Puur Loes

#samendoen

Puur Loes

Vacatures
3 vacatures
3
CTA WerkenBij Pure Energie Loes

“We werken hard én kunnen ook tijdens werk ontiegelijk hard lachen."

Portfolio Manager Loes

Na een studie Commerciële Economie startte Loes haar loopbaan in de energiesector bij een andere energieleverancier. Toen nog niet wetend hoe uitdagend en veelzijdig de energiemarkt is. Via haar netwerk leerde ze Pure Energie kennen en ging ze ons volgen via social media. Toen ze na vijf jaar toe was aan een nieuwe werkomgeving, was hier een vacature. Ze solliciteerde en inmiddels is Loes Portfolio Manager op de afdeling Trading en houdt ze zich vooral bezig met ‘pricing’ en Garanties van Oorsprong (GvO’s). “Klinkt best ingewikkeld, ik ga het uitleggen.”

Dit is waarom puur werkt voor Loes 

Wat gebeurt er op de afdeling Trading?

Pure Energie is energieproducent en energieleverancier. Onze afdeling Trading verbindt beide en optimaliseert de in- en verkoop van energie. Ik werk veel samen met het salesteam. Ik ontwikkel dan een zo goed mogelijke prijs voor verschillende producten voor onze energieklanten. Voor de samenstelling van de prijs is een sterk samenspel met collega’s nodig. Gelukkig vormen we een team van specialisten en vullen we elkaar goed aan. Daarbij kijken we naar de groene stroom die we zelf opwekken in onze wind- en zonneparken in Nederland, maken we voorspellingen van toekomstig energieverbruik en energiebehoeften van onze energieklanten, maken we slim gebruik van big data en algoritmen, brengen we risico’s in kaart en monitoren we de verschillende energiemarkten. 

Wat maakt je werk uitdagend?

Dat is vooral dat de energiewereld zo veranderlijk is. Die wordt beïnvloed door vraag en aanbod en schaarste. Elektrificatie en steeds meer opwek van groene stroom spelen een rol, maar ook politiek en oorlogen. De schommelingen op de energiemarkt worden groter. Dat zien energieklanten ook terug in tarieven. Tegelijk veranderen gebruiksprofielen. Klanten wekken bijvoorbeeld energie op en wonen vaker gasloos. Daarop passen wij onze diensten en producten dan weer slim aan. Wij hebben eigen energiebronnen in wind- en zonneparken. We wekken nog meer groene stroom op dan we kunnen verkopen aan onze energieklanten. Voor elke opgewekte megawattuur (MWh) krijgen we een digitaal bewijs voor groene stroom. Dat zijn GvO’s. Deze kunnen we verhandelen waarmee we dus meer groene stroom op de markt brengen en Nederland uiteindelijk minder afhankelijk maken van fossiele energie. Kansen zien we ook in energieopslag, waarmee we energie op het juiste moment benutten en een vol stroomnet ontlasten.

Groei je mee in die ontwikkelingen?

Onze afdeling is vanwege al die uitdagingen en benodigde expertise flink gegroeid. We werken hard én kunnen ook tijdens werk ontiegelijk hard lachen. Een goede sfeer op de afdeling vind ik belangrijk. Daarin breng ik mijn eigen energie. Mijlpalen vieren we en van fouten leren we samen. Drie keer per week is er een dagstart en eens per twee weken een afdelingsoverleg waarin we elkaar inspireren en kennis uitwisselen. Er is vaak vlot actie en reactie nodig. Wat nu geldt, kan morgen anders zijn, daarom moet je kunnen presteren onder druk en snel beslissingen kunnen nemen. Dat houdt me scherp. In drukke periodes is het wel lastig om ergens tijd voor te nemen en iets tot in de puntjes uit te werken.

Wat houdt je scherp?

Energie in mijn werk, dat krijg ik hier wel. Ik heb de ruimte om mijn werk op eigen wijze in te richten, mezelf te ontwikkelen en ook aan de slag te gaan met eigen ideeën. Ondernemerschap wordt aangemoedigd. We presteren beter als we gezond in ons vel zitten. Dus is er voor alle collega’s die willen een biologische en vegetarische lunch, klaargemaakt door koks. Sinds kort kunnen we het thuisfront laten meeproeven van een lekkere afhaalmaaltijd. De werkgever regelde een eigen gym, waar we onder werktijd in groepjes door een instructeur worden uitgedaagd. Sportief ben ik trouwens ook buiten werk. Ik tennis fanatiek en loop hard. Met wielrennen begon ik bij Pure Energie. Nooit gedacht dat ik dat zo leuk vind. Twee keer ben ik al mee geweest met het jaarlijkse sportieve weekend. Een keer hikend en de tweede keer beklom ik met de racefiets de Italiaanse Stelvio. Geweldig! Ook bij onze MVO-activiteiten zet ik me graag in. Elk jaar mogen we ons 40 uur inzetten voor goede doelen. De laatste keer hielp ik bij de Sheltersuit Sleep Out in Enschede.

Meer verhalen van onze collega's

Puur Marleen

“Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

CTA WerkenBij Pure Energie Marleen

Puur Jelle

"Kennis en ervaring deel ik in gastcollege, tijdens excursies bij windparken en begeleiding van stagiairs en afstudeerders."

CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen 2
CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen Merel Loes

Wat maakt jouw werkgever uniek?

Dit bedrijf is enorm veelzijdig en tegelijk één team, biedt doorgroeimogelijkheden, altijd reuring en geeft mij elke dag werkplezier!

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Loes?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.