Puur Linda

#jezelfzijn

Puur Linda

Vacatures
3 vacatures
3
CTA WerkenBij Pure Energie Linda

“Mijn inlevingsvermogen nam ik mee uit de zorg.”

Planontwikkelaar Linda

Linda startte haar werk bij Pure Energie met een stage van een half jaar tijdens de studie Klimaat en Management bij Saxion. Een gastcollege van toekomstige collega Jelle maakte haar enthousiast. Een stageadres om te onthouden, zegt Linda. Met een medestudent ging ze in 2021 aan de slag op de afdeling die wind- en zonneparken ontwikkelt. Linda verdiepte zich in omgevingsmanagement 

Dit is waarom puur werkt voor Linda

Ben je na je stage blijven ‘plakken’ bij Pure Energie? 

Ja, ik had het enorm naar mijn zin, maar moest nog afstuderen. Pure Energie is een energiebedrijf. Ik was ook benieuwd naar de beleidsmatige kant van energieprojecten. Mijn afstudeeropdracht deed ik daarom bij de provincie Overijssel. Goed om wind- en zonneprojecten ook vanuit dit perspectief te onderzoeken en bij de overheid ervaring op te doen. Toch was dit niet mijn wereld. Na mijn studie was er volop vraag naar mijn profiel. Ik kreeg aanbiedingen waarin naar mijn idee de focus lag op het vervullen van een vacature en minder op een persoonlijke klik. 

Wat bracht je terug in Enschede? 

Een kop koffie met mijn oud-collega’s bij Pure Energie. Ik kon aan de slag als planontwikkelaar van duurzame energieprojecten. Parken waarin we schone energie opwekken. Een wind- en zonnepark heeft effect op de omgeving, er zijn kansen en ook hobbels te nemen. Ik zorg ervoor dat zoveel mogelijk lichten op groen gaan en we een project vergund krijgen waarmee we een verschil kunnen maken. Ik vind het belangrijk om ook geproefd te hebben van locatieontwikkeling en omgevingsmanagement om een goede planontwikkelaar te zijn. Zo check ik bijvoorbeeld welke gemeenten al duurzame ambities hebben, waar kansen liggen en ga ik in gesprek met grondeigenaren. Ik krijg hier de ruimte om er mijn baan van te maken en ben zodoende breder inzetbaar als een collega even overloopt in het werk. 

Ben jij klimaatbewust? 

Ik vind het belangrijk om in beweging te komen tegen klimaatschade. In Nederland kunnen we een rol van betekenis spelen, ook op wereldniveau. We hebben in dit land de ontwikkelmogelijkheden en middelen om een verschil te maken. Daarnaast hebben we als welvarend land ook een voorbeeldfunctie. Ik houd van reizen, heb al veel gezien van de wereld en me verdiept in geografie. Effecten van klimaatverandering zijn zicht- en voelbaar: extreme en langdurige hitte en droogte en korte maar hevige regenval maken gebieden minder leefbaar. Tegelijk zie je dat mensen in andere delen van de wereld gelukkig zijn met minder materiaal. Dat motiveert mij om ook stappen te zetten in mijn dagelijks leven en in mijn werk.  

Maak je alleen groene keuzes? 

Ik kies bewust. Zo blijf ik reizen en kan ik genieten van het vrije gevoel tijdens een ritje op mijn motor. Dat probeer ik op andere manieren te compenseren. Met eten uit mijn eigen moestuin bijvoorbeeld en fietsen naar mijn werk. Die vrijheid is er ook bij Pure Energie. Ik houd rekening met onze ecologische voetafdruk, draag maatschappelijk mijn steentje bij en geniet van het leven. Het grote verschil maken we in ons werk. 

Zet je je ook maatschappelijk in? 

Mijn loopbaan begon in de zorg. Ik heb eerst verpleegkunde gestudeerd en werkte meer dan tien jaar bij een particuliere zorginstelling. Daar zorgde ik voornamelijk voor mensen met een vorm van dementie. Ik bouwde een band op met bewoners en merkte ook hoe waardevol een goed samenwerkend team is. Het contact met oud-collega’s houd ik warm en gemiddeld eens per maand draai ik nog een dienst mee in dezelfde zorginstelling. Als ze omhoog zitten, mogen ze me bellen. De link met de zorg is er nog, maar de vonk om dit werk altijd te blijven doen ontbrak op een zeker moment. Van daaruit stapte ik in de energietransitie. 

Wat nam je aan ervaring mee uit de zorg? 

Mijn inlevingsvermogen. In onze duurzame energieprojecten hebben we te maken met weerstand en daar is ook begrip voor. Om acceptatie te vergoten, is het belangrijk energie te steken in elkaars belevingswereld. Waar ik achter ben gekomen is dat werk voor mij veel meer is dan doen wat je moet doen om een boterham te verdienen. Werken is samenwerken, er zijn voor elkaar, plezier maken, uitdagingen aangaan. 

Noem eens wat voorbeelden? 

Bij Pure Energie kwam ik in aanraking met wielrennen. Elk jaar is er een uitdaging. Dit jaar beklommen we met collega’s de Stelvio. Mijn doel was simpelweg de top bereiken, dat is gelukt! Fit zijn is belangrijk in je werk. Dat wordt gestimuleerd. We lunchen gezond en krijgen tijdens werktijd de kans om ons onder begeleiding van fysiotherapeuten uit te leven in de eigen gym op kantoor. Mooie voorbeelden van hoe je ook werkt aan mentale gezondheid, een team sterker maakt en een positieve sfeer stimuleert. 

Meer verhalen van onze collega's

Puur Matthijs

“Soms sta je in de frontlinie, maar dat is juist de plek om impact te maken.”

CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs

Puur Marleen

“Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

CTA WerkenBij Pure Energie Marleen

Puur Jelle

"Kennis en ervaring deel ik in gastcollege, tijdens excursies bij windparken en begeleiding van stagiairs en afstudeerders."

CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

Puur Erik

“Iets in mij daagt me steeds uit om het slimmer te doen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Erik

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen 2
CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs Linda Loes

Wat maakt jouw werkgever uniek? 

Puur werkt

"Kom gewoon een kop koffie drinken en je bent overtuigd! De sfeer die hier is en de mensen die hier werken zeggen alles."

Ons verhaal

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Linda?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.