
Nederland is het land van windenergie
Wij zijn energiemakersBereken je energiepakket
Bereken je energiepakket
Wat is windenergie?
Met windenergie voor bedrijven bedoelen we natuurlijk de elektriciteit die wordt opgewekt door windmolens. In Nederland hebben we veel goede plekken voor windmolens. We noemen het de stille kracht van Nederland want het lijkt wel of het hier altijd waait. Windenergie biedt Nederland daardoor enorme kansen op het gebied van duurzaamheid, zeker omdat windmolens steeds
efficiënter worden en steeds meer groene stroom produceren. Toch bestaat de Nederlandse elektriciteitsmix slechts nog voor een klein deel uit windenergie. Zonde. Wij zien het als onze missie om het energiesysteem duurzamer te maken door meer windmolens te realiseren. Dan doen we van weiland tot stopcontact en op deze pagina lees je hoe we dat aanpakken.

Investeren in windenergie
Windenergie op jouw grondDoor te investeren in windenergie zorg je voor een stabiele inkomstenbron. Wij realiseren al ruim 25 jaar windenergieprojecten in Nederland. Als grondeigenaar kun je in windenergie investeren en zo meeprofiteren van onze windparken. Meer informatie? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.
Vraag een adviesgesprek aan
Stap 1
Onze locatieontwikkelaars zijn in heel Nederland op zoek naar nieuwe locaties voor windmolens en maken afspraken met grondeigenaren. Vaak zoeken we dan ook de samenwerking met een lokale energiecoöperatie.

Stap 2
We zoeken contact met de omgeving. Dat zijn omwonenden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. We maken in samenspraak met de omgeving een concreet plan: het omgevingsproces.

Stap 3
Om de windmolens daadwerkelijk te bouwen hebben we een vergunning nodig. Daarvoor doorlopen we de formele planologische procedures en zetten we onze specifieke kennis en expertise in.

Stap 4
Nadat een vergunning is verleend kiezen we het type windmolen dat het meest geschikt is voor de gekozen locatie. Daarbij houden we ook rekening met de impact op de directe omgeving.

Stap 5
De nodige disciplines worden ingeschakeld: het zijn o.a. een projectleider, een omgevingsmanager en een bouwbegeleider die deze fase goed organiseren vanaf de eerste schop in de grond.

Stap 6
Het contact met omwonenden blijft ook na de realisatie van het windpark. We zijn immers buren voor jaren en daarom is het belangrijk om een band met elkaar op te bouwen.
Hoe wordt een windmolen gebouwd?
100% groene energieNa het aanbrengen van de voorbelasting en nieuwe wegen kan de bouw van een windmolen beginnen. Eerst worden de torenonderdelen geplaatst en daarna volgende resterende onderdelen: gondel (behuizing), naaf (as) en de rotorbladen. Bekijk hier de bouw van de windmolens op windpark Oud-Dintel.
Bekijk onze projecten
Wil je meer weten over windenergie?
BrochureMeer informatie over windenergie? In onze gratis Windenergie Brochure lees je alles over Pure Energie, onze werkwijze en missie en samenwerking met omwonenden en energiecoöperaties.
Brochure downloaden
Samen aan de wind
EnergiecoöperatiesWij werken altijd samen met energiecoöperaties. Zo kunnen omwonenden en betrokkenen ook profiteren en mede-eigenaar worden van het windpark. Interesse in een samenwerking? Neem contact op of vraag eens een vrijblijvend adviesgesprek aan.
Nu aanvragen
Meer informatie over windenergie?
Heb je hulp nodig, een vraag over onze werkwijze of gewoon een duurzaam idee? Ik vertel je graag over windenergie en de mogelijkheden voor windenergie op jouw grond.Arthur Vermeulen
Manager Windenergie