Header Zonnepanelen in Nieuwegein

Waar krijg je de hoogste terugleververgoeding?

Wij zijn energiemakers

De hoogste terugleververgoeding van Nederland 

Heb jij zonnepanelen op je dak? Super goed, want dan wek je zelf energie op om jouw huis van stroom te voorzien. Er is een kans dat je meer energie opwekt dan dat je verbruikt. Deze energie kun je terugleveren. Dat houdt in dat je energie teruglevert aan het elektriciteitsnetwerk. Als aan het einde van het jaar blijkt dat je meer energie hebt opgewekt dan je zelf hebt verbruikt, dan ontvang je een terugleververgoeding. Dit is een vergoeding voor de teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding verschilt per energieleverancier. Bij Pure Energie ontvang je een van de voordeligste terugleververgoedingen in Nederland: € 0.0726 per kWh inclusief btw.

Wanneer krijg ik de terugleververgoeding?

Met de energie die je met je zonnepanelen opwekt voorzie je jouw huis van stroom. Energie die je opwekt, maar niet gelijk gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet. Overdag leveren de zonnepanelen meer stroom dan je verbruikt. ‘s Avonds of op een donkere winterdag verbruik je meer dan de zonnepanelen opleveren. De stroom die je overdag extra opwekt verrekenen we met de elektriciteit die je ‘s avonds afneemt. Je ontvangt de terugleververgoeding als je meer elektriciteit opwekt, dan je verbruikt. Je bent dus zelf ook energieleverancier. Hoe dat er precies werkt, wordt duidelijk door onderstaand voorbeeld. 

Verbruikte stroom 3.000 kWh
Zelf opgewekte stroom 3.500 kWh
Totaal teruggeleverde stroom 500 kWh


Deze 3.000 kWh kun je salderen, want die heb je zelf verbruikt. Dan houd je nog 500 kWh netto over. Die lever je terug aan het electriciteitsnet en daarvoor krijg je van ons een terugleververgoeding per kWh.

500 kWh × € 0.0726 = €36,30

Je kunt de terugleververgoeding zien als winst. € 0.0726 per kWh wordt verrekend op de jaarrekening. Bij een hogere teruglevering wordt het restant vergoed tegen het vaste levertarief. 

Hoe wordt de terugleververgoeding verrekend? 

Aan het eind van het jaar maken we de balans op. We zetten op de jaarafrekening op een rij wat je in een jaar tijd hebt verbruikt, zoals je dat van ons gewend bent. Aan de andere kant tellen we voor je op wat je in totaal hebt opgewekt. Blijkt dat je meer hebt opgewekt dan dat je in totaal in een jaar tijd verbruikt? Dan ontvang je over het verschil de terugleververgoeding.

Blijk je aan de andere kant meer te verbruiken dan je hebt opgewekt? Je ontvangt dan geen terugleververgoeding. Wel zullen we alles dat je hebt opgewekt gebruiken voor het salderen. Dat betekent dat je over die opgewekte elektriciteit geen kosten betaalt. Ook als je de stroom eerst hebt teruggeleverd, om op latere momenten op de dag juist elektriciteit van het stroomnet te gebruiken.

De hoogste terugleververgoeding

Bij Pure Energie ontvang je een extra voordelige terugleververgoeding, namelijk € 0.0762 per kWh inclusief btw. De aanschaf van 10 zonnepanelen levert al snel een voordeel op van ongeveer € 400,- per jaar. Deze berekening is gebaseerd op een leveringstarief van € 0,23 per kWh. De werkelijke besparing en de terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van de opwek van de installatie en jouw huidige stroomprijs. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met onze adviseurs.

Neem contact op

* Terugleververgoeding september 2021