<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=927234003976730&ev=PageView&noscript=1" />

Pure Energie en Tubantia in een heroïsche wielertocht naar de Tour de France in Düsseldorf

30-06-2017
Pure Energie en Tubantia in een heroïsche wielertocht naar de Tour de France in Düsseldorf

Al weken keken we ernaar uit. Maanden zijn we bezig geweest met de organisatie en vanmorgen was het dan eindelijk zo ver: Tukkers naar de Tour 2017. In een heroïsche Twentse Etappe fietsten we met 175 Tukkers naar de start van de Tour de France in Düsseldorf. Iedereen had het vanmorgen over het weer. De kenners waarschuwden voor slecht weer en attendeerden alle renners erop dat er ‘attent gekoerst moest worden’. Om half 8 vanmorgen verzamelde het Twentse peloton zich in Enschede.

Onder leiding van oud profwielrenner Joost Posthuma gingen we vanmorgen al vroeg van start. Hij was niet het enige bekende gezicht in het peloton. Olympisch Kampioen Hennie Kuiper en oud profschaatsster Moniek Kleinsman rijden ook mee en hadden beide een eigen groep fietsers onder hun hoede.

Om 08:30 werd het startschot gegeven door Rob Harmeling, die al eens een etappe in de Tour de France wist te winnen! Via Usselo, Haaksbergen en Rekken fietsten we naar de Achterhoek. In Winterswijk kwamen we bij de eerste pauzepost. Bij de Beerenschot’s Watermolen konden de renners wat eten en drinken. Daarna stapten we snel weer op de fiets.

Vlak bij Winterswijk gingen we de Duitse grens over. Daar werden we verrast door twee ouderwetse douaniers. "Halt, passkontrolle" riep de Duitse douanier. Gelukkig hadden we ons paspoort meegenomen. 175 stempels later waren we weer onderweg.

In Duitsland werden de wegen slechter, de steden groter en de benen zwaarder. We reden in één rechte streep naar Wesel toe. Bij een kleine voetbalclub, PSV Wesel, was er vandaag voor de tweede keer de gelegenheid om even wat te eten en te drinken. Daarna gingen we, via Die Niederrheinbrücke, voor de eerste keer vandaag de Rijn over. Vanaf daar volgde een prachtig stuk fietsen langs de rivier.

Vlak voordat we voor de tweede keer de Rijn overstaken, was er nog één laatste pauzepost. Dit keer geheel verzorgd door KroeseWevers. Hier konden we ons met de nodige sportvoeding nóg één keer opladen voor het laatste vinnige stuk, dwars door één van de grootste steden in het Duitse Ruhrgebied: Duisburg.

In Duisburg reden we over onhandige fietspaden, drukke wegen en kwamen we zelfs in de file terecht. Niet ideaal voor een grote groep wielrenners zou je zeggen, en dat klopt. Gelukkig hadden we een zeer betrouwbare groep motorrijders die ons de hele dag fantastisch hebben begeleid!

Een half uurtje laten zagen we de finish in Ratingen. We hebben het gehaald! Alle 175 renners hebben de Twentse Etappe volbracht! Op 1 valpartij(tje) na hebben we geen incidenten gehad. De sportarts hoefde vandaag slechts één keer in actie te komen. De enige die zich vandaag heeft bezeerd was de cameraman. Hij kreeg zijn vinger tussen de deur.

Vanavond krijgen we vanavond allemaal een echte sportmaaltijd tijdens de Pasta Party. Later op de avond organiseren we onze eigen Twentse Avondetappe met bekende wielergasten zoals Hennie Kuiper, Joost Posthuma en José de Cauwer (oud meesterknecht en boezemvriend van Hennie Kuiper). Oh, en het slechte weer hebben we tot nu toe niet gezien. Laten we hopen dat dat zo blijft!

Iedereen alvast bedankt voor een fantastische eerste dag van Tukkers naar de Tour! Wil je weten hoe wij de Twentse Etappe hebben beleefd? Check dan de video!

 


Deel dit bericht

© Pure Energie    |    Sitemap    |    Cookies    |    Affiliate worden    |    Privacyverklaring en Gedragscode    |    Algemene Voorwaarden

8,2 8,5 8,5 8,4 1271
Beoordeling door klanten: 8,4/10 - 1271 beoordelingen