Header Windpark Maanderbroek Ede Pure Energie

Gegarandeerd de groenste energie

Wij zijn energiemakers

De garanties van Pure Energie

Samen Nederland verduurzamen, dat is één van onze garanties. We bouwen windmolens en zonnepanelen in Nederland. De stroom uit deze duurzame energiebronnen leveren we aan onze klanten. Meer niet. Zodat je thuis precies weet waar jouw stroom vandaan komt.

Té veel stroom wordt nog opgewekt door oude, vervuilende kolen- en gascentrales. Dat moet anders, vinden wij. Samen kunnen we een hoop bereiken. Want hoe meer groene stroom we opwekken, hoe minder grijze stroom er in Nederland wordt gemaakt.

Onze stroom is de groenste stroom van Nederland

Wij verkopen alleen stroom die we zelf hebben opgewekt. Daarom zijn we als enige al 9 jaar op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Geen andere leverancier kan dat zeggen. In het onderzoek van Consumentenbond, Natuur&Milieu en WISE wordt onze stroom beoordeeld met een 10.

Meer informatie

Alleen uit de Nederlandse zon en wind

Door heel Nederland vind je windmolens en zonnepanelen die wij beheren. De groene stroom die deze energiemakers opwekken gaat rechtstreeks naar Nederlandse huishoudens en bedrijven. De stroom die je als klant verbruikt, komt gegarandeerd uit één van deze energiebronnen. Je kiest je eigen energiebron, dat is wel zo gemakkelijk.

Bekijk onze energiebronnen

We maken overstappen heel gemakkelijk

Is overstappen ingewikkeld? Welnee. Je hoeft je alleen aan te melden. Wij regelen de rest. Als we je aanmelding hebben ontvangen doen we er gemiddeld één dag over om deze te verwerken. Daarna gaat je bedenktijd in. Na veertien dagen wordt je overstap bevestigd. We zeggen het contract bij je huidige energieleverancier voor je op en bepalen de ingangsdatum. Daarbij houden we rekening met de opzegtermijn van je oude leverancier en brengen we je op de hoogte bij een eventuele overstapboete.

Onze slimme oplossingen helpen je besparen

De groenste stroom is de stroom die je niet verbruikt. Want wat jij bespaart, kan een ander weer gebruiken. Groene stroom is schaars en daarom gaan we efficiënt om met de stroom die we maken. Om je te helpen besparen, hebben we een aantal slimme oplossingen voor je bedacht, zoals de Verbruiksmanager. Je kunt in het klantenportaal precies zien hoeveel stroom je verbruikt en we sturen je maandelijks een handige update over je verbruik in de vorige maand. Daarnaast plaatsen we voor veel van onze klanten zonnepanelen.

Jij helpt om Nederland duurzamer te maken

De stroom die jij verbruikt, helpt ons om nieuwe windmolens en zonnepanelen te bouwen. Zo werken we met onze klanten aan één gezamenlijke missie: Nederland verduurzamen. Op dit moment hebben we genoeg stroom voor meer dan 100.000 huishoudens en de komende jaren bouwen we een hoop nieuwe wind- en zonne-energieprojecten. Daarmee vergroten we onze capaciteit naar meer dan 500 miljoen kWh. Dat is genoeg stroom voor meer dan 200.000 huishoudens.

We houden van contact, altijd en overal

Onze helden van de afdeling Klantgeluk staan voor je klaar om altijd nét een stapje extra te zetten. We handelen vanuit een sterke financiële positie (Consumentenbond, 2019), hebben niet te maken met overnames van grote energiereuzen en zijn 100% onafhankelijk. Dat geeft vrijheid voor onze medewerkers. Niet voor niets halen we gemiddeld het hoogste beoordelingscijfer in Nederland: 9.

Hoe groen is jouw ‘groene energie’?

CTA Windpark Kloosterlanden

Waar komt onze stroom vandaan?

Garantie van Oorsprong

Voor elke 1.000 kWh die onze klanten verbruiken, moeten wij als leverancier een Garantie van Oorsprong (GvO) certificaat afboeken. De Nederlandse overheid controleert hier streng op. Onze groene stroom is écht groen en komt uitsluitend uit onze windmolens en zonnepanelen in Nederland. 

Meer informatie over de GvO
Tim

Heb je vragen over Pure Energie?

Wij houden van contact, altijd en overal. Daarom kun je ons op heel veel manieren bereiken. Bijvoorbeeld per e-mail, telefoon of via social media. Het maakt niet uit hoe je contact opneemt, wij zijn er om je te helpen.

Tim

Medewerker Klantgeluk

Het laatste nieuws over groene energie