Header Bouwaansluiting

Bouwaansluiting aanvragen

Zo geregeld

Bouwaansluiting aanvragen: snel en makkelijk geregeld

Ga je bouwen en heb je elektriciteit nodig? Dan heb je een bouwaansluiting nodig. Een bouwaansluiting is een speciale aansluiting voor energie die je nodig hebt tijdens de bouwperiode. De bouwaansluiting zelf wordt gelegd door de netbeheerder in jouw
regio en kun je aanvragen via Pure Energie. Snel op jouw bouwaansluiting geleverd worden? Neem contact op met onze energieadviseurs. We gaan direct voor je aan de slag om er voor te zorgen dat je niet zonder stroom komt te zitten op de bouwlocatie.
Bouwaansluiting Pure Energie

Zelf een bouwaansluiting aanvragen

Wij helpen je graag bij het aanvragen van de bouwaansluiting. Je ontvangt vervolgens het EAN-nummer van jouw aansluiting. Daarna hoef je alleen nog maar een energie contract af te sluiten.

Aanvragen
CTA overstappen

Stroom voor bouwaansluiting aanvragen

Heb je al het EAN-nummer van jouw aansluiting? Dan zorgen wij er voor dat deze aansluiting zo snel mogelijk geleverd wordt. Wij helpen je graag verder, zo kom jij nooit zonder energie te zitten.

Contact opnemen
CTA overstappen

Energiecontract omzetten naar definitieve aansluiting

Twee mogelijkheden

Zodra de bouw is afgerond zijn er 2 mogelijkheden. Je kunt de tijdelijke bouwaansluiting omzetten in een gewone aansluiting in de meterkast van je nieuwe huis of bedrijfspand. Je kunt er ook voor kiezen om de bouwaansluiting te laten vervallen en een nieuwe aansluiting aan te vragen. Onze energieadviseurs geven je graag advies.

Contact opnemen
CTA Man voor pand

Alle tijdelijke aansluitingen in één overzicht

Het Bouwportaal

Het Bouwportaal is een online omgeving waarin projectleiders van bedrijven met meerdere aansluitingen of vestigingen eenvoudig overzicht kunnen bewaren in hun energieverbruik en contracten. Eenvoudiger en overzichtelijker kan niet. Toch? 

Meer informatie

Veel gestelde vragen over het aanvragen van een bouwaansluiting

Wat is een bouwaansluiting?

Wanneer je een nieuw huis gaat of laat bouwen, is er tijdens de bouw ook elektriciteit en water nodig. Hiervoor kan er een (tijdelijke) bouwaansluiting worden gerealiseerd. Hiervoor is er wel een speciale bouwkast en waterput nodig, vraag aan jouw aannemer of hij deze kan leveren en klaarzetten.


Waar kan ik een bouwaansluiting aanvragen?

Een bouwaansluiting kun je aanvragen via de website van Pure Energie. Wij zetten je aanvraag dan door naar onze partner Direct Aansluiten. Alles wordt van het begin tot aan het eind voor je geregeld.


Bouwaansluiting aanvragen
Wat kost het aanvragen van een bouwaansluiting of definitieve aansluiting?

Het aanvragen van een bouwaansluiting of definitieve aansluiting kost ongeveer € 750,- tot € 855,- (exclusief BTW) per aansluiting. Dit betekent dus dat wanneer je een elektra aansluiting en wateraansluiting aanvraagt, je al gauw richting de € 2.000,- aan eenmalige kosten gaat betalen. Iedere netbeheerder hanteert haar eigen tarieven, deze worden jaarlijks vastgesteld. Omdat wij veel aanvragen indienen, hebben wij veel contact met netbeheerders. Wij kunnen beoordelen of de prijzen die er worden gehanteerd realistisch zijn. 


Welke capaciteit heb ik nodig?

Voor de bouwaansluiting kiest men meestal voor een elektra capaciteit van 3 x 35 Ampère voor een bouwaansluiting, en een 3 x 25 Ampère aansluiting voor de definitieve aansluiting in de meterkast. Voor het water is een capaciteit van 2,5m³ per uur vaak voldoende. Je installateur kan jou hierover adviseren, aangezien sommige woningen worden opgeleverd met een warmtepomp en zonnepanelen. Meer informatie over zonnepanelen?


Meer informatie
Kan ik zelf een aannemer kiezen die de aansluiting gaat uitvoeren?

Nee, je mag zelf geen onderaannemer kiezen voor het realiseren van de bouwaansluiting of definitieve aansluiting. De netbeheerder (afhankelijk van jouw regio) zal de opdracht voorbereiden, en vervolgens werkmappen verstrekken aan haar eigen combi-aannemer. Deze zal dan contact opnemen voor het inplannen van de schouw en uitvoering.


Wat houdt een schouw in?

De schouw is een afspraak die wordt ingepland, meestal 2 weken voordat de combi-aannemer langs komt om de aansluiting uit te voeren. Tijdens de schouw, zal de combi-aannemer controleren of de bouwkast, waterput en omgeving voldoet aan alle voorwaarden om veilig en op een juiste wijze zijn werkzaamheden uit te voeren. Een goedgekeurde schouw is dus een vereiste, voordat de aansluiting wordt gerealiseerd.


Thom

Heb je hulp nodig?

Voor vragen over een bouwaansluiting aanvragen kun je terecht bij onze persoonlijke energieadviseurs. We kijken direct met je mee naar de mogelijkheden voor jouw bouwproject.

Thom van Es

Adviseur Duurzame Energie