Windpark Oud Dintel header

Waarom kiezen voor groene stroom uit Nederland?

100% Groene energie

Alleen met de keuze voor groene stroom opgewekt in Nederland weet je zeker dat de door jouw gebruikte stroom duurzaam is opgewekt in Nederland. Veel leveranciers kopen certificaten in uit het buitenland en zo kunnen ze hun grijze stroom als groene energie verkopen aan de consument. Veel Nederlanders maken gebruik van groene stroom, maar staan hierbij niet stil waar deze groene stroom vandaan komt. Echte groene energie komt uit Nederland en wordt opgewekt met eigen energiebronnen. Onze specialisten vertellen je waarom eigenlijk iedereen zou moeten kiezen voor groene stroom uit Nederland.

Groene stroom in Nederland

In Nederland is de vraag naar groene stroom veel hoger dan het aanbod. In Scandinavische landen is dat juist andersom: zij wekken meer groene stroom op dan ze kwijt kunnen. Veel Nederlandse energieleveranciers kopen daarom hun certificaten van Scandinavische energiemakers. Het bewijs daarvoor is de zogenaamde Garantie van Oorsprong (GvO); elke 1.000 kilowattuur aan duurzame energie krijgt één certificaat. De Autoriteit Consument en Markt ziet er streng op toe dat er niet meer GvO's worden uitgegeven dan dat er daadwerkelijk aan groene stroom wordt geproduceerd.

Groene stroom uit Nederland

Deze GvO’s kunnen energieleveranciers ook kopen van buitenlandse maatschappijen die meer groene energie opwekken dan verkopen. De Nederlandse klant krijgt dan in feite grijze stroom, maar heeft enkel de garantie dat het elders in Europa wordt gecompenseerd. Hierdoor hoeven energiemaatschappijen niet te investeren in windmolens of zonnepanelen. Deze groene energie draagt dus niet bij aan de missie om meer duurzame energiebronnen te ontwikkelen. Precies daarom is het zo belangrijk om te kiezen voor 100% groene stroom uit Nederland.

Nederlandse stroom maatschappij

Wij vinden dat je als energiemaatschappij niet meer energie hoort op te leveren dan je opwekt. Daarom leveren wij alleen groene energie die we opwekken met onze eigen windmolens en zonnepanelen in Nederland. Wij krijgen alleen meer GvO’s door meer te investeren in nieuwe windmolenparken en de aanleg van zonnepanelen bij onze klanten. Als klant kies jij zelf een energiebron, zo weet je altijd zeker waar jouw stroom vandaan komt. In ons stroometiket kun je aflezen dat 98.6% van onze groene energie wordt opgewekt met windmolens en de overige 1.4% wekken we op met eigen zonneprojecten. 

100% Groene energie

Wij kunnen bij Pure Energie met trots zeggen dat al onze GvO-certificaten afkomstig zijn van onze eigen energiebronnen. Wij leveren niet meer groene stroom dan we zelf opwekken en zijn door de Consumentenbond al negen jaar op rij verkozen tot de groenste energieleverancier van Nederland. Kies ook voor 100% groene energie uit Nederland. Stel je energiepakket samen en stap over. 

Start berekening