Header Wanneer zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen: wanneer en waarom nu?

Word ook energiemaker

Wanneer kun je het beste zonnepanelen kopen? Het is een logische vraag om jezelf te stellen als je zonnepanelen wilt plaatsen. Want het liefst zie je natuurlijk zo snel mogelijk rendement en verdien je de gemaakte kosten terug. Onze experts vertellen je graag wat het beste moment is om zonnepanelen te kopen. Of beter nog: waarom je ze nú zou moeten aanschaffen.

Wanneer zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen leveren natuurlijk het meeste op als de zon schijnt. Dat kan dan ook een reden zijn om je zonnepanelen bewust te plaatsen op een droge dag in het voorjaar. Zodat je meteen kunt profiteren van het vele zonlicht in de periode die volgt. Binnen één dag zijn je zonnepanelen al volledig geïnstalleerd en met voldoende daglicht zie je direct het resultaat. Eigenlijk is dit best een logische denkwijze, maar in praktijk is dit niet helemaal het geval.

Zonnepanelen kopen: wanneer maakt niet uit

Maar als je jezelf afvraagt wanneer je het beste zonnepanelen kunt kopen, is het goed om te weten dat eigenlijk elk moment geschikt is. Je kunt het hele jaar door zonnepanelen laten plaatsen en je kunt bij alle weersomstandigheden zonne-energie opwekken. Het moment waarop je zonnepanelen installeert maakt dus eigenlijk niet zoveel uit. In ieder geval niet voor de lange termijn en de terugverdientijd die altijd gaat over een periode van ongeveer 7 tot 9 jaar.

Wanneer je zonnepanelen koopt: denk vooruit

De lange termijn is bij het kopen van zonnepanelen belangrijk, daarom is het goed om vooruit te kijken als het gaat om je persoonlijke situatie. Ga je binnenkort de vloer isoleren of gaat je zoon of dochter binnenkort uit huis? Dan zal je energieverbruik drastisch dalen. Laat je goed adviseren door een van onze adviseurs en voorkom dat je later voor verrassingen komt te staan.

Waarom nu zonnepanelen kopen?

Het beste moment om zonnepanelen te kopen is nu. Want hoe eerder je ze laat plaatsen, des te eerder je jouw eigen energie gaat opwekken en je investering dus weer terugverdient. Bovendien lever je ook een bijdrage aan het milieu en een duurzamere planeet. Waar wacht je nog op? Vraag vrijblijvend je adviesgesprek aan met een van onze specialisten en ontdek hoeveel jij kunt besparen.

Adviesgesprek aanvragen