20171215 1400260 002

Uzin Utz Nederland overgestapt op Pure Energie

Het bedrijfspand van Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro), de groenste fabriek van Nederland, heeft haar goede voornemens in december al waargemaakt. De fabriek in Haaksbergen draait vanaf 1 januari op 100% groene stroom uit Hollandse zon en wind van Pure Energie. Met de keuze voor Pure Energie bespaart Uzin Utz Nederland meer dan 380.000 kg CO2uitstoot per jaar ten opzichte van traditionele, grijze stroom.

Verschillende energiezuinige en duurzame maatregelen, zoals het gebruik van donkergroene energie maakten het bedrijfspand van Uzin Utz Nederland, vorig jaar nog bekend onder de naam ‘Unipro’, al een van de meest duurzame in ons land. Het enige wat nog ontbrak: de groenste stroom van Nederland. Om nu ook de verantwoording op zich te nemen over de herkomst van de gebruikte energie koos Uzin Utz Nederland voor een overstap naar Pure Energie. 

Een ander belangrijk argument om over te stappen naar Pure Energie was het “Noaberschap”. Uzin Utz Nederland werkt, indien mogelijk het liefst samen met regionale spelers.

CO2-besparing met Pure Energie

Pure Energie levert uitsluitend groene stroom die het zelf opwekt uit zon en wind in Nederland. De missie van Pure Energie is om Nederland te verduurzamen. Daarom investeert Pure Energie 90% van de winst in nieuwe, groene energieprojecten. De overige 10% gaat naar het goede doel. Met de overstap naar groene stroom bespaart Uzin Utz Nederland jaarlijks 385.402 kg CO2 ten opzichte van traditionele, grijze stroom. Dit is vergelijkbaar met het plaatsen van meer dan 19.000 bomen.