• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Zonnepanelen Friesland Pure Energie

Zonnepanelen Friesland

Zonnepanelen kopen in Friesland

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in heel Friesland

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in heel Friesland

Zonnepanelen Friesland: de voordelen en mogelijkheden

Zonnepanelen kopen in Friesland is een slimme investering. Steeds meer woningeigenaren en ondernemers in Friesland kiezen voor zonnepalen. Met zonnepanelen bespaar je namelijk niet alleen op je energierekening, je draagt ook
nog eens bij aan een betere leefomgeving. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt voor een optimaal rendement? Onze adviseur vertelt je alles over de mogelijkheden, het rendement en de mogelijke subsidies voor zonnepanelen in Friesland.
CTA overstappen v2

Zonnepanelen in Friesland levertijd

4 tot 6 weken

De gemiddelde installatietijd voor zonnepanelen in Friesland bedraagt op dit moment circa 6 weken. Tijdens een gratis adviesgesprek informeren onze adviseurs je direct over een verwachte levertijd in jouw woonplaats in Friesland. Zo profiteer jij deze zomer nog van zelf opgewekte zonne-energie.

Adviesgesprek aanvragen
CTA isolatie advies 2

Zonnepanelen in Friesland kopen

Zonnepanelen Friesland

Op onze website vind je het antwoord op bijna alle vragen over zonnepanelen in Friesland. Kun je toch niet vinden wat je zoekt? Dan mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze energieadviseurs helpen je graag.

Adviesgesprek aanvragen

De voordelen van zonnepanelen plaatsen in Friesland

Zonnepanelen kopen in Friesland heeft veel voordelen: je bespaart op je energierekening, je draagt bij aan een beter milieu en door het hoge rendement heb je jouw zonnepanelen vaak al snel terugverdiend.

Iconenset geel oranje Financieel

Lagere energierekening

Met eigen zonnepanelen wek je zelf groene energie op, daarmee bespaar je maandelijks flink op je energierekening.
Iconenset geel oranje Blaadje

Goed voor het milieu

Met eigen zonnepanelen op je dak verminder je jouw CO2-uitstoot én draag je bij aan een beter milieu, win-win!
Iconenset geel oranje Oplossing

Slimme investering

Door het hoge rendement en de lange levensduur, verdien je zonnepanelen vaak al binnen een paar jaar terug.
Iconenset geel oranje Huis

Hogere woningwaarde

In de meeste gevallen leiden zonnepanelen tot een beter energielabel en dat is gunstig voor de waarde van je woning.
CTA Adviesgesprek Rijssen

Subsidie op zonnepanelen in Friesland

Zonnepanelen en subsidies

Voor Friesland worden er gemeentelijke of provinciale subsidies beschikbaar gesteld. Sommige gemeenten bieden een duurzaamheidslening aan. Of jouw gemeente dit ook doet kun je nakijken op de energiesubsidiewijzer. Daarnaast kun je je ook beroepen op het Nationaal warmtefonds. Het kopen van zonnepanelen is aantrekkelijk doordat er 0% BTW op de aanschaf zit.

Zonnepanelen in Friesland installeren

Zonnepanelen installeren in Friesland is geen probleem. Grote kans dat jouw dak ook geschikt is voor zonnepanelen en jij dus je eigen zonne-energie kunt opwekken. Benieuwd hoeveel je jaarlijks op je energierekening kunt besparen met zonnepanelen? Onze adviseurs rekenen het graag voor je uit.

Provincies

Vlag van de provincie Noord-Brabant Noord-Brabant

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Brabant. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Drenthe Drenthe

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Drenthe. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Flevoland Flevoland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Flevoland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Friesland Friesland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Friesland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Gelderland Gelderland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Gelderland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Limburg Limburg

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Limburg. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Noord-Holland Noord-Holland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Noord-Holland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vlag van de provincie Groningen Groningen

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Groningen. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vlag van de provincie Utrecht Utrecht

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Utrecht. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Zeeland Zeeland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Zeeland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

CTA Zonnepanelen monteren binnen 1 dag

Professionele installatie van zonnepanelen in Friesland

Installatie binnen één werkdag

Bij Pure Energie werken we samen met gecertificeerde zonnepanelen installateurs in Friesland. Vraag een gratis advies op maat aan om te kijken welke omvormer en zonnepanelen het beste bij jouw situatie passen. Het installeren van de zonnepanelen in Friesland kan vaak al binnen één werkdag.

Adviesgesprek aanvragen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Friesland

Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is het verrekenen van je opgewekte stroom met de verbruikte stroom. Wek je meer op dan dat je verbruikt, dan houd je eigenlijk nog stroom over. Deze stroom lever je terug aan het net. Dat noemen we stroom terugleveren. Voor deze teveel opgewekte stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar een netto terugleververgoeding per kWh.


Meer informatie over de salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.