datacenter Groningen binnen haar branche koploper op het gebied van duurzaamheid. 

“Pure Energie is het enige energiebedrijf dat zelf uitsluitend groene stroom in Nederland opwekt”, aldus Andrew van der Haar, directeur van Datacenter Groningen. “Dat heeft ons overtuigd van onze keuze voor Pure Energie. We willen bijdragen aan het verduurzamen van Nederland. Omdat we zeker willen weten dat onze groene stroom echt uit Nederland kon, hebben we voor één specifieke windmolen gekozen. Dat is alleen mogelijk bij Pure Energie.”

Onlangs is de samenwerking tussen Datacenter Groningen en Pure Energie verlengd tot 2022. “We vinden het belangrijk dat wij groene stroom verbruiken die uit een Pure Energie windmolen komt. Sinds 2015 zijn we aangesloten op Windpark Distripark in Waddinxveen. Dat is transparant en gegarandeerd duurzaam”.

Samenwerking Pure Energie en Datacenter Groningen

“Onze keuze voor Pure Energie is vanzelfsprekend. Datacenter Groningen een van de eerste datacenters die haar energie voor 100% uit een duurzame bron haalt. Daarnaast gaan we zuinig om met onze energie. Koude lucht komt bijvoorbeeld van buiten en hoeft niet extra gekoeld te worden. De stroom die wij hier verbruiken heeft geen negatieve gevolgen voor het milieu. Onze klanten weten dat.” 

Joost Posthuma, Hoofd Verkoop bij Pure Energie: “We zijn trots op onze samenwerking met Datacenter Groningen. Je ziet dat ze op veel meer manieren bezig zijn om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Bijvoorbeeld door een innovatief koelsysteem, energiebesparing en door onze 100% groene stroom. De stroom die zij verbruiken helpt ons weer om nieuwe wind- en zonne-energieprojecten te realiseren in de toekomst. Zo werken we samen aan meer duurzaamheid in Nederland.”

Over Datacenter Groningen

Datacenter Groningen biedt veiligheid voor ICT-systemen. Andrew van de Haar: “Bij ons kunnen klanten hun eigen ICT plaatsen en wij zorgen voor de ideale omstandigheden zodat de ICT altijd blijft functioneren. We zijn als het ware ‘de cloud’, met het grote verschil dat de klant eigenaar is van zijn ICT-systemen. Onze techniek is tot in de puntjes geregeld. Door innovatieve technieken en actief beleid is onze footprint nagenoeg CO2-neutraal. Ons datacenter was één van de eerste datacenters die haar energie voor 100% uit een duurzame bron haalt. Groene stroom is voor ons dus al heel vanzelfsprekend.”