• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Rotterdam

Zonnepanelen Rotterdam

Word ook energiemaker

Stel je pakket samen

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Rotterdam

Stel je pakket samen

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Rotterdam

Zonnepanelen in Rotterdam kopen, installeren en monitoren

Woon jij in de gemeente Rotterdam en wil jij graag zonnepanelen kopen? Grote kans dat jij jaarlijks flink kunt besparen op je energierekening. De prijs van een installatie is afhankelijk van meerdere factoren. Het kopen van zonnepanelen is een investering en daarom is het belangrijk om je van tevoren goed te laten

informeren door onze adviseurs. Vraag online een adviesgesprek aan en dan sturen wij je een advies op maat. Vervolgens ontvang je van ons een aanbod dat past bij jouw verbruik en situatie. Zo profiteer jij maximaal van de zon. Na het plaatsen van de zonnepanelen kun je direct beginnen met besparen.

De voordelen van zonnepanelen

Bespaar op je energierekening

Met eigen zonnepanelen kun je maandelijks flink besparen op je energierekening. We rekenen het graag voor je uit.

Duurzaam energie opwekken

Bij het opwekken van zonne-energie komt geen CO2 vrij en is dus niet schadelijk voor het milieu. Lekker duurzaam dus.

Gratis adviesgesprek bij jou thuis

Onze adviseur komt graag langs om samen te kijken naar de beste mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw dak.

CTA Zonnepanelen tillen

Subsidie en zonnepanelen in Rotterdam

Energiebespaarlening

Bewoners en ondernemers kunnen geen subsidie voor zonnepanelen aanvragen in Rotterdam. Er zijn wel andere regelingen, zoals het Nationaal Warmtefonds en de huidige salderingsregeling. Genoeg regelingen waarmee jij de financiering van zonnepanelen kunt regelen. We vertellen je graag meer over de kosten en wat het jou kan opleveren.

Adviesgesprek aanvragen
CTA Man op dak uit raam

Zonnepanelen installeren in Rotterdam

Installatie binnen één dag

Na goedkeuring van de persoonlijke offerte, maken we een persoonlijk installatieplan. Daarna komen we nog één keer terug om de zonnepanelen te installeren in Rotterdam. Het monteren en installeren zelf doen we al in één dag. Daarna kun je meteen profiteren van je zelf opgewekte groene energie.

Adviesgesprek aanvragen

Gratis zonnepanelen adviesgesprek

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
DSC02099

100% groene stroom uit Rotterdam

Windpark Suurhoffbrug in Rotterdam

Vlak bij de Suurhoffbrug in Rotterdam vind je windpark Suurhoffbrug. De vier windmolens leveren elk jaar meer dan 24.1 miljoen kWh stroom. Het park zorgt jaarlijks voor een besparing van 20.000 ton CO2 per jaar. Wil jij graag groene stroom afnemen van deze windmolens? Meld je aan, want op = op.

Kies voor groen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Rotterdam

Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?


Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.


Het laatste zonnepanelen nieuws