Header Zonnepanelen huren of kopen

Zonnepanelen kopen in Enschede

Doe de zonnepanelenscan

Gratis offerte in 2 minuten

Gratis 3D model van jouw woning

Online en geheel vrijblijvend

Direct inzicht in kosten en besparingen

4.1/5 - Beoordeling homeQgo

Gratis offerte in 2 minuten

Gratis 3D model van jouw woning

Online en geheel vrijblijvend

Direct inzicht in kosten en besparingen

4.1/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Zonnepanelen kopen in Enschede

In 2030 moet 12% van alle energie die in Enschede wordt verbruikt, afkomstig zijn van groene energiebronnen. Dat is het doel van de gemeente Enschede en als bewoner kun jij daaraan bijdragen. Door zonnepanelen te plaatsen op je dak in Enschede bijvoorbeeld. Dat is reuze interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met

terugverdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Enschede? Doe de gratis zonnepanelencheck en vul je gegevens in. Je ontvangt direct een persoonlijk advies op maat. Zo weet je precies hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen en hoe snel jij je zonnepanelen hebt terugverdiend.

CTA Adviesgesprek Rijssen

Zonnepanelen in Enschede levertijd

Doe de zonnepanelenscan

Onze duurzame installatiepartners kunnen je vertellen wat de levertijd voor zonnepanelen in Enschede is. Installeren kan vaak al binnen 1 dag. De zonnepanelenscan duurt maar 2 minuten! Je ontvangt direct een 3D-model van jouw woning inclusief installatieplan en informatie over de kosten en terugverdientijd. De zonnepanelenscan is gratis en je zit nergens aan vast.

Start de scan
eb190307 pure enschede waterviolierlaan10k edit

Subsidie zonnepanelen Enschede

Met de energiebespaarlening van Provincie Overijssel is het aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen.

Meer informatie over subsidie
Advies aan huis

Energieadvies binnen 2 minuten

De zonnepanelenscan kost je 2 minuten. Je ontvangt direct een vrijblijvend advies inclusief kosten en besparingen.

Zonnepanalenscan
eb200507 de lutte385 edit

Zonnepanelen monteren in 1 dag

Onze duurzame installatiepartners monteren jouw zonnepanelen vaak al binnen 1 dag.

Offerte aanvragen
eb200507 de lutte152

Subsidiemogelijkheden zonnepanelen

Nationaal Warmtefonds

Je kunt als inwoner van Enschede gebruik maken van het Nationaal Warmtefonds. De rente op deze lening is laag, waardoor het nog aantrekkelijker is om te investeren in zonnepanelen. 

Bekijk de mogelijkheden
Zonnepanelen Hengelo Pure Energie

Zonnepanelen kopen in Enschede

Kosten en besparingen

Hoeveel zonnepanelen kosten in Enschede hangt af van het merk zonnepanelen, de omvormer en het aantal zonnepanelen dat je wilt plaatsen. Met de zonnepanelen scan krijg je op basis van jouw persoonlijke gegevens binnen 2 minuten te zien hoeveel jij betaalt voor zonnepanelen op je dak.

Start de scan

Veel gestelde vragen over zonnepanelen in Enschede

Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.


Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is het verrekenen van je opgewekte stroom met de verbruikte stroom. Wek je meer op dan dat je verbruikt, dan houd je eigenlijk nog stroom over. Deze stroom lever je terug aan het net. Dat noemen we stroom terugleveren. Voor deze teveel opgewekte stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar een netto terugleververgoeding per kWh.


Meer informatie over de salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis zonnepanelen scan en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de zonnepanelen scan
Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?

Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.


Meer informatie
Moet ik mijn installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Ja, je moet eerst je zonnepanelen aanmelden. Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Via de website energieleveren.nl kun je eenvoudig jouw installatie aanmelden. Jouw netbeheerder controleert daarna of jouw meter geschikt is voor teruglevering. Zo niet, dan wordt deze met spoed kosteloos vervangen.


Installatie aanmelden
Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.


Meer informatie
Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Meer over de samenwerking