Energiecontract afsluiten: 5 vragen

Laatst bewerkt op 20 juni 2023 3 min
Artikel delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Wil je een nieuw energiecontract afsluiten, maar zit je nog met een aantal vragen? Wat is bijvoorbeeld het juiste moment, bij welke leverancier kun je het beste een energiecontract afsluiten en hoe werkt dat eigenlijk als je gaat overstappen? In dit artikel vertellen we je alles over een energiecontract afsluiten en beantwoorden we je vragen.

Waarom een nieuw energiecontract afsluiten?

Voor het afsluiten van een nieuw energiecontract zijn verschillende redenen te bedenken. Zo is het mogelijk dat de kosten voor energie bij een andere leverancier lager zijn en dat je ook nog een interessante welkomstkorting krijgt. Uit klantonderzoek blijkt dat er ook steeds meer mensen overstappen van energieleverancier vanwege de herkomst van de energie. De vraag naar groene energie stijgt en daar zijn wij heel blij mee. Om de klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk fossiele energie op grote schaal te vervangen door groene energie.

Wanneer kun je het beste een nieuw energiecontract afsluiten?

Eigenlijk kun je altijd overstappen van energieleverancier, maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het beste moment om over te stappen is aan het einde van je huidige energiecontract met een vaste looptijd. Bijvoorbeeld 1 maand voor het einde van je huidige contract. Hiermee voorkom je een eventuele opzegboete. Ondanks de opzegboete kan het interessant zijn om toch over te stappen naar Pure Energie, onze specialisten rekenen het graag voor je uit. Bij een variabel energiecontract kun je altijd overstappen. 

Bij welke energieleverancier en nieuw energiecontract afsluiten?

Bij welke energieleverancier je het beste een nieuw energiecontract kunt afsluiten is volledig afhankelijk van jouw wensen. Vind je het belangrijk om de laagste prijs te betalen? Of hecht je vooral veel waarde aan de herkomst van je stroom? Groene energieleveranciers vergelijken kun je het beste doen bij de Consumentenbod. De duurzaamheidsscore laat zien in hoeverre een energieleverancier daadwerkelijk investeert in de productie van groene stroom en niet alleen maar schuift met certificaten.

Vast of variabel energiecontract afsluiten?

Wanneer je een energiecontract gaat afsluiten kun je kiezen tussen een vast of variabel contract. Een vast energiecontract sluit je af voor een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. De marktprijs voor je stroom en gas kan in die periode niet veranderen. Bij een energiecontract voor onbepaalde tijd ga je mee met de ontwikkelingen in de markt. De tarieven kunnen dan minimaal twee keer per jaar veranderen. Door de stijgende energieprijzen kan het interessant zijn om je energiecontract vast te zetten. De verwachting is dat de marktprijzen verder gaan stijgen en ook dan kan het toch interessant zijn om te kiezen voor zekerheid.

Nieuw energiecontract afsluiten bij Pure Energie?

Als je ervoor kiest om een nieuw energiecontract af te sluiten bij Pure Energie, dan regelen wij alles voor je. Geef na het berekenen van je termijnbedrag de juiste einddatum van je huidige contract aan ons door en dan regelen wij de rest. Zo voorkom je een opzegboete en weten wij met wie wij de overstap moeten regelen. We sturen je een mail zodra je kunt genieten van onze groene energie.

Energiecontract afsluiten