Waar krijg je de hoogste terugleververgoeding?

Wij zijn energiemakers

Waar krijg je de hoogste terugleververgoeding? 

Heb jij zonnepanelen op je dak? Super goed, want dan wek je zelf energie op om jouw huis van stroom te voorzien. Er is een kans dat je meer energie opwekt dan dat je verbruikt. Deze energie kun je terugleveren. Dat houdt in dat je energie teruglevert aan het elektriciteitsnetwerk. Als aan het einde van het jaar blijkt dat je meer energie hebt opgewekt dan je zelf hebt verbruikt, dan ontvang je een terugleververgoeding. Dit is een vergoeding voor de teruggeleverde stroom. Als klant van Pure Energie krijg je de hoogste terugleververgoeding van alle energieleveranciers in Nederland: € 0.1452 per kWh.

Wanneer ontvang je een terugleververgoeding?

Bij Pure Energie profiteer je van de hoogste terugleververgoeding. Hoe dat er precies werkt, wordt duidelijk door onderstaand voorbeeld. 

Verbruikte stroom 3.000 kWh
Zelf opgewekte stroom 3.500 kWh
Totaal teruggeleverde stroom 500 kWh


Deze 3.000 kWh kun je salderen, want die heb je zelf verbruikt. Dan houd je nog 500 kWh netto over. Die lever je terug aan het electriciteitsnet en daarvoor krijg je van ons de hoogste terugleververgoeding per kWh.

500 kWh × € 0.1452 = € 72,60 

Je kunt de terugleververgoeding zien als winst. € 0.1452 per kWh geldt tot een maximum van 1500 kWh per jaar, verrekend op de jaarrekening. Bij een hogere teruglevering wordt het restant vergoed tegen het vaste levertarief. 

De hoogste terugleververgoeding

Bij Pure Energie ontvang je de hoogste terugleververgoeding van Nederland, namelijk € 0.1452 per netto kWh. De aanschaf van 10 zonnepanelen levert al snel een voordeel op van ongeveer € 500,- per jaar. Deze berekening is gebaseerd op een leveringstarief van € 0,23 per kWh. De werkelijke besparing en de terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van de opwek van de installatie en jouw huidige stroomprijs. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met onze adviseurs.

Neem contact op

* Terugleververgoeding juni 2020