Meer Twentenaren eigenaar van windmolens en zonneparken

Wij zijn energiemakers

We zijn een samenwerking aangegaan met Energie Samen, de brancheorganisatie van lokale duurzame energie-initiatieven. Energie Samen streeft ernaar buurtbewoners te betrekken bij de energietransitie. Door mogelijkheden te bieden om mee te doen en goede, vroegtijdige informatievoorziening willen zij dat iedereen kan bijdragen aan schone en betaalbare energie voor iedereen. In Pure Energie is een partner gevonden die aansluit bij deze visie.

Bekijk hier de video.

Siward Zomer, Coöperatief Directeur bij Energie Samen: ‘Er zijn al zo’n 600 burgerinitiatieven rondom duurzame energieopwekking in Nederland, waarvan een groot deel is aangesloten bij Energie Samen. Wij zien dat het succes van deze projecten ligt in het betrekken van de omgeving. Wij streven ernaar om de toekomstige energieopwekking in Nederland voor een groot deel lokaal te organiseren. Buurtbewoners worden zelf mede-eigenaar van de windmolens of het zonnepark en profiteren zo mee. Zowel financieel als op het gebied van duurzaamheid. Pure Energie deelt onze visie. Daarom gaan we deze samenwerking aan om meer lokale initiatieven te ondersteunen.

Arthur Vermeulen, directeur Wind bij Pure Energie: ‘We zien dat lokale energiecoöperaties de toekomst hebben. Duurzame energieontwikkeling gaat meer en meer via kleinschalige projecten waarbij de lokale bevolking actief deelneemt aan het project. Wij vinden dat een goede ontwikkeling omdat dit ervoor zorgt dat iedereen profiteert van de opgewekte groene stroom. Het zorgt ervoor dat alle belangen zorgvuldig worden afgewogen en uiteindelijk de beste optie wordt gekozen die past bij de lokale wensen en behoeften. Energie Samen deelt deze overtuiging met ons, daarom passen onze organisaties goed bij elkaar. Samen kunnen we onze visie nog beter uitdragen en zo de energietransitie verder versnellen.’