<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=927234003976730&ev=PageView&noscript=1" />

Onze Keurmerken

Bekijk hieronder alle keurmerken en awards die verschillende organisaties ons hebben toegekend.

Groenste Stroom volgens Consumentenbond

groenste stroom volgens Consumentenbond

In 2014 is Pure Energie twee keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland! Dit onderzoek werd uitgevoerd door een aantal partijen, waaronder de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur & Milieu. Het onderzoek werd uitgevoerd onder alle Nederlandse stroomleveranciers, één keer in maart en één keer in december. Beide keren kwam Pure Energie als groenste uit de bus. Wij zijn trots op het resultaat en blijven ons inzetten voor een groene wereld.

 

Al 3x de groenste energieleverancier

Ook in 2015 is het onderzoek naar de groenste energieleverancier uitgevoerd door Consumentenbond, Natuur & Milieu, Hivos, WNF en Greenpeace. Daarin zijn wij weer tot groenste energiemaatschappij benoemd. Dat maakt dus al 3 keer op rij de groenste. En dat zijn wij als enige in Nederland. Lees alles over dit onderzoek.

4 x op rij de groenste!

In 2016 is Pure Energie opnieuw uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Deze keer werd het 

onafhankelijke onderzoek uitgevoerd door Consumentenbond, Greenpeace, Natuur&Milieu en WISE. Als enige energieleverancier in Nederland zijn we al 4 x op rij uitgeroepen tot groenste. Daar zijn we trots op. En we blijven werken aan meer duurzaamheid in Nederland. 

5 x de groenste

Uit het jaarlijkse onderzoek naar de duurzaamheid van energieleveranciers is Pure Energie opnieuw als groenste uit de bus gekomen. Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE geven Pure Energie een 10 voor duurzaamheid! Als enige energieleverancier in Nederland zijn we nu vijf keer op rij uitgeroepen tot groenste. 

 

Lean and Green Award 

De Lean and Green Award wordt uitgereikt aan organisaties die als doelstelling hebben om de CO2-uitstoot in hun (personen)vervoer te reduceren. Wij hebben de award in 2014 ontvangen voor ons groene wagenpark.
Al onze auto's zijn elektrisch of hybride en rijden, als het even kan, op onze eigen groene stroom.
Lees hier het nieuwsbericht over de Lean and Green award.

 

Milieukeur

De groene stroom van Pure Energie is gecertificeerd met Milieukeur van SMK (Stichting Milieukeur). SMK ontwikkelt, beheert en toetst criteria voor keurmerken en certificaten. Wij hebben het Milieukeur certificaat gekregen omdat onze energie 100% is opgewekt in Nederland en gegarandeerd afkomstig is uit zon en wind. Het keurmerk bevestigt dit. Kijk ook op www.milieukeur.nl.

 

Klimaatneutraal 

Pure Energie werkt volledig klimaatneutraal. Dit betekent dat wij de uitstoot van broeikasgassen, die gepaard gaat met onze bedrijfsactiviteiten, zoveel mogelijk reduceren en het restant van de uitstoot compenseren met CO2-credits. Dit compenseren gebeurt volgens de hoogst mogelijke kwaliteit: de zogenaamde ‘Gold Standard’ van het Wereld Natuur Fonds. De CO2-credits worden geleverd door de Climate Neutral Group, ook wel CNG: www.climateneutralgroup.com.

 

WISE top 3 notering

World Information Service on Energy oftewel WISE houdt op de website www.groenestroomjagraag.nl een top 3 bij van de groenste energie aanbieders van Nederland. We zijn er trots op dat Pure Energie tot de top 3 van WISE behoort. Het is een erkenning voor onze groene stroom; écht groene energie uit Nederland.

 

De HIER groene stroom checker

De HIER klimaatcampagne is een organisatie die heel Nederland wil betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. Om erachter te komen of de stroom die wordt geleverd wel écht groen is, hebben zij de groene stroom checker ontwikkeld. Doe de check en ontdek zelf dat onze stroom volledig wordt geproduceerd in eigen land. Pure Energie dus.© Pure Energie    |    Sitemap    |    Cookies    |    Affiliate worden    |    Privacyverklaring    |    Algemene Voorwaarden en Gedragscode

8,2 8,5 8,5 8,4 1206
Beoordeling door klanten: 8,4/10 - 1206 beoordelingen