• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Zonnepanelen in Nieuwegein

Zonnepanelen in Schiedam

Wij zijn energiemakers

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Schiedam

Vraag een gratis offerte aan

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Schiedam

Zonnepanelen kopen in Schiedam: subsidie, installatie en meer

Door zonnepanelen aan te schaffen in Schiedam kun jij zelf duurzame energie opwekken en maandelijks flink besparen op je energierekening. Daarnaast draag jij, samen met duizenden andere inwoners in Schiedam, bij aan een duurzame leefomgeving en een groener Nederland.

Het investeren in zonnepanelen heeft dus veel voordelen. Zonenpanelen zijn een investering en daarom is het belangrijk om je van tevoren goed te laten informeren over zonnepanelen. Tijdens een gratis adviesgesprek vertellen je alles wat je moet weten over zonnepanelen in Schiedam.

CTA Man op dak uit raam

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen in Schiedam?

Het is handig om te weten of jouw dak in Schiedam geschikt is voor zonnepanelen. Voordat je aan zonnepanelen begint is het goed om te weten welk deel van jouw dak de meeste zonuren heeft. Daarnaast is het van belang dat je weet wat de hellingshoek van je dak is. Wil je zeker weten dat de installatie van zonnepanelen in Schiedam op jouw dak goed is ingericht? Bekijk dan of jouw dak geschikt is of vraag een adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

Montage binnen één dag

Ontdek wat we voor je doen nadat je een adviesgesprek hebt aangevraagd.

Adviesgesprek aan huis

Wij komen bij je langs voor een gratis adviesgesprek en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Offerte op maat

Je ontvangt van ons een offerte op maat. Deze is geheel vrijblijvend en je zit nog nergens aan vast.

Persoonlijk installatieplan

Als de offerte akkoord is, komen we langs om een installatieplan te maken. Je hoeft zelf niets te doen.

Zonnepanelen installeren

Binnen één dag plaatsen wij de zonnepanelen op je dak. Daarna kun je meteen beginnen met besparen.

CTA zonnepanelen Veenendaal

Subsidie voor zonnepanelen in Schiedam

Helaas is het niet mogelijk om subsidie voor zonnepanelen te krijgen in Schiedam. Wel kun je een Energiebespaarlening aanvragen en hiermee de aanschaf van zonnepanelen financieren. Dit is een lening waarbij huiseigenaren energiebesparende maatregelen kunnen bekostigen.

Meer lezen over de energiebespaarlening
CTA Kies Voordeel Pure Energie

Optimaal rendement met zonnepanelen in Schiedam

Met zonnepanelen in Schiedam kun je door het hoge aantal zonuren per jaar een optimaal rendement behalen. Hierdoor verdien je de investering van je zonnepanelen makkelijk terug. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Schiedam is ongeveer 5 tot 8 jaar. Aangezien de levensduur van zonnepanelen oploopt tot wel meer dan 25 jaar, betekent dit dat je nog ruim 15 jaar lang kunt profiteren van gratis groene stroom.

Ja, ik wil graag zonnepanelen

Snel geregeld

Zonnepanelen op jouw dak in 5 stappen. Ontdek wat we voor je doen nadat je een adviesgesprek hebt aangevraagd.

1
eb200507 de lutte212 edit

Adviesgesprek

Na jouw aanvraag krijg je een bevestigingsmail. Dit is het bewijs dat jouw aanvraag goed is binnengekomen. We bellen op een door jou gekozen moment om de mogelijkheden met je te bespreken. Op deze manier kunnen we tot een maatwerkofferte komen. Ons advies is gratis en vrijblijvend.

Offerte aanvragen
2
eb200507 de lutte220

Offerte bespreken

Onze aanbieding is geheel vrijblijvend, je zit nog nergens aan vast. Nadat we de offerte hebben verstuurd geven we jou de tijd om na te denken over onze aanbieding. Daarna nemen we contact op om te kijken of we je nog ergens bij kunnen helpen.

3
eb200507 de lutte314

Schouw

Gefeliciteerd! Als de offerte akkoord is, komen we bij je thuis in Schiedam om een persoonlijk installatieplan te maken. Je hoeft zelf niets te doen.

4
eb200507 de lutte382

Installatie

Vervolgens plaatsen wij binnen één dag de zonnepanelen op je dak in Schiedam. Met het persoonlijk installatieplan kan de zonnepanelen installateur in één dag de installatie plaatsen. Je kunt daarna direct genieten van je eigen groene stroom.

5
eb200507 de lutte188 edit

Monitoring & services

Als je ook energieklant bent, profiteer je automatisch van ons monitoring en services pakket bij de aanschaf van zonnepanelen. Benieuwd wat jouw zonnepanelen in Schiedam opleveren? Dat kun je elk moment van de dag bekijken via een app.

A-kwaliteit zonnepanelen in Schiedam

Wij werken uitsluitend met A-merken. Jij krijgt zo de beste zonnepanelen en daardoor het beste resultaat. Samen met jou stellen we een installatie samen die past bij jouw verbruik.

Sharp logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
SHARP
longi logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
1080x1080
LONGi Solar
Jinko Logo Oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
Jinko Solar
PhonoSolar logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
Phono Solar
LG logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
LG
Trinasolar logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
Trina solar
Suntech tegel
A-kwaliteit zonnepanelen
Suntech
TSC logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
TSC
Sharp logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
SHARP
longi logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
1080x1080
LONGi Solar
Jinko Logo Oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
Jinko Solar
PhonoSolar logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
Phono Solar
LG logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
LG
Trinasolar logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
Trina solar
Suntech tegel
A-kwaliteit zonnepanelen
Suntech
TSC logo oranje
A-kwaliteit zonnepanelen
TSC
author image
author image

Gratis adviesgesprek aanvragen

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.


Meer informatie
Leveren zonnepanelen stroom als de gewone stroom uitvalt?

Nee, wanneer de stroom uitvalt schakelen omvormer(s) uit veiligheidsoverwegingen automatisch uit. Daardoor wordt de gelijkstroom uit jouw zonnepanelen niet meer omgezet in wisselstroom waardoor jij de energie uit jouw zonnepanelen niet kan verbruiken.


Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?

Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.


Meer informatie
Moet ik mijn installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Via de website Energieleveren.nl kun je eenvoudig jouw installatie aanmelden. Jouw netbeheerder controleert daarna of jouw meter geschikt is voor teruglevering. Zo niet, dan wordt deze met spoed kosteloos vervangen.


Mijn zonnepanelen werken niet goed. Wat moet ik doen?

Werken jouw zonnepanelen niet goed? Neem contact op met onze afdeling Zon. Via 088 101 3000 of zonnepanelen@pure-energie.nl. Je servicemelding wordt dan direct in behandeling genomen. We gaan in de eerste instantie op afstand bekijken hoe we jouw probleem kunnen verhelpen. Bij dringende problemen kun je contact opnemen met de installateur. Het telefoonnummer van jouw installateur staat op de sticker in je meterkast en op je omvormer.


Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.


Meer informatie