• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Zonnepanelen op schuin dak

Zonnepanelen Amsterdam

Wij zijn energiemakers

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Amsterdam

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Amsterdam

Zonnepanelen kopen in Amsterdam: vergunning, subsidie en meer

Woon jij in Amsterdam en wil jij zonnepanelen kopen? Heel goed! Verduurzamen wordt namelijk steeds belangrijker voor onze hoofdstad en de inwoners van Amsterdam kunnen hier nóg meer aan mee helpen. Door zonnepanelen aan te schaffen help jij Amsterdam te verduurzamen. Amsterdam kent een aantal regelingen die het investeren in verduurzamen aantrekkelijk maakt.

Wil jij meer informatie over hoe jij met zonnepanelen ook je steentje bij kunt dragen? Wil je weten in welke stadsregio je een vergunning moet aanvragen voor zonnepanelen en wil je meer weten over de subsidiemogelijkheden in Amsterdam? Onze specialisten komen graag langs bij je thuis voor een gratis adviesgesprek. Samen bepalen we wat de beste mogelijkheden zijn voor jouw dak.

CTA Tarieven

Subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen

In Amsterdam kan je subsidie aanvragen als je een duurzame nieuwbouwwoning gaat bouwen.

Meer informatie
Advies aan huis

Gratis advies aan huis in Amsterdam

Onze adviseur komt thuis bij je langs en bespreekt dan wat de beste mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op jouw dak.

Adviesgesprek aanvragen
CTA Zonnepanelen tillen

Zonnepanelen monteren in één dag

Na akkoord maken we een persoonlijk installatieplan. Het installeren zelf doen we al in één dag.

Meer informatie
CTA Zonnepanelen monteren binnen 1 dag

Zonnepanelen kopen in Amsterdam

Vraag een adviesgesprek aan

De gemeente Amsterdam is goed op weg om de stad te verduurzamen. Wil jij hier ook aan mee helpen door je eigen stroom op te wekken? Doe de gratis dakcheck en ontdek of jouw dak geschikt is. Ook zie je hoeveel zonne-energie jij kunt opwekken met je eigen zonnepanelen. Vooral in de gemeente Amsterdam is het belangrijk dat jij je laat informeren voor je zonnepanelen aanschaft. In sommige gevallen heb je namelijk een vergunning nodig. Vraag een gratis adviesgesprek aan en onze specialist komt bij je thuis om alle mogelijkheden te bespreken. 

Adviesgesprek aanvragen
20560

Subsidie voor zonnepanelen in Amsterdam

Voordelig verduurzamen

Amsterdam kent een subsidie voor het bouwen van duurzame nieuwbouwwoningen. Dit houdt in dat je een subsidie aan kan vragen op zonnepanelen wanneer jij een nieuwbouwwoning aan het bouwen bent. Verder kent de gemeente Amsterdam geen subsidies voor zonnepanelen. Wel kun je terecht bij het Nationaal Warmtefonds. 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen installeren in Amsterdam

Wij helpen je bij het volledige traject, te beginnen met een gratis adviesgesprek en een vrijblijvende offerte. Als de zonnepanelen zijn geplaatst kun je vanaf dag één beginnen met het besparen op je energierekening.

Adviesgesprek bij jou thuis

Wij komen bij je langs voor een gratis adviesgesprek en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Offerte op maat

Je ontvangt van ons een offerte op maat. Deze is geheel vrijblijvend dus je zit nog nergens aan vast.

Persoonlijk installatieplan

Als de offerte akkoord is, komen we langs om een installatieplan te maken. Je hoeft zelf niets te doen.

Zonnepanelen installeren

Binnen één dag plaatsen wij de zonnepanelen op je dak. Daarna kun je meteen beginnen met besparen.

Gratis zonnepanelen adviesgesprek

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Amsterdam

Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?


Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.


Het laatste nieuws over zonne-energie