• Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd een schouw voor installatie
  • Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Header Man uit raam dak

Zonnepanelen in Zoetermeer

Wij zijn energiemakers

Vraag een gratis offerte aan

92% beveelt ons aan. 8.5 / 10 100 85
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Zoetermeer

Vraag een gratis offerte aan

92% beveelt ons aan. 8.5 / 10 100 85
Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd een schouw voor installatie Binnen 5 tot 10 werkdagen een offerte
Gratis adviesgesprek in Zoetermeer

Zonnepanelen in Zoetermeer: subsidie, installatie en meer

Zonnepanelen in Zoetermeer plaatsen is een slimme keuze. Goed voor het milieu én je portemonnee. Daarnaast kan jij profiteren van jouw eigen opgewekte groene energie. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor zonnepanelen in Zoetermeer.
Van eventuele subsidies voor zonnepanelen in de gemeente Zoetermeer tot de terugverdientijd van je investering. Onze adviseurs komen graag informatie geven bij je thuis. We adviseren je wat de beste plek is om jouw zonnepanelen te plaatsen.
Zonenpanelen Hengelo CTA

Subsidie zonnepanelen Zoetermeer

Je kunt geen subsidie voor zonnepanelen krijgen in de gemeente Zoetermeer. Wel kun je gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dit is een lening waarmee je de aanschaf van je zonnepanelen kunt financieren.

Meer over de Energiebespaarlening
CTA Vrouw met laptop aanrecht

Terugverdientijd van zonnepanelen in Zoetermeer

Met ongeveer 1.164 zonuren per jaar, kun je met zonnepanelen in Zoetermeer een optimaal rendement behalen. Hierdoor verdien je de investering in zonnepanelen ook makkelijk terug. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Hengelo is ongeveer 5 tot 8 jaar. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee en dat betekent dat je nog ruim 15 jaar kunt genieten van gratis groene stroom.

Kies 100% groen
CTA zonnepanelen Veenendaal

Zonnepanelen kopen in Zoetermeer

Vraag jij je af wanneer de beste tijd is om zonnepanelen te kopen in Zoetermeer? Nu! Door de nieuwste ontwikkelingen worden zonnepanelen namelijk steeds goedkoper en wekken ze meer groene energie op dan ooit. Ben jij benieuwd hoeveel jij per maand kunt besparen of wil je meer informatie over de verschillende type zonnepanelen? Vraag een gratis adviesgesprek aan en onze zonadviseurs vertellen je alles wat je moet weten.

CTA Zonnepanelen monteren binnen 1 dag

Begin met de dakcheck

Doe eerst de dakcheck en ontdek hoeveel zonne-energie jij kunt opwekken met zonnepanelen in Zoetermeer. Is het rendement interessant? Vraag dan een advies op maat aan. Bijvoorbeeld over het type zonnepanelen dat je het beste kunt installeren, de ideale hoek waarin je de zonnepanelen moet plaatsen of de energieleverancier met de hoogste terugleververgoeding. Voor je het weet ben jij je investering al aan het terugverdienen.

Kies voor zonnepanelen van Pure Energie

Uitgebreid advies op maat

Er wordt een persoonlijk advies gemaakt op basis van jouw woonsituatie in Zoetermeer

Btw-teruggaveservice

Op de aankoop en installatie van je zonnepanelen kun je 21% btw terugkrijgen

Binnen één dag

Onze zonnepanelen worden binnen één dag geplaatst door een gecertificeerde installateur

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Zoetermeer

Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.

Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is het verrekenen van je teruggeleverde stroom met de verbruikte stroom. Wek je meer op dan dat je verbruikt, dan houd je eigenlijk nog stroom over. Deze stroom lever je terug aan het net. Dat noemen we stroom terugleveren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar een netto terugleververgoeding per kWh.

 

In december 2024 besloot de overheid dat de salderingregeling stopt per 1 januari 2027. Je kunt dan niet meer je teruggeleverde stroom verrekenen, maar je krijgt daar nog wel een vergoeding voor. In een andere blog leggen we je uit hoe dit zit en vertellen we je alles over de salderingsregeling.

Meer informatie over de salderingsregeling
Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.

Meer informatie
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Via de gratis zonnepanelenscan zie je binnen 2 minuten wat de mogelijkheden zijn, de kosten, de terugverdientijd en de besparing. Doe nu de zonnepanelenscan en vraag vrijblijvend een offerte op.

Doe de zonnepanelen scan
Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?

Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.

Meer informatie
Moet ik mijn installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Ja, je moet eerst je zonnepanelen aanmelden. Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Via de website energieleveren.nl kun je eenvoudig jouw installatie aanmelden. Jouw netbeheerder controleert daarna of jouw meter geschikt is voor teruglevering. Zo niet, dan wordt deze met spoed kosteloos vervangen.

Installatie aanmelden
Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.

Meer informatie
Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.

Meer over de samenwerking