• Voordelig jaarcontract onder het prijsplafond
  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Zekerheid over je energietarief voor 1 jaar
Header Groene Energie Pure Energie 2

Groene stroom onder het prijsplafond

Duurzame energie uit eigen energiebronnen

Groene stroomtarieven onder het prijsplafond

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelig jaarcontract onder het prijsplafond 100% groene stroom uit Nederland Zekerheid over je energietarief voor 1 jaar
Nu tot € 90,- korting op je contract

Groene stroomtarieven onder het prijsplafond

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelig jaarcontract onder het prijsplafond 100% groene stroom uit Nederland Zekerheid over je energietarief voor 1 jaar
Nu tot € 90,- korting op je contract

Groene energie uit Nederland

Gegarandeerd de groenste. Dat zijn wij. Wij ontwikkelen al meer dan 25 jaar zelf, samen met lokale energiecoöperaties, duurzame energieprojecten in Nederland en we verkopen nooit meer stroom dan we zelf opwekken. Dat is één van onze garanties. Zo weet jij precies waar jouw groene energie vandaan komt.

De stroom die jij verbruikt, helpt ons om nog meer duurzame energie in Nederland op te wekken. Samen met onze klanten maken we Nederland duurzamer. Kies voor duurzaam en word ook energiemaker! Stel zelf je energiepakket samen en meld je aan. Daarna hoef je niets te doen, want wij regelen de rest.

Kolommen windmolen

Windenergie

Onze windmolens zetten wind om in groene stroom. Deze groene stroom komt vervolgens uit het stopcontact bij jou thuis.

Windenergie voor thuis
Kolommen Zonnepanelen

Zonne-energie

Zonne-energie is een onuitputtelijke bron van energie. Kies jij voor Pure Energie? Dan ben jij verzekerd van 100% groene stroom.

Zonne-energie voor thuis
CTA Stroometiket Pure Energie

Wat is groene stroom?

Hernieuwbare energie

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt met duurzame energiebronnen in Nederland. Wij zien windmolens en zonnepanelen daarin als belangrijkste energiebronnen. De wind en zon vullen elkaar goed aan. In de herfst en de winter is er veel wind maar weinig zon, in de lente en zomer is er juist veel zon maar weinig wind.

Bovendien zijn beide energiebronnen hernieuwbaar. Het raakt nooit op. Daarom zijn windenergie en zonne-energie ook onze belangrijkste bronnen voor het opwekken van groene stroom.

Bekijk het duurzaamheidsrapport
Kolom Pure Energie 2

De groenste stroom

Wij leveren alleen groene stroom uit onze eigen energiebronnen in Nederland. Daarom zijn we al negen jaar op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland met een 10 voor duurzaamheid.

Bekijk het rapport
CTA Beste Beoordeling Pure Energie 2023

Beste leverancier 2023

Hoera! Wij zijn door Gaslicht.com voor de vijfde keer op rij verkozen tot de top drie beste energieleveranciers van 2023. Onze unieke werkwijze wordt gewaardeerd door onze klanten en daar zijn we trots op!

Meer informatie
CTA Beste Beoordeling Pure Energie

Een hoge beoordeling

We hebben een klantonderzoek laten uitvoeren om te kijken hoe we onze service nog verder kunnen verbeteren. Onze klanten beoordelen onze diensten en services gemiddeld met een 8.6 en daar zijn we hartstikke trots op.

Neem contact op
CTA Startscherm App Pure Energie

Altijd inzicht in je verbruik en apparaten

Bespaar met de Pure Energie Meter

Wist je dat wij een Pure Energie App hebben? Pas nu snel je termijnbedrag aan of verleng je contract met één druk op de knop, overal waar je bent. Door onze Pure Energie Meter (PEM) te koppelen aan de Pure Energie App heb je realtime inzicht in je energieverbruik. Hierdoor zie je in één oogopslag of je energie kunt besparen tijdens het koken, schoonmaken of het verwarmen van je woning.

Meer informatie
CTA Levering Pure Energie

Kies voor CO2-gecompenseerd gas

Groen gas is schaars in Nederland. Daarom compenseren we jouw gasverbruik tegen de hoogst mogelijke standaard: Gold Standard van het WNF. Daarmee compenseren we de uitstoot van jouw gasverbruik voor 100% en dragen we samen een steentje bij aan het milieu. Win-win.

Kies CO2-gecompenseerd gas

Veelgestelde vragen over onze groene stroom

Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Duurzame energiebronnen zijn hernieuwbaar en raken nooit op, zoals bijvoorbeeld zon, wind en water. Bij het opwekken van groene energie uit duurzame energiebronnen komt weinig tot geen CO2 vrij. Daarom wordt het steeds belangrijker dat we met zijn allen overstappen van fossiele en vervuilende energiebronnen naar duurzame alternatieven. Zo beperken we de impact op het milieu en kunnen we nog langer van deze aarde genieten.


Welke energiebronnen zijn duurzaam?
Welke soorten groene energie zijn er?

Er zijn verschillende soorten groene energie. Bij Pure Energie wekken we groene energie op uit zon, wind en water. Met onze Nederlandse zonnepanelen en windmolens wekken we zonne-energie en windenergie op. Sinds kort wekken we ook waterenergie op door middel van waterkracht. Ook dit is een vorm van groene energie. De stroom uit windenergie, zonne-energie en waterkracht noemen we groene stroom.


Welke energiebronnen zijn duurzaam?
Wat is het verschil tussen groene energie en grijze energie?

Alle Nederlandse huishoudens zijn aangesloten op hetzelfde elektriciteitsnetwerk. Of je nu voor grijze stroom kiest of voor groene stroom: iedereen krijgt dezelfde circa 230 volt uit het stopcontact. Het verschil tussen grijze en groene stroom is de manier waarop de stroom is opgewekt. Groene stroom komt uit onuitputtelijke energiebronnen als zonne-energie, windenergie of waterkracht. Grijze stroom wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, zoals gas en steenkool, of kernenergie.


Het verschil tussen groene en grijze stroom
Hoe stap je over op groene energie?

Overstappen op groene energie is heel eenvoudig. Bekijk ons actuele aanbod en stel je pakket samen, controleer de einddatum bij je huidige leverancier en daarna regelen wij de rest. Heb je nog een lopend contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem. Wij zorgen er voor dat dit contract wordt opgezegd en dat jij nooit zonder stroom komt te zitten. Zelf hoef je niets meer te doen.


Overstappen naar groene energie
Wat is de verdeling tussen de wind- en zonne-energie van Pure Energie?

Wij bouwen windmolens en zonneparken in Nederland en de stroom uit deze energiebronnen leveren we aan onze klanten. Je kiest als klant zelf uit welke energiebron jouw stroom komt. Het grootste deel van onze groene stroom wordt opgewerkt met windmolens (98%). Een kleiner deel wekken we op met onze zonnepanelen (2%).


Bekijk ons stroometiket
Wat is CO2-gecompenseerd gas?

Groen gas (biogas) wordt gemaakt uit biomassa. Je kan hier energie van maken door het te vergisten. Groen gas is schaars in Nederland. Op dit moment kunnen wij geen groen gas inkopen en leveren wij het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas tegen de hoogste standaard: Gold Standard van het WNF. De hoeveelheid CO2 die we hier uitstoten, wordt dan geneutraliseerd door ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te verminderen. Zo speel je dus quitte. Onze CO2-compensatie certificaten komen uit duurzame projecten van over de hele wereld. Wil je weten welke projecten? Klik dan op de onderstaande button.


Meer informatie over CO2-gecompenseerd gas
Hoe word ik klant bij Pure Energie?

Klant worden bij Pure energie is heel eenvoudig. Bereken je nieuwe termijnbedrag en kies je energiepakket via onze website. Als we je aanmelding hebben ontvangen hoef je zelf niets te doen. Wij regelen alles voor je.


Meld je aan

Bekijk onze real-time groene energie productie

Wij zijn energiemakers

In de energieteller zie je precies hoeveel energie we hebben opgewekt en hoeveel we op dit moment opwekken.

  • In 2023 opgewekt
  • Vandaag

Benieuwd naar onze bronnen?

Bekijk onze energiebronnen
Generation afbeelding

22.130 huishoudens

Worden voorzien van energie met dit aantal kilowattuur.

22.130 huishoudens

Worden voorzien van energie met dit aantal kilowattuur.

22.130 huishoudens

Worden voorzien van energie met dit aantal kilowattuur.
Bekijk onze energiebronnen

Meld je aan en word zelf ook een energiemaker

Als klant ben je onderdeel van een community van energiemakers. Bekijk de reviews van onze klanten en kijk van welke energiebronnen zij hun groene stroom ontvangen. Samen maken we Nederland duurzamer.

Klantenvertellen
“Ik heb niets gemerkt van een overgang van Essent naar Pure Energie. Alles is naar tevredenheid geregeld.”
9 Cor uit Hengelo
Cor uit Hengelo
Windmolen Flevoland
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Flevoland
Klantenvertellen
“Tot nu toe zijn zowel de overstap 2 jaar geleden als de jaarverlengingen probleemloos verlopen. Vlotte afwerking jaarafrekeningen, rede...”
9 Willine uit Amsterdam
Willine uit Amsterdam
Arjan Seppenwoolde zonnepanelen
Zonnepanelen
Ze maken het heel gemakkelijk
Ze maken het heel gemakkelijk
Klantenvertellen
“Ik heb voor het eerst een energie abonnement afgesloten. De website is erg duidelijk en alles werd fijn voor mij geregeld. Toen ik nog ...”
9 Arjanne uit Eindhoven
Arjanne uit Eindhoven
2
Klantenvertellen
1080x1080
Trebbe Bouw & Ontwikkeling
Klantenvertellen
“Het hele 'aansluit' proces verliep uitermate soepel en Pure Energie heeft een goede en vriendelijke klantenservice, dus voor mij is de ...”
9 Diederik uit Vlaardingen
Diederik uit Vlaardingen
Windpark DeHondtocht v2
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Hondtocht Dronten
Klantenvertellen
“Dit is de 1e keer dat ik direct iemand van een aanbieder aan de lijn kreeg, zonder wachttijd. De gevraagde informatie werd mij snel en ...”
10 Theo uit Hoofddorp
Theo uit Hoofddorp
Klantenvertellen
Het was liefde op het eerste gezicht.
Klantenvertellen
“De aanvraag en afwikkeling van het contract was snel geregeld met medewerking van een behulpzame medewerker.”
8 Olaf uit Groningen
Olaf uit Groningen
Verkooyen
Zonnepanelen
Verkooyen v2
Verkooyen
Klantenvertellen
“Duidelijke website en aanmelding. Supersnelle afhandeling en ontvangstbrief.”
9 Marcel uit Dronten
Marcel uit Dronten
Windmolen Deventer
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Kloosterlanden Deventer
Klantenvertellen
“Ik heb voor Pure Energie gekozen omdat zij al jaren als een van de duurzaamste energieleveranciers uit de bus komen. Het overstappen gi...”
10 Lesley uit Arnhem
Lesley uit Arnhem
eb190307 pure enschede waterviolierlaan05k
Zonnepanelen
Rien gaat voor zongemak
Rien gaat voor zongemak
Klantenvertellen
“Groen, transparant en vriendelijke mensen, ik word er blij van.”
9 Danielle uit Ede
Danielle uit Ede
Jan Bakker
Zonnepanelen
Jan Bakker
Jan Bakker
Klantenvertellen
“Je wordt efficient en snel geholpen en het personeel is duidelijk op de hoogte van alle zaken.”
10 Arnold uit Meppel
Arnold uit Meppel
Media
Hennie Kuiper kan eindelijk profiteren van de wind
Mark Maudy Facebook
Zonnepanelen
Netjes en snel geregeld.
Netjes en snel geregeld.
Foto Joost Pure Energie Andrew Datacenter Groningen
Klantenvertellen
Datacenter Groningen
author image
author image