• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Zonnepanelen in Nieuwegein

Zonnepanelen in Wierden

subsidie, terugverdientijd en meer

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Wierden

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Wierden

Zonnepanelen in Wierden zijn een slimme investering. Goed voor het milieu én je eigen portemonnee. Want dankzij het hoge rendement en de snelle terugverdientijd, kun je flink besparen op je energierekening. Op zoek naar meer informatie over zonnepanelen in Wierden? Van subsidie tot de terugverdientijd. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten.

CTA Adviesgesprek Rijssen

Zonnepanelen in Wierden levertijd

Profiteer deze zomer nog van de zon

De gemiddelde installatietijd in Wierden ligt op dit moment binnen 6 weken. Tijdens een gratis adviesgesprek informeren onze adviseurs je direct over een verwachte levertijd. Zo profiteer jij deze zomer nog van zelf opgewekte zonne-energie. 

Advies aanvragen

Subsidie voor zonnepanelen

In een aantal wijken van Wierden is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor zonnepanelen.

Lees meer over subsidies

Gratis advies over zonnepanelen

Onze adviseur komt graag bij je langs om de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw dak te bespreken.

Ontvang gratis advies

Zonnepanelen monteren in één dag

We maken een persoonlijk installatieplan en we installeren de zonnepanelen in Wierden al in één dag.

Bekijk het stappenplan
CTA Man op dak uit raam

Terugverdientijd van zonnepanelen in Wierden

Met ruim 1.110 zonuren per jaar kun je met zonnepanelen in Wierden een optimaal rendement behalen. En dat is gunstig. Want hoe meer energie je opwekt, hoe sneller je de investering terugverdient. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Wierden is 6 tot 9 jaar. Afgezet tegen de levensduur van ruim 25 jaar, betekent dit dat je nog zeker 15 jaar kunt profiteren van gratis groene stroom. Dat klinkt interessant, toch?

CTA Deventer zonnepanelen subsidie

Is er voor zonnepanelen in Wierden een subsidie?

Subsidie duurzaamheidsmaatregelen

In tegenstelling tot veel andere gemeenten bestaat er voor zonnepanelen in Wierden wél een subsidie. Dit geldt alleen voor bepaalde wijken en niet voor heel gemeente Wierden. De zogenaamde Subsidie duurzaamheidsmaatregelen gemeente Wierden is namelijk geldig voor inwoners van de nieuwbouwwijk Zenderink. Zij kunnen maximaal € 2.500.- subsidie per kavel krijgen voor de installatie van zonnepanelen, de toepassing van duurzame materialen in de bouw en extra energiebesparende maatregelen. Zoals goede isolatie of het gebruik van warmtepompen. Woon je niet in de nieuwbouwwijk Zenderink? Dan kun je beroep doen op het Nationaal warmtefonds.

Adviesgesprek aanvragen

Zonnepanelen Wierden subsidie voor overige bewoners

Ga je niet in de nieuwbouwwijk Zenderink wonen? Dan is er geen speciale zonnepanelen subsidie in Wierden waar je een beroep op kunt doen. Bovendien kun je als energiemaker (een deel van) de opgewekte energie salderen. Dankzij de salderingsregeling kun je de opbrengsten van jouw zonnepanelen direct verrekenen met jouw verbruik.

Lukt het je niet om zonnepanelen in Wierden aan te leggen zonder subsidie? Overweeg dan een Energiebespaarlening aan te vragen. Hiermee kun je tegen een zeer lage rente geld lenen voor de aanleg van zonnepanelen. Daarmee verdien je deze investering plus de rente vrijwel zeker terug. Maar let op: geld lenen kost altijd meer geld dan de investering uit eigen zak te betalen. We helpen je graag om de kosten en baten van zonnepanelen in Wierden te berekenen.

Vraag om gratis advies

CTA zonnepanelen Veenendaal

Zonnepanelen kopen in Wierden

Het juiste moment om zonnepanelen in Wierden te kopen is nu. Door de nieuwste ontwikkelingen worden zonnepanelen steeds goedkoper en wekken ze meer energie op dan ooit. Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt voor een optimaal rendement? Welk type zonnepanelen voor jou de beste keuze zijn? En hoe je die op de juiste manier op je dak kunt plaatsen? Onze adviseurs voorzien je graag van gratis advies en informatie.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

In 7 stappen zonnepanelen van Pure Energie

Kies voor Pure Energie en profiteer van de beste service.

1
eb200507 de lutte003 edit

Aanvraag offerte

Vraag geheel vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan bij Pure Energie, via het formulier op onze website.

2
eb200507 de lutte138 BEWERKEN

Vrijblijvend advies

Ontvang gratis advies over zonnepanelen in Wierden, tijdens een telefoongesprek met een expert.

3
eb200507 de lutte169

Offerte op maat

Op basis van het gesprek maken we een offerte op maat voor je. Je zit nog nergens aan vast.

4
eb200507 de lutte313 edit

Schouwing

Na jouw goedkeuring komt onze zonnepanelen installateur in Wierden langs voor een schouwing.

5
eb200507 de lutte380

Installatie zonnepanelen

Dankzij het persoonlijke installatieplan kan de installateur in één dag alle zonnepanelen plaatsen.

6
eb200507 de lutte188 edit

Direct profiteren

Dat betekent dus ook dat je vrijwel direct kunt profiteren van de stroom die je zelf opwekt.

Gratis adviesgesprek zonnepanelen

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Veel gestelde vragen over zonnepanelen in Wierden

Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?


Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.