Puur Martijn

#jezelfzijn

Puur Martijn

Vacatures
3 vacatures
3
CTA WerkenBij Pure Energie Martijn

“Als je de opties wilt zien, krijg je hier de kans om te groeien in je werk.”

Operationeel Directeur Martijn

In alle jaren die Martijn bij Pure Energie werkt, veranderde zijn rol vaak. Tegelijk blijft hij zichzelf en is zijn drijfveer om de dingen slimmer te doen. Ergens tegenaan lopen en dan voelen: dit kan toch anders? Makkelijker, gebruiksvriendelijker, efficiënter. “Daar zet ik dan mijn tanden in en bijt ik door tot het gelukt is.” Martijn begon hier aan zijn eerste echte ICT baan en groeide mee met het energiebedrijf. Sinds vorig jaar maakt hij deel uit van het directieteam.

Dit is waarom puur werkt voor Martijn

 

Waar houd jij je mee bezig?

Ik ben én voel me verantwoordelijk voor ICT, de afdeling Trading en portfoliobeheer. Bij ICT kun je je vast een voorstelling maken, dat raakt alle bedrijfsprocessen. Pure Energie is energieproducent en energieleverancier. Onze afdeling Trading verbindt beide en optimaliseert de in- en verkoop van energie. Daarover vertelt Loes je meer in haar verhaal. Portfoliobeheer gaat over de afstemming van projecten, producten, diensten en programma’s op elkaar. We worden meer en meer een ICT-bedrijf. ICT helpt ons bij het balanceren van de opwek en het verbruik van energie, het doen van voorspellingen van toekomstige energiebehoeften en dus de doorontwikkeling van ons bedrijf.

Is er een rode draad in jouw carrière?

Als ik terugblik op mijn loopbaan tot nu toe, herken ik wel patronen. Zo ben ik ook in mijn huidige baan meewerkend voorman. Onderdeel van het team, met de voeten in praktijk, maar wel graag in de voorhoede. Ik moet iets zelf ervaren om er nut en noodzaak in te zien en te kunnen beslissen dat iets beter moet. Dat is ook een valkuil hoor. Eerder vond ik het liefst zelf het wiel uit en op mijn manier. Meer en meer richt ik me op de grote lijnen, laat ik dingen los en heb ik alle vertrouwen in bevlogen collega’s. Ik werk naar een stip op de horizon. Als we daar goed en wel zijn aangekomen, zetten we een nieuwe stip. Persoonlijk zoek, en vind, ik steeds een vakinhoudelijke uitdaging. Al bijna 20 jaar bij Pure Energie.

Kijk je nooit naar buiten?

Natuurlijk wel en dan realiseer ik me ook dat dit gewoon een heel fijn bedrijf is. Waarin nog altijd een familiaire sfeer is, ook al is de ‘familie’ in bijna 30 jaar flink uitgebreid. Een leuke baan creëer je hier in grote mate zelf. Als je de mogelijkheden wilt zien, krijg je de kans om te groeien in je werk. Ondernemerschap wordt gestimuleerd, laat ik nu uit een ondernemersgezin komen. Gewoon doen, schouders eronder en gaan. Ik voel me ook thuis in Twente en heb nooit de prikkel gevoeld om buiten de regio te gaan werken of wonen. Natuur, ruimte en gemoedelijkheid vind ik prettig.

Hoe liep jouw pad bij Pure Energie?

Voordat ik hier in 2005 kwam kennismaken had ik al wat werkervaring. In mijn vrije tijd hobbyde ik met automatisering en hulp van Google en zakelijk managede ik een intranetproject. Daarbij schakelden we ICT-consultants in die groots dachten en moeilijk deden. Dat frustreerde het project én mij persoonlijk. Het zaadje was gepland: ‘ik ga het zelf wel doen’. Bij Pure Energie bleek ik op dat moment de juiste man op de juiste plek te zijn. Ik stuurde mijn CV op en ben aangenomen als ICT Coördinator, toen een heel overzichtelijke baan. We waren met 17 collega’s en ICT stond in de kinderschoenen. In 2008 werd ik ICT Projectmanager. Ik stuurde op planning, kwaliteit en budget in verschillende ICT projecten en bleef betrokken bij de inhoud. In 2013 ging Pure Energie de groen opgewekte energie ook leveren. Marleen en ik mochten de kar trekken. We vulden elkaar goed aan. We begonnen klein en realiseerden best snel groei. We schaalden op met een callcenter en sprongen waar nodig zelf bij aan de telefoon.

Groeide de technologie mee?

De behoefte om processen te automatiseren wordt groter als je groeit. Dus ja, er lagen nieuwe uitdagingen op het ICT vlak. In 2015 werd ik Manager ICT en in 2019 Operationeel Manager. Vorig jaar is de directie van Pure Energie uitgebreid en daar maak ik als Operationeel Directeur deel van uit. Met de nieuwe directiesamenstelling kunnen we beter inspelen op de snel veranderende energiemarkt en sneller opschalen. Als energiebedrijf hebben we mooie uitdagingen in het verschiet. Geweldig om daar strategisch aan bij te dragen met alle opgedane ervaring die inmiddels in mijn koffer zit. Ook spannend hoor, daar ben ik heel eerlijk in. Voor mij is het heel belangrijk verbonden te blijven met het dagelijks werk en de collega’s in processen die ik aan mag sturen.

Wat is je beste ervaring tot nu toe?

Dat zijn er heel veel. Wat het eerste in me opkomt zijn de molendagen. We maakten met betrokkenen in onze energieprojecten een tour langs onze windmolens. Onderweg hadden we leuke gesprekken en vertelde ik enthousiast over de energietransitie die we samen voor ogen hebben. Bij de windmolen stapten we uit en gingen we naar boven, het hoogtepunt van de excursie. Helaas mag dat nu uit veiligheidsoverweging niet meer.

Wat doe je als je niet werkt?

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Een jongen en een meisje met een leeftijdsverschil van zes jaar. Dat geeft een leuke dynamiek in huis. Ik ben geboren in Delden en woon nu alweer een tijdje in Hengelo. Mijn huis is superslim met zelfontwikkelde domotica-oplossingen. Ik doe mijn best mijn sportende kinderen aan te moedigen en houd van koken. Al staat die laatste hobby sinds mijn nieuwe baan op een te laag pitje.

Meer verhalen van collega's

Puur Erik

“Iets in mij daagt me steeds uit om het slimmer te doen.” 

Header WerkenBij Pure Energie Erik

Puur Linda

“Mijn inlevingsvermogen nam ik mee uit de zorg. Om acceptatie in duurzame projecten te vergoten, is het belangrijk energie te steken in elkaars belevingswereld.” 

CTA WerkenBij Pure Energie Linda

Puur Marleen

“Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

CTA WerkenBij Pure Energie Marleen

Puur Jelle

"Kennis en ervaring deel ik in gastcollege, tijdens excursies bij windparken en begeleiding van stagiairs en afstudeerders."

CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

Puur Matthijs

“Soms sta je in de frontlinie, maar dat is juist de plek om impact te maken.”

CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen
CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen Merel Loes

Wat maakt jouw werkgever uniek? 

Puur werkt

Wil je groeien in je werk? Dat kan hier. Ik ben het levende bewijs. Je kunt je ontwikkelen in de volle breedte van het bedrijf, in activiteiten of projecten die je erbij doet en in een managementrol. Onderneem op jouw manier. Niet te moeilijk doen en denken, samen bouwen aan iets moois.

Ons verhaal

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Martijn?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.