Puur Truus

#verschilmaken

Puur Truus

Vacatures
3 vacatures
3
CTA WerkenBij Pure Energie Truus

"Ik zoek altijd naar kansen. Waarin kunnen we elkaar tegemoet komen?"

Omgevingsmanager Truus

Truus was lange tijd communicatieadviseur bij woningcorporaties in Amsterdam. Ze was betrokken bij verschillende bouw- en renovatieprojecten en veel in gesprek met de bewoners en andere betrokkenen, veelal binnen de randstad. “De behoefte groeide om uit die ‘randstadbubbel’ te stappen”, zegt Truus. “En tegelijk een overstap naar een andere branche te maken”. Dat was niet persé de groene energiebranche, al sluit die wel aan bij haar duurzame leefstijl.

Dit is waarom puur werkt voor Truus

Hoe past Pure Energie in jouw leven? 

Ik woon in Almere, niet direct om de hoek. Wel in een gebied waar al veel groene energie wordt opgewekt en windmolens haast natuurlijk deel uitmaken van het landschap. Ik heb zonnepanelen op mijn dak, een ecologische tuin, eet geen vlees en beperkt zuivel. Ik houd van eenvoud, geef kleding graag een tweede leven en reis als het kan met het OV. Dit jaar geen vliegreis voor mij, maar dichterbij huis de natuur in. Ook in mijn vorige werk was duurzaamheid een thema. Ik zat in het projectteam dat op grote schaal woningen verduurzaamde. Woningen die nog energielabel F en G hadden werden verbeterd naar energielabel B of soms zelfs A. Goed voor het milieu en vooral ook voor de gezondheid en portemonnee van huurders. 

Is jouw woonwerkafstand een bezwaar? 

De afstand naar kantoor in Enschede was een drempel toen ik solliciteerde. Maar als omgevingsmanager in wind- en zonprojecten ben je ongeveer de helft van je werktijd in het veld ergens in Nederland en in contact met collega’s, samenwerkingspartners en belanghebbenden. Gemiddeld ben ik een tot twee dagen op kantoor en heb ik de vrijheid om de overige tijd vanuit huis te werken. 

Hoe zorg je voor acceptatie van wind- en zonneparken? 

Veel mensen vinden het, net als wij, belangrijk dat er meer groene energie wordt opgewekt. Zo besparen we op fossiele brandstof en worden we minder afhankelijk van die grillige markt, stoten we minder CO2 uit en helpen we het klimaat en de natuur. Tegelijk is de ruimte in Nederland schaars en dat wekt discussie op over de invulling ervan. Op het moment dat wij in beeld komen in de omgeving, zijn er vaak door hogerhand al keuzes gemaakt voor de invulling van die ruimte, terwijl het voor veel omwonenden nog ‘ver van hun bed’ is. Natuurlijk is er dan weerstand. We streven naar een vorm van acceptatie en bieden mensen die het aangaat in elk geval ruimte om mee te doen en daar ook voordeel uit te halen. Het is de belangrijk dat we in gesprek blijven over de inhoud. We zijn denk ik zichtbaar en toegankelijk, draaien niet om de zaak heen en geven belanghebbenden inzicht en kennis die zij nodig hebben. Soms is het lastig, maar altijd betekenisvol.  

Hoe maak je het verschil? 

Juist het ontmoeten en leren kennen van mensen in de omgeving, is wat mijn werk zo leuk maakt. Ik zoek altijd naar kansen. Waarin kunnen we elkaar tegemoetkomen? Gelukkig ervaar ik ook altijd steun van collega’s. Niet alleen op mijn eigen afdeling, maar in ons hele bedrijf werken mensen die het leuk vinden om mee te denken of je een schouderklopje te geven. We werken allemaal aan hetzelfde: energie van weiland tot stopcontact. In de projecten maken we beloftes waar: we streven naar vijftig procent lokaal eigendom en in elk project zorgt een omgevingsfonds ervoor dat een deel van de opbrengst in een wind- of zonnepark bijdraagt aan een groene, duurzame en sociale leefomgeving. 

Wat heb je meegenomen uit corporatieland? 

Ook bij de woningcorporatie hadden we veel te maken met overheden. Het is handig dat je die taal spreekt en processen begrijpt. Ook mijn ervaring in communicatie met bewoners en sociale betrokkenheid heb ik natuurlijk meegenomen. Ik kan me goed inleven in mensen, hun motivaties en reacties. Heb te maken gehad met mensen die het minder breed hebben en moeite hebben elke maand rond te komen en hun energierekening te betalen. Meedoen aan de energietransitie heeft voor deze mensen geen prioriteit. Met ons gunstige Burentarief kunnen we mogelijk een verschil maken op lokaal niveau en laten zien dat groene stroom ook goedkoper kan zijn. 

Hoe laad jij op na een dag hard werken? 

Dan ben ik graag buiten. In mijn tuin en in de natuur. Ik houd van wandelen en naar vogels speuren. Online volg ik een module van de cursus: ecosystem restauration design. Hoe kun je uitgeputte stukken aarde, bijvoorbeeld agrarisch landschap, herstellen tot bron van natuurlijk voedsel? Ik kan somber worden van de klimaatverandering en aantasting van de aarde. Die cursus geeft een positief gevoel: het kan nog hersteld worden. Misschien maak ik daar in de toekomst wel werk van bijvoorbeeld in Zuid-Spanje of Portugal. Die positieve noot vind ik ook in het zingen in een koor, een heerlijke uitlaatklep. Pure Energie geeft ons de kans ook tijdens werk op te laden met een gezonde lunch in het gezellige bedrijfsrestaurant en een uurtje gasgeven in onze gym samen met collega’s en aangemoedigd door een professionele sportinstructeur.Extra’s die het werken hier nog leuker maken.  

Meer verhalen van onze collega's

Puur Erik

“Iets in mij daagt me steeds uit om het slimmer te doen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Erik

Puur Marleen

“Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

CTA WerkenBij Pure Energie Marleen

Puur Jelle

"Kennis en ervaring deel ik in gastcollege, tijdens excursies bij windparken en begeleiding van stagiairs en afstudeerders."

CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

Puur Linda

“Mijn inlevingsvermogen nam ik mee uit de zorg. Om acceptatie in duurzame projecten te vergoten, is het belangrijk energie te steken in elkaars belevingswereld.”

CTA WerkenBij Pure Energie Linda

Puur Matthijs

“Soms sta je in de frontlinie, maar dat is juist de plek om impact te maken.”

CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen 2
CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen Merel Loes

Wat maakt jouw werkgever uniek? 

Puur werkt

"Je zet je elke dag in voor een goede zaak, maakt daarmee verschil en dat geeft een goed gevoel."

Ons verhaal

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Truus?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.