Header Energierekening niet betalen

Advies over je energiecontract

Stijgende energieprijzen
CTA Klantgeluk

Ons advies voor je huidige situatie

Stijgende energieprijzen

De energieprijzen zijn op dit moment erg hoog. Dat kan gevolgen hebben voor je energierekening. Gezien de ontwikkelingen op de energiemarkt is het niet zo gek dat jij je afvraagt wat de stijgende energieprijzen voor jou betekenen. Wat merk ik van de stijgende energieprijzen? Onze energieadviseurs geven advies.

Bekijk ons advies
CTA Contract Vast

Heb je een vast contract?

Dan verandert er voor nu niets. Je tarieven blijven geldig totdat je contract afloopt. Indien je contract binnenkort afloopt, ontvang je van ons een persoonlijk verlengingsaanbod per mail. We bieden bestaande klanten de mogelijkheid om een aflopend energiecontract te verlengen voor 1 jaar.

Meer informatie
CTA Contract Variabel

Heb je een variabel contract?

Ben je al klant en heb je een variabel contract? Dan kunnen jouw tarieven tussentijds wijzigen. Minimaal 2 keer per jaar. Je kunt er ook voor kiezen om je contract vast te zetten voor 1 jaar. Je contract vastzetten kan met één klik op de knop via Mijn Pure Energie of de Pure Energie App.

Meer informatie

Moet ik mijn termijnbedrag verhogen?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je maandelijks betaalt aan je energieleverancier. Veel klanten vragen zich af of het verstandig is om het termijnbedrag te verhogen. We leggen het je uit.

Ik heb nu nog een vast contract

Dan staat jouw tarief vast tot het einde van jouw contract. Stijgt je energieverbruik? Dan is het handig om je termijnbedrag aan te passen via Mijn Pure Energie.

Mijn vaste contract loopt binnenkort af

Als je jouw vaste contract verlengt, ga je over naar de nieuwe tarieven. Bij het berekenen van je nieuwe termijnbedrag houden we rekening met de huidige energietarieven.

Ik heb een variabel contract

Door een tussentijdse tariefwijziging kan het zijn dat jouw termijnbedrag te laag is. Log in op Mijn Pure Energie en wijzig je termijnbedrag. Zo voorkom je onverwacht hoge kosten.

CTA Vrouw met baby

Energiecontract voor nieuwe klanten

Ons variabele aanbod

Nieuwe klanten kunnen op dit moment een variabel energiecontract afsluiten of een vast energiecontract met de looptijd van 1 jaar. Steeds meer huishoudens kiezen voor écht groene stroom. Goed bezig, want de 100% groene stroom die jij verbruikt, helpt ons om Nederland verder te verduurzamen. Je vindt onze actuele variabele tarieven op onze website. 

Start berekening
CTA Vast energiecontract afsliuten

Waarom stijgen de energieprijzen?

Energieadvies

De actuele ontwikkelingen in Oekraïne hebben direct invloed op de energiemarkt, waardoor de olie- en gasprijzen stijgen. De situatie in Oekraïne zorgt voor onzekerheid op de energiemarkt en een stijging van de energieprijzen. De stijgende energieprijzen kunnen ook gevolgen hebben voor jouw energierekening. 

Meer informatie

Vragen over je energiecontract en de stijgende energieprijzen

Kan het zijn dat mijn variabele energietarief tussentijds wordt gewijzigd?

Ons nieuwe variabele energietarief per 1 juli is in principe geldig tot 1 januari 2023. In verband met de sterk fluctuerende marktomstandigheden, kan het zijn dat we het tarief tussentijds moeten wijzigen. Dit kan betekenen dat je tarief omlaag of omhoog gaat. We informeren je altijd minimaal 30 dagen van te voren over een eventuele wijziging.


Ik ben al klant bij Pure Energie, kan ik mijn contract verlengen?

Ja, dat kan bestaande klanten met een vast energiecontract kunnen 3 maanden voordat het contract afloopt het contract verlengen. Via Mijn Pure Energie of de Pure Energie App kun je inzien tot wanneer je huidige contract loopt. Indien je contract binnenkort afloopt, ontvang je van ons een persoonlijk verlengingsaanbod per mail. We bieden bestaande klanten de mogelijkheid om een aflopend energiecontract te verlengen voor 1 jaar.

Heb je nu een variabel energiecontract bij Pure Energie? Dan bieden we je de keuze om je contract vast te zetten met de looptijd van 1 jaar. Bekijk het actuele energie aanbod via Mijn Pure Energie of de Pure Energie App.


Contact opnemen
Gaan de energieprijzen verder stijgen of dalen?

Het is niet mogelijk om hier voorspellingen over te doen. Mede door die situatie in Oekraïne zijn de energieprijzen op dit moment erg onzeker. Verder spelen ook factoren zoals het weer een grote rol. Deze factoren zijn moeilijk te voorspellen en daardoor zijn prijsontwikkelingen lastig in te schatten. Doordat de energieprijs wordt beïnvloed door veel factoren, kan niemand dit precies van te voren weten.


Mijn vaste contract loopt bijna af, wat moet ik doen?

Je tarieven blijven geldig totdat je vaste contract aflooptDe actuele ontwikkelingen in Oekraïne zorgen voor een onzekere en hoge gasprijs. Ondank deze onzekerheid kunnen we bestaande klanten een keuze bieden. Indien je contract binnenkort afloopt, ontvang je van ons een persoonlijk verlengingsaanbod per mail. We bieden bestaande klanten de mogelijkheid om een aflopend energiecontract te verlengen voor 1 jaar. Als je niets doet, wordt je contract automatisch omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd, met variabele energietarieven.


Wanneer wijzigen de variabele tarieven?

De variabele tarieven wijzigen 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Naast deze 2 gebruikelijke jaarlijkse momenten kunnen de variabele tarieven ook op andere momenten in het jaar wijzigen. Dit geldt ook voor klanten met een lopend variabel contract voor onbepaalde tijd. Bij lopende variabele contracten wordt deze tariefwijziging doorgevoerd indien marktomstandigheden daartoe aanleiding geven. klanten worden hierover uiterlijk 30 dagen van te voren geïnformeerd. Wij hanteren geen opzegtermijn, zodat variabele klanten op ieder gewenst moment kunnen overstappen.


Wanneer loopt mijn energiecontract af?

We krijgen veel vragen over aflopende contracten, maar wist jij dat je dit ook eenvoudig kunt inzien via Mijn Pure Energie? Onder 'contracten' vind je alle informatie over je energiecontract. Loopt je contract bijna af? Dan ontvang je vanzelf een verlengingsvoorstel van ons. 


Inloggen