Header stijgende energieprijzen

Waar kunnen we je mee helpen?

Wij zijn energiemakers

Service waar je blij van wordt

Wij houden van contact, altijd en overal. Daarom kun je ons op heel veel manieren bereiken. Bijvoorbeeld per e-mail, telefoon of via social media. Het maakt niet uit hoe je contact opneemt, onze helden van de afdeling klantgeluk staan voor je klaar om net dat

stapje extra te zetten. Onze klanten geven ons een 8.7 en daarmee behoren we tot de best beoordeelde energieleveranciers op Klantenvertellen.nl. Wij krijgen energie van het dagelijks helpen van onze klanten.

CTA App startscherm Pure Energie

Download de Pure Energie App

Voor Android en iOS

Regel al je energiezaken gemakkelijk met de nieuwe Pure Energie App. Download de gratis app op je mobiele telefoon en ga meteen aan de slag. Zo kun je alles zelf regelen. Overal en snel. Precies zoals jij Mijn Pure Energie gewend bent, maar dan op je mobiel.

Download Appstore Apple Download Appstore Android

Veel gestelde vragen

Vind het antwoord op jouw vraag gemakkelijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Telefoon

In verband met drukte bedraagt de wachttijd aan de telefoon zo'n 5 minuten (08:00 - 20:00).

088 10 13 000

E-mail

Je ontvangt binnen 7 werkdagen een antwoord per e-mail.

Stel je vraag

Messenger

Tijdens werktijden binnen één uur een reactie via social media.

Bericht maken

Mijn Pure Energie

Alles over je contract vind je terug in je eigen omgeving.

Inloggen

Whatsapp

Stel je vraag via Whatsapp, dan beantwoorden we deze zo snel mogelijk.

088 10 13 000
Algemene vraag energiecooperaties

Prijsplafond voor de energierekening

Hoge energietarieven

Vanaf 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. In dat geval betaal je jouw actuele energietarieven alleen voor de kWh stroom en m³ gas die je verbruikt boven het vastgestelde energieplafond. Deze grens is bepaald op 2.900 kWh stroom en 1.200 m³ gas.

Meer informatie

Meestgestelde vragen

Bekijk alle vragen
Kan ik een vast energiecontract afsluiten voor groene energie?

Ja, dat kan! Klant worden is heel eenvoudig. Stel je vaste energiecontract voor 1 jaar samen via onze website en je weet direct wat jouw nieuwe termijnbedrag wordt. Het enige wat je moet doen is je aanmelden. Na je aanmelding heb je recht op de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Wij regelen de rest.


Vast energiecontract afsluiten
Hoe wordt het prijsplafond voor energie verrekend?

Bij het verrekenen van het prijsplafond voor energie wordt er gekeken naar je verbruik vóór je jaarafrekening in 2023 en je verbruik daarna. Eigenlijk heb je dus 2 prijsplafonds. Het maximale verbruik voor stroom en gas die onder het prijsplafond vallen, zijn over deze 2 periodes verdeeld.

 

Het is belangrijk om te weten wanneer jij jouw jaarafrekening ontvangt. Zo weet je precies wat jouw verbruiksplafond is in de periode voor jouw jaarafrekening en hoeveel er nog over blijft voor de rest van het jaar. Als jij in de periode voor jouw jaarafrekening minder energie verbruikt dan het verbruiksplafond. Dan mag je dit niet meenemen naar het laatste deel van 2023. We leggen het je uit aan de hand van 3 voorbeelden.


Lees hier alles over het prijsplafond voor energie
Bestaat er een Pure Energie App?

Je kunt altijd en overal je energieverbruik inzien met de Pure Energie App. Download de gratis app op je mobiele telefoon en ga meteen aan de slag. Zo kun je alles zelf regelen. Overal en snel. Precies zoals jij Mijn Pure Energie gewend bent, maar dan op je mobiel. De app is beschikbaar voor Android en iOS. 


Download de Pure Energie App
Hoe geef ik een verhuizing door?

Klanten van Pure Energie kunnen het energiecontract meeverhuizen naar het nieuwe adres. Geef uiterlijk 2 weken voor de verhuizing je nieuwe adres door via Mijn Pure Energie. Heb je een slimme meter? Dan lezen we de meterstanden uit op de datum van de sleuteloverdracht. Klanten met een conventionele meter ontvangen van ons een e-mail met daarin de vraag om de meterstanden van het oude adres en de meterstanden van het nieuwe adres door te geven.

Vervolgens ontvang je binnen 6 weken een eindafrekening van je oude adres én een nieuw termijnbedrag voor je nieuwe adres. Dit termijnbedrag wordt berekend op basis van het gemiddelde verbruik van de voorgaande bewoners van je nieuwe woning. Indien dit termijnbedrag volgens jou niet toereikend is, kun je hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.


Mijn Pure Energie
Hoe geef ik mijn meterstanden door?

Je kan je meterstanden doorgeven in Mijn Pure Energie, via onze Pure Energie App of via het meterstandenformulier op onze website. Wij sturen je een e-mail wanneer wij de meterstanden nodig hebben. In die e-mail staat precies hoe je jouw meterstanden kan doorgeven. Als je een slimme meter hebt lezen wij je meterstanden automatisch uit. In dat geval hoef je niet zelf je meterstanden door te geven.


Zo geef ik meterstanden door
Wat moet ik doen tijdens een stroomstoring?

Een stroomstoring kun je melden bij het Nationale Storingsnummer: 0800-9009. Dit nummer is gratis en dag en nacht bereikbaar. Jouw melding komt terecht bij je netbeheerder voor gas en elektriciteit en niet bij ons als energieleverancier.


Meer informatie

Zelf regelen

014L7549 bewerkt bewerkt

Sayenne

Teamleider Klantgeluk
Meterstanden
Je teruglevering
Verhuizing doorgeven

Je huidige adres:

Je nieuwe adres:

Bel me terug
Contact
014L7549 bewerkt bewerkt

Sayenne

Teamleider Klantgeluk