Wanneer overstappen van energie?

Dit is het beste moment om over te stappen

Jaarlijks stappen veel huishoudens of bedrijven over naar een andere energieleverancier, maar wanneer kun je het beste overstappenDe belangrijkste reden voor een overstap is duurzaamheid en de herkomst van energie. Daarnaast zien we dat de prijs en eventuele welkomstkorting ook een belangrijke rol spelen bij de overweging om over te stappen. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je overstapt naar een andere energieleverancier. We leggen je uit wat het beste moment is om over te stappen.

Vanaf wanneer kun je overstappen op een andere energieleverancier?

In principe kun je altijd overstappen van energieleverancier. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo heb je bij veel energieleveranciers te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Bij ons is dat niet het geval. Veel huishoudens hebben een variabel energiecontract voor onbepaalde tijd en kunnen elk moment overstappen van energieleverancier. Er kan ook sprake zijn van een vast contract, waardoor je niet zomaar kunt overstappen. In dat geval moet je de looptijd uitzitten of een opzegboete betalen. Ondanks de opzegboete kan het interessant zijn om toch over te stappen op Pure Energie, onze specialisten rekenen het graag voor je uit. 

Wanneer het beste overstappen van energie leverancier?

Je kunt het beste 1 tot 3 maanden voor het einde van je huidige contract overstappen. Hiermee voorkom je een eventuele opzegboete. Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract wordt er op basis van het geschatte verbruik een termijnbedrag bepaald. Een jaar lang betaal je elke maand een vast bedrag aan je energieleverancier. Aan het einde van het contractjaar krijg je een jaarafrekening. Dan wordt bekeken hoeveel stroom en/of gas je in de afgelopen 12 maanden hebt verbruikt en of je te veel of te weinig hebt betaald. 

Wanneer overstappen als je zonnepanelen hebt?

Heb jij zonnepanelen? Dan is het goed om hier mee rekening te houden als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Je kunt in dat geval het beste wachten tot het verschil tussen de hoeveelheid stroom die je hebt opgewekt en de hoeveelheid stroom die je hebt verbruikt niet al te groot meer is. In de zomermaanden wek je vaak meer energie op dan je verbruikt. Voor de teveel opgewekte stroom ontvang je een teruglevergoeding. Toch is het voordeliger om je stroom te salderen

Overstappen naar 100% groene stroom

Overstappen naar groene stroom is heel eenvoudig. Als je overstapt naar Pure Energie regelen we alles voor je. Bereken via onze website je termijnbedrag en stel je energiepakket samen. Geef bij het overstappen de juiste einddatum van je huidige contract door. Zo voorkom je een onverwachte opzegboete. Als we je aanmelding ontvangen gaat alles van zelf. Je hoeft verder niets te doen. We sturen je een mail zodra je kunt genieten van onze groene energie.

Overstappen Overstappen
Geschreven door
Tess
Tess Content Marketeer