• Onze merken zijn van A-kwaliteit
  • Wij regelen de subsidie voor je
  • De groenste stroom vanaf je eigen dak
eb190704 Hattemerbroek Jan Bakker14k edit

Is jouw dak geschikt?

Word ook energiemaker

Bekijk de mogelijkheden

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Onze merken zijn van A-kwaliteit Wij regelen de subsidie voor je De groenste stroom vanaf je eigen dak
Bespaar direct op je energiekosten

Bekijk de mogelijkheden

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Onze merken zijn van A-kwaliteit Wij regelen de subsidie voor je De groenste stroom vanaf je eigen dak
Bespaar direct op je energiekosten

Bijna elk dak is geschikt voor zonnepanelen

In Nederland is er veel dak beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen. Hier liggen veel kansen. Voor ons, maar zeker voor dakeigenaren. Het plaatsen van zonnepanelen op deze daken draagt bij aan de verduurzaming van Nederland. Daarom zoeken wij graag uit of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.
Elk dak is een andere uitdaging. Het is dus belangrijk om aan de voorkant van een project helder te hebben of er geen factoren zijn die de plaatsing van zonnepanelen in de weg staan. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor die jouw dak heeft wat betreft opwek van duurzame energie door zonnepanelen.
eb170703 pure energie drone texperium6k

Van woonhuis tot distributiecentrum

Dakoppervlakte

Elk dak is geschikt voor zonnepanelen: van woonhuis tot distributiecentrum. Wij zijn gespecialiseerd in de verschillende afmetingen van daken. Bij dakhuur hoef je als eigenaar niet zelf te investeren. Hierbij is het dakoppervlakte van belang. Wij kunnen dakhuur aanbieden vanaf dakoppervlaktes van 4.000 m2.

Adviesgesprek aanvragen

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? 

Het plaatsen van zonnepanelen op een dak heeft veel voordelen. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, voordat er zonnepanelen op het dak geplaatst worden. Onze adviseurs kijken graag met je mee. Doe de dak-check om er achter te komen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Kosten netaansluiting

Het plaatsen van zonnepanelen brengt de nodige kosten voor een netaansluiting met zich mee. Deze kosten kunnen zwaar wegen in een business case voor een zon-project. Onze adviseurs kijken graag mee naar de kosten en eventuele oplossingen wanneer er sprake is van te weinig capaciteit op het net. Zo combineren wij bijvoorbeeld de netaansluiting van onze windturbines met zon op dak of zon op land projecten om optimaal gebruik te maken van de aansluitcapaciteit.

Draagkracht van de constructie

Voor het plaatsen van zonnepanelen wordt er ook gekeken naar de draagkracht van een dak. De constructie van het dak moet sterk genoeg zijn om de extra belasting van zonnepanelen te dragen. Wij bouwen alleen projecten waar een constructeur vooraf akkoord op heeft gegeven, zodat alles volgens de richtlijnen wordt uitgevoerd. Dit stemmen wij af met een constructeur. Je hoeft dan niets te doen. Het is belangrijk dat er tijdens deze dak-check wordt gekeken naar de spanten, gordingen en de dakplaten.

Verzekeringstechnische aspecten

Verzekeraars stellen steeds strengere eisen aan zonnepanelen op daken. Het is goed om de plannen voor het plaatsen van zonnepanelen in een vroeg stadium kenbaar te maken bij een verzekeraar. Vaak komen er dan specifieke eisen op tafel waar we rekening mee moeten houden. Onze installaties voldoen aan de laatst gestelde eisen. Wij gaan met jouw verzekeraar in gesprek om te voorkomen dat je na het plaatsen van de zonnepanelen nog vragen krijgt van de verzekeraar. De dakbedekking moet bekend worden gemaakt bij de verzekeraar, zodat deze in een vroeg stadium kan bekijken hier problemen worden voorzien. Denk hierbij aan de brandbaarheid van materiaal. 

Overleg op zonnedak st jansdal ziekenhuis 3 v2

Dakoriëntatie

Oost, west of zuid?

Zowel oostwest- als zuid georiënteerde daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Bij een lage dakhelling is het zelfs mogelijk om op een noord georiënteerd dak een flinke opbrengst te behalen. Bij platte daken wordt er vaak gekozen voor een oostwest- of een zuid opstelling. Wij analyseren graag vrijblijvend jouw daken om te kijken welke oplossing het beste bij het dak past.

Adviesgesprek aanvragen
eb190704 Hattemerbroek Jan Bakker20k edit

Subsidie voor de zonnepanelen op jouw dak

SDE++ subsidie

Om het opwekken van duurzame energie te stimuleren, heeft het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat de SDE++ in het leven geroepen. De SDE++ is een subsidie voor bedrijven die duurzame energie opwekken. Deze subsidie maakt het plaatsen van zonnepanelen op jouw dak extra voordelig.

Meer informatie
Joost

Joost Posthuma

Adviseur Duurzame Energie

Doe de dak-check!

Joost

Joost Posthuma

Adviseur Duurzame Energie