Puur Rebecca

#verschilmaken

Puur Rebecca

Vacatures
3 vacatures
3
CTA WerkenBij Pure Energie Rebecca

“Ik heb de ruimte om mijn baan op eigen wijze in te vullen.”

Communicatieadviseur Assetmanagement Rebecca

Alweer anderhalf jaar geleden ging Rebecca op zoek naar meer betekenisvol werk. Ze had een sales- en communicatiefunctie bij een commercieel bedrijf. Een leuke baan, maar haar werk deed ze steeds meer op de automatische piloot. In de zoektocht naar een nieuwe uitdaging, koos ze eerst voor de organisatie, de functie kwam op de tweede plaats. “Pure Energie voelde meteen goed tijdens de kennismaking in Enschede aan Zee, de bijzondere centrale ruimte in het pand. In het klantenserviceteam was plek en mensen helpen is iets wat ik graag doe.”

Dit is waarom puur werkt voor Rebecca


Snelle start bij Klantgeluk

Het inwerkproces op de afdeling Klantgeluk was intensief. Ik sprong in het diepe, uit mijn comfortzone en leerde in korte tijd heel veel over energie. Een onderwerp waar ik voor die tijd niet dagelijks mee bezig was. Wel heel boeiend, want de energiemarkt is steeds in beweging. Ik begon midden in de energiecrisis, toen ook het prijsplafond geïntroduceerd werd. De telefoon stond roodgloeiend! Gelukkig ben ik goed begeleid door mijn nieuwe collega’s. Hierdoor kon ik energieklanten al snel helpen bij hun vragen over bijvoorbeeld contracten en facturen of bij wijzigingen in hun situatie, zoals een verhuizing of overstap.

Het ontwikkelpad van Rebecca

Bij Pure Energie vond ik wat ik zocht: uitdaging en de mogelijkheid om verschil te maken. Tegelijk had ik het gevoel dat er meer in zat. Mijn eerste idee was om een deeltijdstudie op te pakken. Ik ben geïnteresseerd in marketing, maar wilde niet weer de commerciële kant op. Daarom ben ik met Bart, onze HR businesspartner, in gesprek gegaan over een ontwikkelpad binnen Pure Energie. Precies op het goede moment, want de vacature Communicatieadviseur Assetmanagement stond net online. Een nieuwe functie op de afdeling die zich bezighoudt met het beheer en onderhoud van onze windmolens en zonneparken. Bij Pure Energie leveren we namelijk niet alleen groene stroom, we ontwikkelen, bouwen en beheren duurzame energieprojecten waarmee we stroom opwekken. Het omgevingsmanagement pak ik over, zodra de bouw van een project is afgerond. Die volgende fase noemen wij de beheerfase.

Goede buur

De levensduur van een wind- of zonnepark is ongeveer 25 jaar. Die periode willen wij een ‘goede buur’ zijn. Met vragen kunnen mensen daarom bij mij terecht. Bijvoorbeeld over slagschaduw, geluid of de omgeving. Ook houd ik betrokkenen proactief op de hoogte van alle activiteiten en opbrengsten van het wind- of zonnepark en zorg ik ervoor dat mensen bekend raken met de omgevingsfondsen en regelingen die aan onze projecten gekoppeld zijn. Een deel van de opbrengst van een wind- of zonnepark komt op die manier ten goede aan de omgeving en is bedoeld om die te verduurzamen. Ik onderhoud bovendien de relatie met andere lokale belanghebbenden, zoals energiecoöperaties, met wie we al sinds de ontwikkeling van een project samen optrekken.

Eerste de beste werkdag

De collega die me zou inwerken op de afdeling beheer was op mijn eerste werkdag ziek. Een tegenvaller die goed uitpakte. Ik ben spontaan met een omgevingsmanager mee het veld ingegaan naar een windpark en dacht: dit is leuk! In mijn nieuwe baan heb ik de ruimte om er op eigen wijze invulling aan te geven. Na die eerste dag wist ik: ik heb de juiste keuze gemaakt.

Verschil maken

Het leuke van een nieuwe functie die ontstaat binnen een bedrijf, is dat je altijd verschil maakt. Ik ben de stem van de afdeling naar buiten toe. Met onze afdeling corporate communicatie bespreek ik hoogtepunten en kennis die we ook breder kunnen delen. Denk aan innovaties, de uitreiking van een omgevingsfonds en duurzame prestaties van onze ‘assets’. Ik ken veel collega’s, omdat ik op de meest uiteenlopende afdelingen gewerkt heb. Begrip voor elkaar en kennisuitwisseling vind ik belangrijk. We vormen één bedrijf en hebben elkaar allemaal nodig om succesvol te zijn. Binnenkort geef ik een kennissessie aan mijn Klantgeluk-collega’s om uit te leggen waar we ons bij de afdeling beheer mee bezig houden en waar de energie die we verkopen nu eigenlijk vandaan komt.

Waar vinden we jou als je niet aan het werk bent?

Ik vind het leuk om dingen te doen die ik nog niet eerder gedaan heb of die me in eerste instantie moeilijk lijken. Dingen waarvoor ik een drempel over moet geven me energie. Zo ben ik kortgeleden begonnen met kickboksen. Ik sport in totaal vijf keer per week, waarvan een keer met collega’s bij Pure Energie. Verder zing ik in een band en in losse projecten, zoals bruiloften, uitvaartceremonies en in woongroepen waarin mensen lekker meezingen. Gelukkig blijft er ook nog voldoende tijd over om met mijn gezin door te brengen. En ik ben naast mijn werk toch gestart met een studie: HBO Communicatie.

Ambassadeur duurzaamheid

Duurzaam leven vind ik belangrijk. Niet overdreven hoor, alle kleine beetjes helpen. Ik leef gezond, beweeg veel, pak zoveel mogelijk de fiets en eet weinig vlees en zuivelproducten. Sinds ik bij Pure Energie werk, houd ik me er nog bewuster mee bezig. Bij Klantgeluk heb ik geleerd hoe je slim op energieverbruik bespaart. Korter douchen, de verwarming een graadje lager. Vrienden en familie stellen mij ook regelmatig vragen over verduurzaming en over bijvoorbeeld windmolens. Hoe werken ze? Maakt de hoogte verschil? Wat is slagschaduw? Maken windmolens geluid? Hoeveel groene stroom wekt een windmolen op. Vragen die ik met liefde beantwoord.

Meer verhalen van collega's

Puur Erik

“Iets in mij daagt me steeds uit om het slimmer te doen.” 

Header WerkenBij Pure Energie Erik

Puur Linda

“Mijn inlevingsvermogen nam ik mee uit de zorg. Om acceptatie in duurzame projecten te vergoten, is het belangrijk energie te steken in elkaars belevingswereld.” 

CTA WerkenBij Pure Energie Linda

Puur Marleen

“Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

CTA WerkenBij Pure Energie Marleen

Puur Jelle

"Kennis en ervaring deel ik in gastcollege, tijdens excursies bij windparken en begeleiding van stagiairs en afstudeerders."

CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

Puur Matthijs

“Soms sta je in de frontlinie, maar dat is juist de plek om impact te maken.”

CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen
CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen Merel Loes

Wat maakt jouw werkgever uniek? 

Puur werkt

Als je eenmaal binnenloopt en in gesprek gaat met de collega’s, wordt het al snel duidelijk waarom je hier moet komen werken. We zorgen goed voor elkaar en maken de wereld elke dag een beetje beter. En er is een goede balans tussen werkdruk, plezier en gezondheid. Je krijgt hier bovendien de kans om te groeien. Met mijn verhaal hoop ik dat duidelijk te maken.

Ons verhaal

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Rebecca?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.