Waarom van energieaanbieder overstappen?

Overstapservice
Laatst bewerkt op 17 november 2022 3 min
Artikel delen

Je bent aangesloten op het elektriciteitsnet en elke maand wordt er automatisch een bedrag van je rekening afgeschreven. Makkelijk. Daar heb je geen omkijken naar. Tenminste, dat denk je. Toch stappen jaarlijks miljoenen Nederlanders over naar een andere energieleverancier. Waarom? Dat vertellen onze specialisten je graag. De belangrijkste reden voor een overstap is duurzaamheid en de herkomst van energie. Daarnaast zien we dat de prijs en eventuele welkomstkorting ook een belangrijke rol spelen bij de overweging om over te stappen. Stap jij ook over op groene energie? Wij regelen alles voor je, inclusief het opzeggen van je huidige contract. 

Overstappen op duurzame energie

Uit recent klantonderzoek blijkt dat klanten naar Pure Energie overstappen vanwege onze duurzame energie. Hier zijn we trots op! Steeds meer mensen geven de voorkeur aan écht groene stroom opgewekt in Nederland. Dat vinden wij een mooie ontwikkeling. Waarom zou je overstappen op duurzame energie, zoals bijvoorbeeld zonne-energie of windenergie? Dat antwoord vinden wij heel logisch: door groene energie te verbruiken belast je het milieu niet of nauwelijks. Integendeel, je maakt er juist op een slimme manier gebruik van. De 100% groene stroom die jij verbruikt, helpt ons om nog meer duurzame energie in Nederland op te wekken. Zo maken we samen Nederland duurzamer.

Besparen op je energierekening

Naast duurzaamheid zien we dat veel nieuwe klanten kiezen voor Pure Energie omdat ze hiermee besparen op de maandelijkse energiekosten. Een groot deel van de Nederlanders betaalt nog steeds te veel voor hun energie. Dit komt mede doordat veel energiegebruikers een variabel contract hebben en in de praktijk vaak meer betalen dan bij een contract met een vaste looptijd. Vaak blijkt dat deze variabele tarieven hoger zijn dan de afgesproken tarieven in een vast contract. Daarnaast zien we in de markt nog steeds energiemaatschappijen die nieuwe klanten een betere aanbieding doen dan bestaande klanten. Door over te stappen naar Pure Energie profiteer je niet alleen van écht groene stroom, maar ook van een scherp tarief die voor bestaande en nieuwe klanten gelijk is.

Gebruik maken van welkomstkorting

Tenslotte kun je bij een overstap profiteren van welkomstkortingen en actietarieven. Kijk niet alleen naar kortingen en acties, maar controleer ook altijd nauwkeurig de tarieven. Vergelijk deze voordat je overstapt met je huidige energiekosten en bekijk of je ook écht goedkoper uit bent. Wil je hulp van onze specialisten? We maken graag voor jou een vergelijking. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verassingen te staan. 

Hoe werkt het overstappen naar Pure Energie?

Kies jij ook voor 100% groene energie? Overstappen naar Pure Energie is heel makkelijk, want wij regelen alles voor je. Stel online je energiepakket samen en bereken je maandtarief. Heb je nog een contract bij een andere leverancier? Geen probleem! Wij zeggen het contract bij je huidige leverancier op en zorgen ervoor dat je nooit zonder energie komt te zitten. Geef bij het aanvragen de juiste einddatum van je huidige contract door om te voorkomen dat je niet een onverwachte opzegboete krijgt. Verder hoef je niets te doen. 

Bereken je energiepakket