Header Vrouw bij raam

Gas en licht vergelijken

Tarieven en meer

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier en wil je hiervoor eerst je gas en licht vergelijken? Ontdek in dit artikel hoe je de tarieven van gas en licht kunt berekenen en vergelijken. Daarnaast lees je ook waar je naast de tarieven nog meer naar zou moeten kijken voor een eerlijke en goede vergelijking. Met onze tips kun jij de juiste keuze maken.  

Gas en licht berekenen

Net als de meeste energieleveranciers hebben wij ook een handige rekentool op de website waarmee je eenvoudig de kosten voor gas en licht kunt berekenen. Vul in hoeveel kWh stroom je per jaar verbruikt, hoeveel m³ gas je per jaar verbruikt en geef aan of je een enkele meter of een dubbele meter hebt. Daarnaast kun je hier ook aangeven of je zonnepanelen hebt.

CTA Energie vergelijken Pure Energie

Door het invullen van deze gegevens, wordt het aanbod getoond op basis van jouw verbruik. De tarieven van zowel een variabel contract als een vast contract worden getoond. Deze tarieven worden per maand weergegeven. Dit noemen we ook wel het termijnbedrag. Wil je berekenen wat je per jaar kwijt bent? Dan kun je het termijnbedrag keer 12 doen en dan weet je wat je totaal in een jaar betaald.  

Gas en licht berekenen

Gas en licht tarieven vergelijken

Een handige manier om je gas en licht tarieven te vergelijken, is door verschillende energievergelijkers op het internet te gebruiken. Bij de meeste energievergelijkers moet je jouw adresgegevens invullen, de samenstelling van je huishouden en je jaarlijkse verbruik aangeven. Wanneer jij al deze gegevens hebt ingevuld, toont de tool de beste aanbiedingen op basis van jouw verbruik. Daarbij zie je naast de maandelijkse kosten ook meteen andere aantrekkelijke voordelen. Zoals bijvoorbeeld welkomstkortingen, gratis producten of acties over de gehele looptijd van het contract.  

Vergelijken gas en licht op duurzaamheid

Wij als Pure Energie hechten veel waarde aan het duurzaamheidscijfer. Dit cijfer is namelijk tot stand gekomen door een rapport dat elk jaar door de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE wordt opgesteld. Dit duurzaamheidsrapport toont aan hoe duurzaam de groene stroom van energieleveranciers écht is. Hoe hoger het cijfer, hoe actiever de leveranciers bijdragen aan de transitie naar een duurzame energievoorziening. 

Al 9 jaar de groenste energieleverancier

Pure Energie scoort al 9 jaar op rij een 10 op het gebied van duurzaamheid. Dat komt omdat wij alleen groene stroom leveren uit Nederlandse energiebronnen die we zelf beheren. Wij ontwikkelen, realiseren en beheren windmolens en zonnepanelen in Nederland. De stroom die we daarmee opwekken, leveren we aan onze klanten. Wat we hieraan verdienen, investeren we vervolgens weer in de bouw van nieuwe zonneparken en windmolenparken. 

Filter bij vergelijken gas licht op groene energie

Er bestaan bepaalde misverstanden over groene stroom. Zo wordt er bijvoorbeeld wel eens gedacht dat groene stroom duurder is dan grijze stroom. Terwijl groene stroom helemaal niet duurder hoeft te zijn. Bij de tool van de Consumentenbond kun je filteren op ‘groene energie’. Hierdoor weet je of jouw stroom echt groen is en of je hierdoor bijdraagt aan een schonere wereld. Bij Pure Energie heb je gegarandeerd 100% groene stroom en kun je zelfs je eigen windmolen kiezen. Zo weet je altijd waar je stroom vandaan komt.  

 

Vergelijk je groene energie tarief