• Vrijblijvende offerte
  • Deskundig advies
  • Persoonlijke energieadviseur
Header zoncollectief

Zonnepanelen voor thuis

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen

Kies je zonnepanelen pakket

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Vrijblijvende offerte Deskundig advies Persoonlijke energieadviseur
Ontvang binnen 2 werkdagen een offerte

Kies je zonnepanelen pakket

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Vrijblijvende offerte Deskundig advies Persoonlijke energieadviseur
Ontvang binnen 2 werkdagen een offerte

Zelf groene stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak wek je zelf écht groene stroom op. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De kans is groot dat ook jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, dus waar wacht je nog op? De mogelijkheden en het rendement op zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende

factoren. Wij verzekeren je van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek over zonnepanelen. Zo weet jij precies hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen.

CTA isolatie advies 2

Profiteer snel al van eigen stroom

Levertijd zonnepanelen

Grote kans dat jij binnen een paar weken al kunt profiteren van de zon met je eigen zonnepanelen op je dak. Ben je benieuwd naar de levertijd van zonnepanelen in jouw woonplaats? Vraag een gratis adviesgesprek aan, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen

De voordelen van zonnepanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen heeft veel voordelen: je bespaart maandelijks op je energierekening, je draagt bij aan een beter milieu en door het hoge rendement heb je jouw zonnepanelen vaak al binnen een paar jaar terugverdiend.

Iconenset geel oranje Financieel

Lagere energierekening

Met eigen zonnepanelen wek je zelf groene energie op, daarmee bespaar je maandelijks flink op je energierekening.

Iconenset geel oranje Blaadje

Goed voor het milieu

Met eigen zonnepanelen op je dak verminder je jouw CO2-uitstoot én draag je bij aan een beter milieu, win-win!

Iconenset geel oranje Oplossing

Slimme investering

Door het hoge rendement en de lange levensduur, verdien je zonnepanelen vaak al binnen een paar jaar terug.

Iconenset geel oranje Huis

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen leiden vaak tot een beter energielabel en dat is gunstig voor de waarde van je woning.

CTA Adviesgesprek Rijssen

Gratis advies over jouw zoninstallatie

A-kwaliteit zonnepanelen

Onze zonadviseurs geven je graag advies over onze Enphase micro omvormers of de power optimizers van SolarEdge. Beide systemen zijn geschikt voor een parallel geschakelde zoninstallatie en zorgen voor het hoogst mogelijke rendement per zonnepaneel.

Bekijk producten

Snel geregeld

Zonnepanelen op jouw dak. Zo geregeld. Ontdek wat we voor je doen nadat je een adviesgesprek hebt aangevraagd.

1
CTA Isolatie advies vloer

1. Adviesgesprek

Na jouw aanvraag krijg je een bevestigingsmail. Dit is het bewijs dat jouw aanvraag goed is binnengekomen. We nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Op deze manier kunnen we tot een maatwerkofferte komen. Ons advies is gratis en vrijblijvend.

Advies aanvragen
2
eb200507 de lutte220

2. Offerte bespreken

Onze aanbieding is geheel vrijblijvend, je zit nog nergens aan vast. Nadat we de offerte hebben verstuurd geven we jou de tijd om na te denken over onze aanbieding. Daarna nemen we contact op om te kijken of we je nog ergens bij kunnen helpen.

3
CTA isolatie advies 2

3. Schouw

Gefeliciteerd! Als de offerte akkoord is, komen we bij je thuis om een persoonlijk installatieplan te maken. Je hoeft zelf niets te doen.

4
CTA Adviesgesprek Rijssen

4. Installatie

Vervolgens plaatsen wij binnen één dag de zonnepanelen op je dak. Wij regelen alles voor je, maar je moet wel thuis zijn tijdens de installatie. Je kunt daarna direct genieten van je eigen groene stroom.

CTA Cooperaties Pure Energie

Zonnepanelen plaatsen in de buurt

Regionale zonnepanelen

Wij installeren zonnepanelen in heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt! Benieuwd hoeveel jouw dak waard is en wat de levertijd is van zonnepanelen in jouw buurt? Vraag een gratis adviesgesprek aan en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Bekijk mogelijkheden

Ontvang je persoonlijke offerte binnen 2 werkdagen

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?


Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.