Windpark Kloosterlanden Gondel

Pure Energie ook bij de meest gezonde energiebedrijven in Nederland

Onderzoek Consumentenbond

Pure Energie is tevreden met de resultaten van het onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft maandag 7 oktober een onderzoek gepubliceerd waarin de financiële positie van de energiemarkt in kaart is gebracht.

Pure Energie heeft een goede score behaald en hiermee behoren we tot de beste in de markt. Het onderzoek van de Consumentenbond gaat uit van de solvabiliteitsratio van een bedrijf. Pure Energie heeft een solvabiliteitsratio van maar liefst 63%(2018) en dit betekent dat we financieel zeer gezond zijn.

“Pure Energie erkent zich gedeeltelijk in het beeld dat de Consumentenbond schetst”. Aldus Hugo Zoetman, Hoofd Marketing Pure Energie. “Veel, relatief nieuwe, energiebedrijven zijn de laatste jaren op de markt toegetreden en proberen snel een marktaandeel te verwerven. Vaak gebeurt dit met verlieslatende energietarieven of kortingen die niet uitkunnen. Dat dit soort bedrijven vervolgens in financieel zwaar weer komen is niet raar, want business modellen waarin je verplicht de goedkoopste moet zijn hebben geen toekomst.“

Pure Energie richt zich op zelfstandige duurzame groei, waarbij particuliere en zakelijke klanten bewust voor écht groen kiezen, dus voor Pure Energie. En dankzij deze bewuste keuze is Pure Energie in staat om de aankomende jaren flink te investeren in de bouw van nieuwe duurzame energieprojecten in heel Nederland.

Lees hier het volledige artikel van de Consumentenbond