Puur Erik

#jezelfzijn

Puur Erik

Vacatures
3 vacatures
3
CTA WerkenBij Pure Energie Erik

“Iets in mij daagt me steeds uit om het slimmer te doen.”

Projectmanager Erik:

Erik houdt zich bezig met civiel werk in de bouwvoorbereiding van onze wind- en zonneparken. Denk aan de aanleg van wegen om de bouwplaats te bereiken, om windmolenonderdelen op de plek van bestemming te krijgen en een kraanopstelplaats te realiseren. Zijn persoonlijke fascinatie voor ICT en fotografie past hij ook toe in zijn dagelijks werk. Zijn innovatiekracht en ondernemerschap worden hier gezien en gewaardeerd. “En aangemoedigd vooral”, vult Erik aan. Windenergie was niet nieuw voor hem.  

Dit is waarom puur werkt voor Erik

Windenergie is dus niet nieuw voor je, kun je dat toelichten?

Tot 2019 werkte ik bij een ingenieursbureau en deed ik met name projecten in wegen en riolering. Daar kwam een aanvraag vanuit toen nog Raedthuys, inmiddels Pure Energie, binnen. Of wij een wegenplan konden opzetten voor de windparken Drentse Monden, Veenwieken en Koningspleij? We kregen deze projecten gegund en ik werd projectmanager en contactpersoon. Samen inventariseerden we de locaties, deden we de bouwvoorbereiding en contracteerden we aannemers. Ik regelde de werktekeningen en contracten. De samenwerking was leuk!

Waarom stapte je over?

Na een tijd was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde meer met duurzaamheid in mijn werk doen, liefst in energieprojecten en daar ook echt iets in betekenen. In een gesprek met Pure Energie over mijn plannen om iets anders te gaan doen, ben ik gevraagd om hier projectmanager te worden. Dit leek mij een mooie uitdaging waarin ondernemerschap én de zekerheden als werknemer zijn verenigd. De ambitie ‘Schone energie voor iedereen’ sprak me aan. Ik merkte al snel: het resultaat telt. Hoe je er komt bepaal je in hoge mate zelf. Je bent zelfstandig, werkt samen, neemt verantwoordelijkheid en weet wat af moet op een dag. Het gaat hier niet om de uren, maar om de kilowatturen.

En hoe fiets jij die hobby in je werk?

Ik fotografeerde en programmeerde altijd al en ben gefascineerd door wat je computers kunt laten doen. Vanuit een serie fotos maak je bijvoorbeeld een 3D-model. Met een drone is dat nog uitdagender en leuker om te doen. Bij Pure Energie kreeg ik de mogelijkheid een opleiding volgen om een drone te besturen. Omdat ik regelmatig op de bouwlocaties kom, kan ik de drone inzetten om mooie beelden te maken van de voortgang van de bouw voor communicatie-doeleinden. Anderzijds maak ik foto's meer gerelateerd aan mijn dagelijks werk: klopt de werkelijkheid met wat in de bouwvoorbereiding is ingetekend en is afgesproken met grondeigenaren en aannemers? Zijn wegen beschadigd en is onderhoud nodig? Hoeveel oppervlakte van de grondeigenaar is nu werkelijk in gebruik door onze aannemers. Bovendien kan dronetechnologie ons helpen bij inspecties en onderhoud van windmolens, zonneparken en zonnedaken. Dit is niet mijn dagelijks werk, maar de mogelijkheden boeien me. 

Wat is jouw dagelijks werk dan? 

Binnen mijn specialisme civiele techniek, ben ik de spin in het web op de afdeling die zich bezighoudt met de bouw van windmolens. Ik kijk bijvoorbeeld al vroeg in de ontwikkeling van een wind- of zonnepark mee naar de bereikbaarheid van een locatie en controleer contracten. In de uitvoeringsfase bewaak ik onder andere deadlines en afspraken. Ik begeleid aanbestedingen, voer gesprekken met aannemers, vergelijk aanbiedingen en uiteindelijk leg ik het contract voor aan onze afdeling financiën. De diversiteit maakt mijn werk interessant. Vanuit een innovatieve blik ondersteun ik collega's met tools waarin afspraken helder en inzichtelijk zijn, planningen staan en bijgehouden worden. Iets in mij daagt me steeds uit om mijn werk slimmer te doen. Dat past ook goed in dit bedrijf: eigenwijs en optimistisch, niet zomaar opgeven en blijven zoeken naar mogelijkheden. Wat me doet denken aan mijn liefde voor klimmen. Een paar keer per week kies ik een uitdagende route naar boven op de klimwand bij mij in de buurt. Hoe is steeds anders, maar boven kom ik zeker. 

Je hebt niet de Twentse tongval?

Van oorsprong ben ik Brabander. Voor de liefde kwam ik in 2007 naar Twente. Ik woon hier met mijn gezin. Nog een hobby van me is LEGO. Dat past goed bij onze bouwafdeling. Ik vertaalde het Pure Energie logo naar een LEGO-ontwerp en heb dat met mijn zoon levensgroot op de muur gemaakt.

Meer verhalen van onze collega's

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen 2

Puur Linda

“Mijn inlevingsvermogen nam ik mee uit de zorg. Om acceptatie in duurzame projecten te vergoten, is het belangrijk energie te steken in elkaars belevingswereld.”

CTA WerkenBij Pure Energie Linda

Puur Matthijs

“Soms sta je in de frontlinie, maar dat is juist de plek om impact te maken.”

CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs

Puur Jelle

"Kennis en ervaring deel ik in gastcollege, tijdens excursies bij windparken en begeleiding van stagiairs en afstudeerders."

CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

Puur Marleen

“Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

CTA WerkenBij Pure Energie Marleen
CTA WerkenBij Pure Energie Erik Jelle Linda

Wat maakt jouw werkgever uniek? 

Puur werkt

"Dit is simpelweg de beste werkgever als je wilt ondernemen in teamverband en werk wilt maken van jouw drijfveren." Herken jij jezelf hierin? Dan horen we graag van je.

Ons verhaal

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Erik?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.