Zonnepanelen offerte in Enschede?

Vraag een gratis offerte aan
Kies je eigen zonnepanelen pakket.

Wij kunnen alleen zonnepanelen plaatsen wanneer je een koopwoning hebt.

Vraag een gratis offerte aan

Bekijk onze zonnepanelen

Luchtfoto zonnepanelen adviesgesprek

Gratis advies van onze specialisten

Adviesgesprek

Heb je vragen over zonnepanelen in Enschede? Onze specialisten kunnen jouw dak via speciale software bekijken en weten zo direct of jouw dak geschikt is. Vraag nu vrijblijvend een zonnepanelen offerte en adviesgesprek aan en ontdek de mogelijkheden bij jou thuis.

Nu aanvragen

Vraag een offerte aan voor zonnepanelen in Enschede en word zelf een energiemaker

Met zonnepanelen op jouw dak ben je zelf een energiemaker. Jij wekt jouw eigen stroom op en dat is lekker duurzaam en goed voor je portemonnee! Zo maken we Nederland samen duurzamer.
“Allereerst viel het me op in de mailwisseling dat er ondertekend werd met team Klantgeluk. Geweldig! Tot dusver heeft Pure Energie dat ...”
10 Danielle uit Chaam
Danielle uit Chaam
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Maanderbroek Ede
“In eerste instantie te vroeg overgestapt, had nog een contract. Netjes teruggemeld door afdeling Klantgeluk van Pure Energie. Toen ik k...”
10 Bas uit Hengelo
Bas uit Hengelo
Zonnepanelen
Rien gaat voor zongemak
Klantenvertellen
“Tot nu toe zijn zowel de overstap 2 jaar geleden als de jaarverlengingen probleemloos verlopen. Vlotte afwerking jaarafrekeningen, rede...”
9 Willine uit Amsterdam
Willine uit Amsterdam
Klantenvertellen
Meilink Nederland
“De overstap van de oude naar de nieuwe energieleverancier is probleemloos verlopen!”
9 Anne uit Losser
Anne uit Losser
Media
Tukkers naar de Tour 2017
“''Super geregeld. Een geweldige en vriendelijke klantenservice die je deskundig te woord staan.''”
10 Pauline uit Weert
Pauline uit Weert
Het is allemaal heel transparant. Het is wat het is.
“Een energiek, jong en mooi bedrijf.”
10 Robert-Jan uit Hengelo
Robert-Jan uit Hengelo
Klantenvertellen
Trebbe Bouw & Ontwikkeling
“Snel proces, duidelijke instructies en no-nonsense.”
10 Raymond uit Langeveen
Raymond uit Langeveen
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Nieuw Prinsenland Steenbergen
“Prettige ervaring gehad met Pure Energie. Ik kreeg de klantenservice direct te pakken en zonder moeilijke keuzemenu's konden ze me dire...”
10 Yenice uit Vlaardingen
Yenice uit Vlaardingen
Ik zie het als een lidmaatschap.
Klantenvertellen
“Groen, transparant en vriendelijke mensen, ik word er blij van.”
9 Danielle uit Ede
Danielle uit Ede
Klantenvertellen
Siers Groep
“De manier waarop informatie werd verstrekt, was zeer prettig. De manier waarop ik ben geholpen om mijn energiekosten kritisch te bekijk...”
9 Inge uit Enschede
Inge uit Enschede
Wat is de impact van kernenergie?
“Adequaat, meedenkend, soepel, informatief sterk.”
10 F. uit Etten-Leur
F. uit Etten-Leur
Het was liefde op het eerste gezicht.
“Prima service, direct contact en alles wordt keurig per mail en post bevestigd! Zeer puur allemaal, ga zo door!”
9 Gerben uit Epe
Gerben uit Epe
Klantenvertellen
Datacenter Groningen
author image
author image
014L7409 bewerkt

Heb je vragen over zonnepanelen in Enschede?

Neem gerust eens contact op via de onderstaande gegevens. Je hebt dan rechtstreeks contact en ik doe mijn best om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Mike Schoor

Zonnepanelen Specialist

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Wat is de terugleververgoeding?
Als je zonnepanelen hebt, wek je zelf groene stroom op. Als je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt, lever je die stroom automatisch terug naar het Nederlandse elektriciteitsnet. Dat noemen we netto teruglevering. Voor die teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding: de 'terugleververgoeding' of 'vergoeding voor netto teruglevering'. Onze terugleververgoeding is de hoogste van Nederland: €0,1452 per kWh.
Meer informatie
Wat is jullie vergoeding voor netto teruglevering?
Onze terugleververgoeding is €0,1452 per kWh. Dat is de hoogste terugleververgoeding van Nederland!
Meer informatie
Verkopen jullie ook zonnepanelen?
Ja, je kunt bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen voor zonnepanelen op jouw dak. We verkopen ook zonnepanelen voor de zakelijke markt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem contact op.
Nu aanvragen
Ik heb zonnepanelen en wil klant worden bij Pure Energie. Wat betekent dit voor mijn energierekening?
Als je zonnepanelen hebt, wek je zelf groene stroom op. De stroom die je opwekt wordt verrekend met je energierekening. Daarvoor hoef je niet te betalen. Dit noemen we salderen. Als je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt, lever je die stroom automatisch terug aan het Nederlandse energienet. Daarvoor krijg je een vergoeding: de terugleververgoeding. Onze teruglevering is de hoogste van Nederland: €0,12 per kWh excl. btw.
Meer informatie
Hoe werken zonnepanelen?
In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.
Bekijk onze kennisbank
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?
De meeste daken in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en vooral de opbrengst, zijn afhankelijk van verschillende factoren. In welke richting licht je dak? Heb je een plat dak of een schuin dak? Of misschien heb je een stuk grond waar zonnepanelen op kunnen? Heb je veel schaduwvorming op jouw dak, wat misschien effect kan hebben op de prestaties van de installatie? Dit zijn zomaar een aantal vragen die onze zonnepanelen adviseurs met jou gaan beantwoorden tijdens een gratis adviesgesprek. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie kunnen zijn en geven je een advies op basis van onze kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.
Doe de dakcheck
Welk effect hebben zonnepanelen op de waarde van mijn woning?
De kans is groot dat de waarde van jouw woning stijgt als je zonnepanelen laat installeren. Met zonnepanelen zorg je er namelijk voor dat het energielabel - dat aangeeft hoe energiezuinig jouw huis is - verbetert. Dat heeft een positief effect op de waarde van jouw woning.
Welke zonnepanelen kan ik het beste nemen voor mijn dak?
Wanneer je investeert in zonnepanelen wil je natuurlijk kwalitatief de beste zonnepanelen. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom hebben wij producten geselecteerd die voldoen aan onze kwaliteitscriteria. Om te bepalen welke zonnepanelen het best voor jouw situatie zijn, kijken we naar jouw dakoppervlak. Heb je slechts een klein dakoppervlak beschikbaar? Dan is het verstandig om te kiezen voor zonnepanelen met een hoge opwekcapaciteit (Wp). Daardoor haal je het hoogste rendement per m², waardoor je zo veel mogelijk op jouw energierekening bespaart.
Doe de dak-check
Wat leveren zonnepanelen gemiddeld op?
De aanschaf van 10 zonnepanelen levert al snel een voordeel op van ongeveer 500 euro per jaar. Deze berekening is gebaseerd op een leveringstarief van € 0,19 per kWh. De werkelijke besparing is afhankelijk van de opwek van de installatie en jouw huidige stroomprijs.
Meer informatie
Leveren zonnepanelen stroom als de gewone stroom uitvalt?
Nee, wanneer de stroom uitvalt schakelen omvormer(s) uit veiligheidsoverwegingen automatisch uit. Daardoor wordt de gelijkstroom uit jouw zonnepanelen niet meer omgezet in wisselstroom waardoor jij de energie uit jouw zonnepanelen niet kan verbruiken.
Meer informatie
Hoeveel zonnepanelen moet ik op mijn dak leggen?
Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Om te kunnen berekenen wat een zonnepaneel opbrengt moet je het vermogen (in Wp) vermenigvuldigen met 0,88. Rekenvoorbeeld: een paneel van 295 Wp levert op jaarbasis gemiddeld 295 x 0,88 = 260 kWh op. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarverbruik van 2.500 kWh. Om dit zelf op te wekken zijn per jaar 2500/260 = 10 zonnepanelen nodig.
Meer informatie
Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?
Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is.
Meer informatie
Waarom heb ik een omvormer nodig?
De stroom die wordt opgewekt door een zonnepaneel is gelijkstroom. Om deze stroom bruikbaar te maken voor jouw huishouden moet deze gelijkstroom worden omgezet naar wisselstroom. Dit gaat met behulp van een omvormer.
Meer informatie
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?
Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.
Meer informatie
Passen de zonnepanelen van Pure Energie op elk type dak?
Onze zonnepanelen zijn geschikt voor de meeste type daken. Wil je direct weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Vraag dan een gratis offerte aan.
Meer informatie
Wat moet ik doen als ik met zonnepanelen energie terug ga leveren?
Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier.
Meld je aan
Mijn zonnepanelen werken niet goed. Wat moet ik doen?
Werken jouw zonnepanelen niet goed? Neem contact op met onze klantenservice of rechtstreeks met de installateur. In je meterkast is een sticker geplakt met het telefoonnummer. Let op: als jouw zonnepanelen niet via Pure Energie zijn besteld, kunnen wij je helaas niet helpen. In dat geval neem je contact op met de leverancier waar jij jouw zonne-installatie hebt aangeschaft.
Neem contact op
Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?
Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.
Meer informatie
Zonnepanelen Magazine 2019 Promo

Zonnepanelen Magazine 2019

Gratis en vrijblijvend

Voordat je een offerte aanvraagt, wil je goed geïnformeerd zijn over alles wat met zonnepanelen te maken heeft. Een goede voorbereiding is het halve werk. Speciaal voor jou hebben wij het zonnepanelen magazine, met de 24 belangrijkste onderwerpen over zonnepanelen.

Download nu