• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen in Utrecht

Wij zijn energiemakers

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Utrecht

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Utrecht

Zonnepanelen in Utrecht: subsidie, rentabiliteit en meer

Woon je in Utrecht en wil je meer informatie over het plaatsen van zonnepanelen op je eigen dak en de voordelen? Met zonnepanelen bespaar je niet alleen op je energierekening, maar draag je ook bij aan een duurzame leefomgeving. Win-win dus.

Vraag een gratis adviesgesprek aan en dan komen wij langs om te kijken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen in Utrecht. We vertellen je alles over rentabiliteit en subsidie voor zonnepanelen in Utrecht. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

eb190307 pure enschede waterviolierlaan10k edit

Subsidie zonnepanelen Utrecht

In de gemeente Utrecht kun je subsidie aanvragen voor de kosten voor professioneel energieadvies aan huis.

Meer informatie
Advies aan huis

Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Onze adviseur bekijkt graag samen met jou naar de beste mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw dak.

Adviesgesprek aanvragen
eb200507 de lutte385 edit

Zonnepanelen monteren in één dag

Na akkoord maken we een persoonlijk installatieplan. Het installeren zelf doen we al in 1 dag.

Meer informatie
CTA Deventer zonnepanelen subsidie

Rentabiliteit zonnepanelen in Utrecht

Korte terugverdientijd

Utrecht telt ongeveer 1550 zonuren per jaar. Tijdens deze uren schijnt de zon fel genoeg om een optimaal rendement te leveren. Gemiddeld zijn de kustprovincies iets zonniger en is het in oosten van Nederland net iets vaker bewolkt. De gemeente Utrecht ligt daar precies tussenin en dat maakt het een prima locatie om zonnepanelen te plaatsen.

Adviesgesprek aanvragen

Gemeente Utrecht zonnepanelen subsidie

De gemeente Utrecht wil slim energie besparen en steeds meer duurzame energie opwekken. Om dat te bereiken proberen ze het verduurzamen van een woning of bedrijfspand voor iedereen mogelijk te maken. Daarom kun je in de gemeente Utrecht subsidie aanvragen voor het verduurzamen van je woning. In totaal gaat het om circa €860 euro. Voorwaarde om van deze subsidie gebruik te maken is dat je een duurzame maatregel laat uitvoeren die bijdraagt aan het verduurzamen van jouw woning. Zoals het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van je dak.

Informatieblok Gemeente Utrecht
CTA Zonnepanelen kopen in Utrecht

Zonnepanelen kopen in Utrecht

Doe de dakcheck

Wil je zonnepanelen laten plaatsen in Utrecht? Laat je dan adviseren door een specialist. Onze experts komen graag bij je langs om je dak te bekijken en te berekenen hoeveel rendement het jou op kan leveren. Na het goedkeuren van de offerte gaan wij aan de slag. We maken een persoonlijk installatieplan en daarna plaatsen we binnen één dag de zonnepanelen.

Vraag een adviesgesprek aan

Gratis adviesgesprek zonnepanelen

Medewerkers Danny vierkant

Danny Sijm

Adviseur Zonnepanelen
Vul je gegevens in
Medewerkers Danny vierkant

Danny Sijm

Adviseur Zonnepanelen

Veel gestelde vragen over zonnepanelen in Utrecht

Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?


Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.