• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Zonnepanelen

Zonnepanelen in Limburg

Zelf zonne-energie opwekken

Vraag een gratis offerte aan

81% beveelt ons aan. 8.0 / 10 100 80
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Limburg

Vraag een gratis offerte aan

81% beveelt ons aan. 8.0 / 10 100 80
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Limburg

Zonnepanelen kopen in Limburg: waar moet je op letten?

Het plaatsen van zonnepanelen in Limburg wordt onder de inwoners en ondernemers steeds populairder. Dat zonnepanelen steeds populairder worden, komt door de vele voordelen wat zonnepanelen plaatsen in Limburg met zich mee brengt.

Zo bespaar je met zonnepanelen op je energierekening en draag je bij aan een beter milieu. Wil je weten hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt voor een optimaal rendement? Onze adviseur vertelt je graag alles over zonnepanelen in Limburg.

Zonnepanelen plaatsen in Limburg

Zonnepanelen plaatsen wij op veel plekken in Limburg. De kans is groot dat ook jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en jij dus je eigen zonne-energie kunt opwekken.

Provincies

Vlag van de provincie Drenthe Drenthe

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Drenthe. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Flevoland Flevoland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Flevoland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Friesland Friesland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Friesland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Gelderland Gelderland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Gelderland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Noord-Brabant Noord-Brabant

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Brabant. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Limburg Limburg

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Limburg. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vlag van de provincie Noord-Holland Noord-Holland

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Noord-Holland. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vlag van de provincie Utrecht Utrecht

We plaatsen zonnepanelen in heel provincie Utrecht. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je een offerte aanvragen via onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

CTA Zonnepanelen tillen

Subsidie voor zonnepanelen in Limburg

Verdien je investering terug

Limburg heeft gemiddeld zo'n 1.500 zonuren per jaar. Dit is een hoog gemiddelde wanneer je het vergelijkt met andere provincies in Nederland. We kunnen dus wel stellen dat Limburg een geschikte plek is om een optimaal rendement te behalen met zonnepanelen. De investering van zonnepanelen in Limburg verdien je snel terug door de vele zonuren. De investering kan nóg aantrekkelijker worden wanneer je gebruik maakt van de beschikbare subsidies voor zonnepanelen in Limburg. 

CTA Teruggaveservice Pure Energie

Lagere energierekening

Voordeel 1

Als je met zonnepanelen zelf energie opwekt, neem je minder stroom af van het energienet. Hierdoor wordt je energierekening lager.

CTA Groene Stroom Pure Energie 2

Goed voor het milieu

Voordeel 2

Bij de productie van grijze energie komt CO2 vrij. Met zonnepanelen wek je op een duurzame manier energie op, waardoor je de CO2-uitstoot beperkt. Dit is goed voor het milieu.

CTA installatie binnen een dag

Minder afhankelijk

Voordeel 3

Als je met zonnepanelen zelf je energie opwekt, ben je minder afhankelijk van energiebedrijven. Al helemaal met de hoge energieprijzen kan het slim zijn om zonnepanelen aan te schaffen, want met zonnepanelen wek jij zelf jouw stroom op.

Header Kosten Energielabel 1

Beter energielabel

Voordeel 4

Zonnepanelen op je dak dragen bij aan een beter energielabel. Een beter energielabel zorgt ervoor dat jouw huis meer waard wordt wanneer je het huis bijvoorbeeld wilt verkopen.

eb200507 drone de lutte08 edit

Slimme investering

Voordeel 5

Wist je dat je zonnepanelen meestal al binnen 6 tot 9 jaar terugverdiend? Dit is helemaal ideaal als je bedenkt dat zonnepanelen 25 jaar mee gaan. Zonnepanelen plaatsen is dus een slimme investering.

1
2
3
4
5
CTA Man op dak uit raam

Begin met de dakcheck

Meten is weten

Het is handig om een dakcheck te doen, zodat je kunt ontdekken hoeveel zonne-energie jij kunt opwekken met zonnepanelen in Limburg. Nadat jij de dakcheck hebt gedaan, kun je een advies op maat aanvragen. In het advies komt naar voren welke type zonnepanelen je het beste kunt installeren, wat de ideale hoek is waarin je de zonnepanelen moet plaatsen en wordt de terugleververgoeding benoemd. Het is belangrijk om je goed te laten adviseren om je zonnepanelen in Limburg snel terug te kunnen verdienen. 

Doe de dakcheck

Gratis adviesgesprek zonnepanelen

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Lees hier de veelgestende vragen over zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.


Meer informatie
Leveren zonnepanelen stroom als de gewone stroom uitvalt?

Nee, wanneer de stroom uitvalt schakelen omvormer(s) uit veiligheidsoverwegingen automatisch uit. Daardoor wordt de gelijkstroom uit jouw zonnepanelen niet meer omgezet in wisselstroom waardoor jij de energie uit jouw zonnepanelen niet kan verbruiken.


Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?

Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.


Meer informatie
Moet ik mijn installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Via de website Energieleveren.nl kun je eenvoudig jouw installatie aanmelden. Jouw netbeheerder controleert daarna of jouw meter geschikt is voor teruglevering. Zo niet, dan wordt deze met spoed kosteloos vervangen.


Mijn zonnepanelen werken niet goed. Wat moet ik doen?

Werken jouw zonnepanelen niet goed? Neem contact op met onze afdeling Zon. Via 088 101 3000 of zonnepanelen@pure-energie.nl. Je servicemelding wordt dan direct in behandeling genomen. We gaan in de eerste instantie op afstand bekijken hoe we jouw probleem kunnen verhelpen. Bij dringende problemen kun je contact opnemen met de installateur. Het telefoonnummer van jouw installateur staat op de sticker in je meterkast en op je omvormer.


Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.


Meer informatie