Energiebronnen Transportcentrum Jan Bakker

Zakelijk zonnepanelen plaatsen: aantrekkelijk of niet?

Duurzaam ondernemen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Je ziet zonnepanelen vaak op de daken van huizen, maar ook veel bedrijfsdaken zijn uiterst geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Is het ook interessant om zakelijk zonnepanelen te plaatsen? Op het dak van een kantoor, fabriek of winkel bijvoorbeeld. Zonnepanelen zijn een investering voor de toekomst en daarom is het belangrijk om je goed te laten informeren door onze adviseurs. 

Zonnepanelen voor bedrijven

Zakelijk zonnepanelen plaatsen is interessant. Met zonnepanelen bespaar je als bedrijf namelijk flink op de jaarlijkse energiekosten, verduurzaam jij jouw onderneming én kun je extra inkomsten genereren door stroom terug te leveren aan de netbeheerder. En ander voordeel is dat zonnepanelen de waarde van het bedrijfspand verhogen.

Subsidies zakelijke zonnepanelen

Nederland wil een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de Europese Klimaatdoelen en daarom stimuleert de overheid duurzame investeringen door middel van verschillende subsidies en regelingen. Net als particulieren, kunnen ook bedrijven de btw die ze betaald hebben over hun investering terug vragen. Maar er zijn veel meer regelingen, die fiscaal interessant zijn.

Aftrekbaarheid zakelijke zonnepanelen

Zo kunnen bedrijven gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De EIA en KIA maken het plaatsen van zonnepanelen een interessante investering voor een onderneming. De EIA maakt dat ondernemers, onder bepaalde voorwaarden, tot 41,5% van het investeringsbedrag kunnen aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast maakt uw bedrijf mogelijk aanspraak op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dit houdt in dat je, afhankelijk van je jaarlijkse investeringen in jouw bedrijf, tot maximaal 28% van het investeringsbedrag geheel of gedeeltelijk mag aftrekken van de fiscale winst.

De aftrekbaarheid van zonnepanelen blijft een ingewikkeld verhaal waar veel bij komt kijken. Er zijn veel factoren waar je op moet letten bij zo'n investeringstraject en in de praktijk gaat dit wel eens mis. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in het plaatsen van zonnepanelen bij bedrijven en alles wat daar bij komt kijken op financieel gebied. Onze adviseurs staan je graag bij gedurende het gehele traject. Op deze manier weet je zeker dat er geen kleine lettertjes over het hoofd worden gezien en dat je 25 jaar kunt genieten van je zonnepanelen.

Subsidie zonnepanelen grootzakelijk

Ook kunnen bedrijven een beroep doen op de Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (ook wel SDE++). Als de SDE wordt toegekend op jouw zonnestroominstallatie, dan ontvang je 15 jaar lang een vaste aanvullende vergoeding op jouw geproduceerde elektriciteit. Deze aanvullende vergoeding is, afhankelijk van het bedrag per kWh dat er is toegekend (de basisprijs), de basisprijs gecorrigeerd met de gemiddelde marktprijs per kWh. Dit maakt de investering in zonnepanelen erg interessant, omdat je 15 jaar verzekerd bent van een vergoeding voor de geproduceerde elektriciteit. Daarnaast ontvang je natuurlijk een vergoeding per kWh die je teruglevert aan jouw energieleverancier.

Aan het verkrijgen van de SDE zitten wel wat voorwaarden verbonden. Laat je hierin goed adviseren. Wanneer je er voor kiest om met Pure Energie een project te starten, ondersteunen we je het gehele traject. We regelen de SDE aanvraag voor je en zorgen er voor dat deze op tijd binnen is, zodat je tijdig kunt starten met je zonproject.

Zakelijk zonnepanelen kopen of leasen

In principe kunnen bedrijven zakelijke zonnepanelen het beste zelf kopen. Leasen kost onderaan de streep in de meeste gevallen meer geld: omdat je de panelen in principe huurt tot ze volledig zijn afbetaald en over het aankoopbedrag een rentepercentage moet betalen. Bij Pure Energie is het voor grote investeringen mogelijk om zonnepanelen te leasen. Denk hierbij aan installaties vanaf 5000 zonnepanelen. Wanneer een bedrijf niet over voldoende financiële middelen beschikt om een investering als deze te financieren, is leasen een goede optie. De eventuele kosten voor onderhoud zijn in dat geval voor de leasemaatschappij. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Zakelijk zonnepanelen kopen bij Pure Energie

Doordat we uitsluitend duurzame energieprojecten ontwikkelen en bouwen, hebben we alle kennis in huis om bedrijven te helpen bij het opwekken van groene energie. Als je geïnteresseerd bent in zonnepanelen op jouw dak of zonnepanelen op land kunnen wij helpen bij de financiering, de mogelijkheden voor combinaties van opwek op dak en in een veld en de verkoop van de opgewekte energie. Bij ons is het mogelijk om zowel zonnepanelen te kopen als leasen. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor een gezamenlijk traject.

Adviesgesprek aanvragen