Puur Jelle

#samendoen

Puur Jelle

Vacatures
3 vacatures
3
CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

“Met mijn excursies en gastcolleges deel ik kennis en ervaring.”

Planontwikkelaar Jelle

Ruim tien jaar werkt Jelle bij Pure Energie. Hij begon als junior planontwikkelaar na zijn studie Ruimtelijke Ordening en Planologie aan Saxion en groeide door tot projectleider voor de ontwikkeling van nieuwe windparken. “Mijn interesse lag in ruimtelijke projecten. Dat ze ook duurzaam zijn was aan het begin van m’n carrière minder urgent, is inmiddels een pré. Nu ervaar ik dat we echt een verschil in de energietransitie maken met onze duurzame energieprojecten en draag ik daar trots aan bij.

Dit is waarom puur werkt voor Jelle

Hoe maken jullie dat verschil? 

We investeren in de ontwikkeling van windmolens en zonneparken. Vooral door samenwerking met lokale partners maken we het verschil. De projecten ontwikkelen en realiseren we als team, samen hebben we capaciteit en slagkracht. We hebben een gezamenlijke missie en daarin pakt ieder zijn rol en verantwoordelijkheid. Al in de ontwikkeling denken we na over zoveel mogelijk opwek van groene stroom, effect en opbrengst voor de omgeving, over slimme levering op het net en opslagmogelijkheden, beheer en onderhoud van de installaties en sanering en hergebruik na pak ‘m beet 25 jaar exploitatie.  

Kun je voorbeelden van projecten noemen? 

Ik heb bijvoorbeeld bijgedragen aan de ontwikkeling van windpark Deil en windpark Koningspleij. Windparken die nu volop schone energie opwekken en toen ik begon bij Pure Energie nog ontwikkeld moesten worden. Het zijn langlopende projecten waarin je geduld moet hebben, wilt pieken op de juiste momenten en elkaar gemotiveerd houdt. Tegelijk is er continu dynamiek, niet alleen tijdens kantoortijden. We organiseren informatieavonden, bezoeken raadsfracties, laten onderzoeken uitvoeren, bedenken innovatieve netoplossingen, zoeken financiers en hebben veel contact met diverse belanghebbenden in de omgeving van onze beoogde wind- of zonneparken. Dit zijn projecten die je niet aan je bureau ontwikkelt, je moet ervoor de boer op en verbinding zoeken. 

Die verbinding zoek jij ook met jong talent? 

Zelf heb ik de kans gekregen en gepakt om te groeien in mijn baan, dat gun ik ook (toekomstige) collega’s. We hebben veel kennis en ervaring over de opwek van duurzame energie, van weiland tot stopcontact. Van niets tot groene stroom waarmee je wassen draait, kookt, steeds vaker verwarmt en autorijdt. We zijn een voorloper in de energietransitie. Kennis en ervaring deel ik tijdens excursies bij onze windparken, gastcolleges bij diverse onderwijsinstellingen en bij de begeleiding van stagiairs en afstudeerders. Ik heb nog altijd contact met mijn oude opleiding, die nu een specialisatie Klimaat en Management kent. Daar studeerde bijvoorbeeld Linda, die inmiddels bij ons werkt. Alle nieuwe collega’s bij Pure Energie krijgen een introductiedag. Dan bezoeken we ook een windpark. Hoeveel stroom wekt een moderne windmolen op? Hoeveel geluid maakt een windmolen? Wat is een geschikte locatie voor een windmolen? Voorbeeldvragen waarop we in het veld graag antwoord geven.  

Hoe omschrijf je de mensen van Pure Energie? 

Gemene deler is denk ik dat we allemaal nuchter zijn en gevoel hebben voor wat speelt in de maatschappij. Ons werk is belangrijk en zorgt ervoor dat we als land veel minder afhankelijk worden van fossiele brandstof. Veel mensen zijn met ons vóór verduurzaming en de energietransitie, maar niet iedereen is enthousiast over onze wind- en zonprojecten. Daar hebben we begrip voor, zeker als het in je directe omgeving is. Samen zoeken we naar mogelijkheden, naar wat wel kan en acceptabel is op die plek.   

Jullie zijn ook actief in sport? 

Pure Energie leerde ik kennen bij een event van FC Twente, waarvan ik al mijn hele leven supporter ben. Later werden we hoofdsponsor. Dat hebben we zeven jaar gedaan. Die match was geen toeval. Gezondheid, sportiviteit en gezelligheid, liefst in combinatie, vinden we belangrijk. Voor een gezonde lunch wordt gezorgd in ons bedrijfsrestaurant, we hebben een eigen gym waar je met collega’s kunt sporten en gaan eens per jaar een sportieve uitdaging aan met de liefhebbers. Tien jaar geleden ging ik voor het eerst mee wielrennen en sindsdien ben ik liefhebber.  

Meer verhalen van onze collega's

Puur Marleen

“Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

CTA WerkenBij Pure Energie Marleen

Puur Erik

“Iets in mij daagt me steeds uit om het slimmer te doen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Erik

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen 2

Puur Matthijs

“Soms sta je in de frontlinie, maar dat is juist de plek om impact te maken.”

CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs

Puur Linda

“Mijn inlevingsvermogen nam ik mee uit de zorg. Om acceptatie in duurzame projecten te vergoten, is het belangrijk energie te steken in elkaars belevingswereld.”

CTA WerkenBij Pure Energie Linda
CTA WerkenBij Pure Energie Erik Jelle Linda

Hoe zou je jong talent uitnodigen hier te komen werken?

Puur werkt

Ik hoop dat mijn verhaal ze inspireert. Ervaar hoe gaaf het is. Laat het me weten als je een dag mee wilt lopen of een stageplek zoekt en kom er net als ik achter wat jou beweegt!

Ons verhaal

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Jelle?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.