• 100% Groene stroom uit Nederland
  • Overstap binnen 3 minuten geregeld
  • Overstapservice beoordeeld met een 8.6
Overstappen energie

Gratis overstappen van energie

Groene stroom sinds 1995

Stap nu over en bespaar

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
100% Groene stroom uit Nederland Overstap binnen 3 minuten geregeld Overstapservice beoordeeld met een 8.6
Kies voor vast, variabel of dynamisch

Stap nu over en bespaar

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
100% Groene stroom uit Nederland Overstap binnen 3 minuten geregeld Overstapservice beoordeeld met een 8.6
Kies voor vast, variabel of dynamisch

Gratis overstapservice

Overstappen van energie kan een slimme keuze zijn en is een fluitje van een cent. Vaak kun je besparen op je energierekening als je een energiecontract afsluit bij een andere energieleverancier. Onze gratis overstapservice wordt door onze klanten beoordeeld met een 8.6. Door over te stappen naar Pure Energie, en dus 100% groene stroom, zetten we samen de energietransitie in beweging. Stap jij ook over op groene stroom? Dan regelen wij alles voor je, inclusief het opzeggen van je huidige contract. Zo is je overstap binnen 3 minuten geregeld.

CTA Klantgeluk

Overstappen energie: de voordelen

Gratis en snel geregeld

Er zijn verschillende redenen voor het overstappen van energie. Bijvoorbeeld om te besparen op je energiekosten. Benieuwd of jij kunt besparen? Bereken dan zelf je termijnbedrag. Bij ons kun je kiezen uit een vast contract, variabel contract of dynamisch energiecontract.

Kies je contract

Waarom overstappen naar Pure Energie?

Iconenset groen donkergroen eerste prijs

100% groene stroom

Onze stroom is de groenste van Nederland. Consumentenbond beoordeelt ons al negen jaar op rij met een 10 voor duurzaamheid

Iconenset groen donkergroen content

Beste klantenservice

Wij zijn door de onafhankelijke energievergelijker Gaslicht.com met een 7.9 verkozen in de top drie beste energieleveranciers van 2023

Iconenset groen donkergroen Feedback

Hoge klantwaardering

Onze klanten geven ons een 8.6 en daarmee behoren we tot de best beoordeelde energieleveranciers op Klantenvertellen.nl

Zo stap je over naar Pure Energie

1
Kies je contract overstappen energie

Kies nu je energiecontract

Kies het energiecontract dat bij jou past en bereken je termijnbedrag. Na je aanmelding gaan wij direct voor je aan de slag.

Kies je contract
2
eb200507 de lutte062

Wij regelen je overstap

Zelf hoef je niets te doen, want wij zeggen je energiecontract bij je huidige energieleverancier op. Natuurlijk zorgen we ervoor dat je nooit zonder energie komt te zitten.

3
Header Vaste leveringskosten

Welkom bij Pure Energie!

Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je van ons jouw groene energiecontract per e-mail. Welkom bij Pure Energie!

CTA Kies Voordeel Pure Energie

"Overstappen is een fluitje van een cent"

Tevreden klanten

"Tot zover zeer tevreden. Kort geleden overgestapt. Overstappen is een fluitje van een cent. Aanmelding, bevestiging, inloggen op persoonlijke omgeving, dashboard, allemaal helder en duidelijk. En natuurlijk 100% groene stroom, dat is voor mij het belangrijkste."

- Marc uit Beugen

CTA overstappen

Overstappen op 100% groene stroom

Voordelige energietarieven

Stap over op 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas en help ook mee Nederland verder te verduurzamen. Er is altijd een energiecontract dat bij jouw situatie past. Bekijk onze actuele energietarieven en stap over. 

Bekijk tarieven
Meer over overstappen

Overstappen van energie: hier moet je op letten

Kolommen Wanneer overstappen

Wanneer overstappen van energieleverancier?

Lees hier meer over wat het juiste moment is om over te stappen van energieleverancier en waarom.

Meer lezen
Kolommen overstappen energie verstandig

Is overstappen van energie verstandig?

Als je wilt overstappen van energieleverancier moet je op een aantal dingen letten bij je keuze.

Meer informatie
Kolommen Energiebelasting

Wanneer betaal ik een opzegvergoeding?

Als je met een lopend vast energiecontract overstapt, is de kans groot dat je een opzegboete moet betalen.

Zo werkt het
Kolommen Bedenktijd overstappen

Hoe zit het met de bedenktermijn?

Na het afsluiten van een nieuw energiecontract, heb je altijd een wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

Zo zit het

Veel gestelde vragen over het overstappen van energieleverancier

Wie betaalt de opzegvergoeding als ik overstap naar Pure Energie?

Het kan voorkomen dat je een opzegvergoeding moet betalen aan je huidige energieleverancier wanneer je naar Pure Energie overstapt. Controleer daarom altijd zelf de einddatum van je huidige energiecontract. Als je besluit eerder over te stappen moet je zelf controleren of je een opzegvergoeding moet betalen. Zo kom je dus nooit voor een onaangename verrassing te staan. Pure Energie betaalt in geen enkel geval de vergoeding, tenzij specifiek vermeldt in de actievoorwaarden.


Wat is een opzegvergoeding?
Hoe lang van te voren overstappen energie?

Bij het bepalen van de ingangsdatum van je contract gaan wij standaard uit van de datum die je doorgeeft bij je aanmelding. Wel houden we rekening met de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Stap je over naar een andere energieleverancier en selecteer je een ingangsdatum binnen 14 dagen dan passen wij automatisch de ingangsdatum voor je aan.

 

Wij houden geen rekening met een eventuele opzegtermijn bij je oude energieleverancier. Controleer daarom altijd goed de einddatum van je huidige contract als je gaat overstappen. De meeste energieleveranciers hanteren een opzegtermijn van 30 dagen. Daarom raden wij je aan om minimaal 6 weken voor de gewenste overstapdatum over te stappen. Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder stroom of gas komt te zitten. Zodra de gehele overstap is afgerond, stopt je vorige leverancier met energie leveren. 


Hoe lang van te voren overstappen?
Hoe stap je over op groene energie?

Overstappen op groene energie is heel eenvoudig. Bekijk ons actuele aanbod en stel je pakket samen, controleer de einddatum bij je huidige leverancier en daarna regelen wij de rest. Heb je nog een lopend contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem. Wij zorgen er voor dat dit contract wordt opgezegd en dat jij nooit zonder stroom komt te zitten. Zelf hoef je niets meer te doen.


Overstappen naar groene energie?
Wat kost overstappen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier is vaak al binnen 3 minuten geregeld en helemaal gratis. Wel kan het zijn dat je een opzegvergoeding moet betalen als je een lopend vast energiecontract vroegtijdig opzegt. De opzegvergoeding is een soort boete die je betaalt aan je energieleverancier om mogelijk inkoopverlies te compenseren. 


Hoe lang duurt het voor ik ben overgestapt?

Hoelang het duurt voordat je bent overgestapt, is afhankelijk van de startdatum die je hebt gekozen bij je aanmelding. Geen paniek, jouw nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je nooit zonder stroom en gas komt te zitten. Tot de startdatum van het energiecontract bij je nieuwe energieleverancier, levert jouw oude energieleverancier nog stroom en gas op jouw adres. 


Moet ik mijn meterstanden doorgeven als ik overstap van energieleverancier?

Jouw nieuwe energieleverancier heeft je meterstanden nodig bij een overstap. Je ontvangt dan nog wel eerst een eindafrekening van je oude energieleverancier. Stap je over naar Pure Energie? Dan ontvang je vanzelf een e-mail met daarin de vraag om je meterstanden door te geven. Als je een slimme meter hebt, dan krijgen we de meterstanden automatisch doorgestuurd. Je hoeft in dat geval zelf niets te doen.