Header Beste energieleverancier v2

Hoe installeer je de Pure Energie Meter?

PEM installeren

De Pure Energie Meter koppelen aan onze app

Nadat je de Pure Energie Meter (PEM) hebt aangesloten aan je slimme meter, kun je realtime verbruiksdata inzien via de extra opties in de Pure Energie App. Met de PEM krijg je dus nog beter inzicht in je energieverbruik. De Pure Energie meter werkt met slimme software: op basis van pieken en dalen in je verbruik probeert de PEM te bepalen wanneer welk(e) apparaat of
apparaten op een bepaald moment stroom verbruiken, en zal die stroom dan aan dat apparaat toerekenen. Zo weet je bij benadering hoeveel energie op gaat aan je verwarming, verlichting of bijvoorbeeld je waterkoker en hoe je kan besparen. Met behulp van onderstaande stappenplan kun je eenvoudig je Pure Energie Meter koppelen aan de Pure Energie App.
1
Installatie PEM Pure Energie Stap 1

Stap 1

Via de knop 'PEM verbinden' in het menu van de Pure Energie App kun je de installatie van jouw PEM starten. Nu kun je beginnen met het verbinden van je Pure Energie Meter. Controleer eerst je adresgegevens gegevens, voordat je verdergaat.

2
Installatie PEM Pure Energie Stap 2

Stap 2

Selecteer welke PEM jij wilt installeren. Heb je nog een vierkante PEM? Volg dan het installatie stappenplan voor de vierkante PEM.

Vierkante PEM installeren
3
Installatie PEM Pure Energie Stap 3

Stap 3

Nu is het tijd om jouw PEM aan te sluiten. Sluit de P1-kabel van de PEM aan op de P1-ingang van je slimme meter.

4
Installatie PEM Pure Energie Stap 4

Stap 4

Volg de instructies op het scherm. Kleurt het lampje op je Pure Energie Meter blauw? Dan kun je verder met het verbinden van jouw Pure Energie Meter. Als dat niet het geval is, klik je op 'nee'. Je komt dan op een pagina met mogelijke oplossingen. Volg deze stappen om het probleem op te lossen.

5
Installatie PEM Pure Energie Stap 6

Stap 5

Je telefoon wordt nu via Bluetooth verbonden met de PEM. Houd je telefoon in de buurt en wacht tot het lampje op de PEM snel blauw knippert. Pas daarna kan je PEM verbonden worden met jouw wifi netwerk.

6
Installatie PEM Pure Energie Stap 8

Stap 6

Verbind de Pure Energie Meter met je wifi netwerk. Zorg dat je in de buurt van je router staat en dat je bent verbonden met hetzelfde wifi netwerk als jouw telefoon, dan gaat de rest vanzelf.

7
Installatie PEM Pure Energie Stap 11

Stap 7

Je bent nu klaar met de installatie. Je kan nu apparaten toevoegen bij het 'Apparaten' menu. Het kan even duren voordat er data wordt getoond in de Pure Energie App.

CTA PEM Voedingkabel Rond

Aansluiten op het stopcontact

Pure Energie Meter

Bij sommige slimme meters is de voeding niet sterk genoeg om de Pure Energie Meter van stroom te voorzien. Om dit op te lossen sluit je de Pure Energie Meter rechtstreeks aan op het stopcontact. Dat kan met behulp van een speciale usb kabel met P1 aansluiting. Deze kunnen we eenvoudig naar je opsturen.

Kabel aanvragen
CTA Pure energie app

Download de Pure Energie App

Aan de slag

Regel al je energiezaken gemakkelijk met de nieuwe Pure Energie App. Download de gratis app op je mobiele telefoon en ga meteen aan de slag. Zo kun je alles zelf regelen. Overal en snel. Precies zoals jij Mijn Pure Energie gewend bent, maar dan op je mobiel.

Download Appstore Apple Download Appstore Android

Vragen over het installeren van de Pure Energie Meter

Kan ik de Pure Energie Meter retour sturen?

Als jouw Pure Energie Meter ongebruikt is of als je hem niet hebt kunnen gebruiken, dan kun je de Pure Energie Meter terugsturen. Zodra een PEM is geactiveerd en verbonden is met de Pure Energie App, vervalt je herroepingsrecht en kun je deze niet meer retourneren. Dit omdat de Pure Energie Meter vanaf dat moment persoonlijke data bevat. Neem contact op met onze afdeling van Klantgeluk om samen tot een oplossing te komen of voor meer informatie over het retour sturen van de PEM. Bel naar 088 10 13 000 of stuur een e-mail naar info@pure-energie.nl


Hoelang duurt het tot ik mijn PEM via de app kan inzien?

Wanneer je de PEM nèt geïnstalleerd hebt, zul je zien dat het verbruik van vandaag aangevuld wordt door het geregistreerde verbruik van de PEM. In de meeste gevallen is dit een aanvulling op de verbruiksgegevens die al in het verbruikoverzicht stonden weergegeven. Met uitzondering van het realtime verbruik, want deze weergave is helemaal nieuw na de installatie van je PEM. Na het eerste uur wordt er informatie op uur niveau zichtbaar.

Het duurt wel iets langer voordat het verbruik per apparaatgroep zichtbaar is. Dat kan komen doordat de Pure Energie Meter eerst een patroon van de apparaten moet kunnen herkennen. Het herkennen van apparaten die jij zelf toevoegt kan tot 30 dagen duren: zo zal ook het verbruik van een elektrische auto pas na 30 dagen meten zichtbaar zijn in de app.


Hoe sluit ik de Pure Energie Meter aan in mijn meterkast?

Sluit de P1-kabel van de PEM aan op de P1-ingang van je slimme meter om je PEM te installeren. Heb je een vierkante PEM? Dan kun je het bijgeleverde kabeltje gebruiken om de PEM op de P1-ingang aan te sluiten. Bij de PEM in de vorm van een druppel zit de kabel vast aan de PEM en kun je deze dus rechtstreeks aansluiten op de P1-ingang. Instructies voor het aansluiten van de kabel vind je in de instructies in de doos van je Pure Energie Meter.


Hulp nodig bij het installeren?
Hoe verbind ik de Pure Energie Meter met wifi?

Wanneer je telefoon verbinding heeft met de Pure Energie Meter via bluetooth dan kan je in het vervolg van de installatie een wifi verbinding selecteren voor het verbinden van de Pure Energie Meter. Kies het wifi netwerk dat van jou is. Hiervoor heb je wel het wifi wachtwoord nodig. Het kan zijn dat je een te zwakke wifi verbinding hebt in je meterkast. Wij adviseren je om dan een wifi versterker te kopen om het bereik te vergroten.