Puur Marleen

#samendoen

Puur Marleen

Vacatures
4 vacatures
4
CTA WerkenBij Pure Energie Marleen

“Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

Teamleider Marleen

In 2007 begon Marleen als receptioniste. De organisatie telde toen circa dertig collega’s, nu ruim 150. Wat begon met wat ondersteuning in ICT-werk mondde uit in een overstap naar deze snelgroeiende afdeling. Ontwikkelde het bedrijf tot die tijd windparken en zonprojecten op daken, werden we vanaf 2013 ook energieleverancier. “Ik stond aan de wieg van ons energiebedrijf. Ze heeft alles zelf in handen gehad en vond het uitzoekwerk aan de achterkant, ‘de backoffice’, het leukst. 

Dit is waarom puur werkt voor Marleen

Inmiddels ben je teamleider van deze afdeling, hoe ervaar je dat? 

Dat proces is eigenlijk heel natuurlijk gegaan. Nu is de afdeling wel zo groot dat een teamleider nodig is. Ik ben degene die overal wel iets van weet, al is leidinggeven natuurlijk een vak apart. Selectie van nieuwe collega’s, goed- en soms ook slechtnieuwsgesprekken met collega’s voeren, de koers van de afdeling uitstippelen, kansen zien, problemen oplossen en vooral ook de verbinding met andere afdelingen opzoeken. Dat over de schaduw van je eigen afdeling heen kijken spreekt me aan. Ik krijg echt de ruimte om mijn leiderschap te ontwikkelen. En bovendien: we doen het hier samen! Iedereen heeft zijn rol in het geheel. We hebben een mooie mix van mensen. Collega’s die hier net als ik al jaren werken en nieuwe collega’s die een frisse blik, nieuwe kennis en ideeën of een hoop elders opgedane ervaring meenemen. Vroeger kende ik elke collega en ook hun partners en kinderen. Nu moet ik daar wat meer energie insteken. 

Wat helpt bij die verbinding? 

We ontmoeten elkaar natuurlijk in het dagelijks werk. Dat is niet statisch op een plek. We hebben heel open werkplekken met veel ontmoetingsruimtes. Heel bijzonder is Enschede aan Zee. Voor ons is het al gewoon om in een strandtent te vergaderen. Bezoekers zijn vaak blij verrast en kijken hun ogen uit. Een leuke plek, waar je tegelijk beseft: doen we niets aan het klimaat, dan is dit misschien een toekomstbeeld. Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel. En ook sportend leer je je collega’s op een andere wijze kennen. Eens per week trainen we op een vast moment per week in onze eigen gym. De professionele sportinstructeurs verrassen ons steeds: van yoga tot boksles en cardio tot krachttraining. Ons kantoor in Enschede is echt gaan leven.   

Wat zijn de uitdagingen in jouw team? 

Wij houden ons bezig met de energieleveringskant van het bedrijf. Zitten vaak net wat dieper in de materie dan onze afdelingen Front Office en Zakelijk die het eerste contact met bestaande en nieuwe klanten hebben. Wij bijten ons vast in de complexere vragen en voeren ook de administratie voor onze energieklanten. Waar kan, automatiseren we processen, zonder de menselijke factor te verliezen. Steeds zoeken we naar manieren om processen te verbeteren en klanten tevredener te maken. Pas zijn we binnen ons pand verhuisd en werken we dichterbij de collega’s met wie we veel samen doen. 

Vind je je werk leuk? 

Ik kom altijd met een glimlach binnen! Ook na al die jaren vind ik het heerlijk om naar kantoor te gaan. De sfeer is goed en collega’s zijn leuk. De combinatie van operationele zaken en een verbindende rol past mij goed. Maar thuis kan ik ook genieten hoor. Daar steek ik energie in mijn gezin. We hebben drie kinderen. Ik ondersteun mijn man met zijn eigen bedrijf, organiseer van alles op school. Ik word gelukkig van kleine dingen en het servicegerichte is in mijn karakter ingebakken denk ik. 

Meer verhalen van onze collega's

Puur Jelle

"Kennis en ervaring deel ik in gastcollege, tijdens excursies bij windparken en begeleiding van stagiairs en afstudeerders."

CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

Puur Erik

“Iets in mij daagt me steeds uit om het slimmer te doen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Erik

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen 2

Puur Linda

“Mijn inlevingsvermogen nam ik mee uit de zorg. Om acceptatie in duurzame projecten te vergoten, is het belangrijk energie te steken in elkaars belevingswereld.”

CTA WerkenBij Pure Energie Linda

Puur Matthijs

“Soms sta je in de frontlinie, maar dat is juist de plek om impact te maken.”

CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs
CTA WerkenBij Pure Energie Marleen Hugo Remi

Wat maakt jouw werkgever uniek? 

Puur werkt

"Uniek is echt onze bedrijfscultuur. Als je alle verhalen van collegas leest, krijg je daar een goede indruk van. Ik ben een gevoelsmens en ik kan mezelf zijn hier. Iedereen accepteert en helpt elkaar. We zijn een team met een gezamenlijke missie."

Ons verhaal

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Marleen?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.