Puur Jeroen

#samendoen

Puur Jeroen

Vacatures
3 vacatures
3
CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen 3

“Binnen een week ging ik van sollicitatie naar eerste werkdag.”

Teammanager Marketing Jeroen

Zo beschrijft Jeroen zijn ‘binnenkomer’ bij Pure Energie in de zomer van 2016. Hij was net klaar met studeren. Had tijdens zijn afstuderen bij een online bureau al ervaren dat hij aan het werk wilde. Hij sloeg aan het solliciteren. Op dat moment was het aantal vacatures schaars. Via zijn afstudeerbedrijf, op dat moment de ontwikkelaar van de website, kwam hij in contact met Pure Energie en mocht hij aan de slag. Dat hij zich bezig ging houden met online marketing stond vast, maar binnen dat kader kreeg hij alle ruimte te ondernemen en zichzelf te ontwikkelen.

Dit is waarom puur werkt voor Jeroen

Waar begon je?

Sinds 2013 is Pure Energie een energieleveringsbedrijf. Tot die tijd hielden we ons bezig met de opwek van groene stroom met windmolens en zonnepanelen op land en daken. Het energiebedrijf groeide en werd steeds professioneler. Met het online in de markt zetten van energielevering pionierden we in 2016 nog. Sinds 2019 ligt de focus echt op online. In amper drie jaar maakten we dus een hele digitale professionaliseringsslag, die we met collega’s vormgaven. We ontdekten wat wel en ook niet werkte voor ons, sleutelden en optimaliseerden en dat doen we nog steeds. Ik ontdekte ook mijn eigen talenten en tekortkomingen en waar ik wel en geen energie van krijg. Inmiddels ben ik vele mooie ervaringen rijker in mijn rol als Product Owner van de Pure Energie website, het klantportaal en de mobiele app. Vanaf volgend jaar ben ik Teammanager Marketing en kan ik mezelf in die rol verder ontwikkelen.

Laat maar zien, dan komt de waardering vanzelf

Dat groeien in je werk en de ruimte om te ondernemen, is niet alleen iets wat ik persoonlijk heb ervaren, maar iets dat past bij onze mentaliteit. Wees jezelf, laat zien wat je kunt, doe dat respectvol en samen met collega’s. Dan komt het met ambities, titel en salaris wel goed. Je moet fouten kunnen maken en daarvan leren. Die ruimte geef ik de mensen om mij heen ook. Snel genoeg weet je dan wat je aan elkaar hebt. Het verschil maak je samen. De verbinding met collega’s wordt goed gefaciliteerd, online en offline. Met faciliteiten om op afstand te werken, een gezamenlijke lunch in ons bedrijfsrestaurant, een uurtje sporten met elkaar tijdens werktijd en op gezellige feestjes. Onze jaarlijkse sportieve uitdaging help ik organiseren. Klimmend op een berg leer je collega’s weer op een heel andere manier kennen. 

Ben je sportief?

Ja hardlopen, wielrennen, een uurtje krachtmeten met collega’s, daar houd ik van. Mijn werk is veelal achter de computer en op kantoor, dus de afwisseling is ook welkom en vooral gezond. Bijzonder hoe gezonde leefstijl hier gestimuleerd wordt. Mijn vriendin zegt ook: “daar ga je toch nooit meer weg?”. Ik heb mijn carrière niet uitgestippeld. Die gaat zoals het gaat. Zolang ik uitgedaagd word, plezier heb en energie krijg, is dit de plek waar ik wil werken.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?

In 2018 zijn we met een groepje collega’s naar Fukushima in Japan gegaan om te onderzoeken of kernenergie wel of niet thuishoort onder groene stroom. Ik ging mee als verslaggever. Samen met mijn collega Matthijs heb ik alles gedocumenteerd in film en tekst. Nieuwsgierig? Onze docu staat nog altijd op YouTube. De gedeelde conclusie na dit bezoek was dat kernenergie wat ons betreft geen groene stroom is. In 2011 heeft zich in Fukushima een nucleaire ramp voltrokken. Bovendien vormt kernafval een probleem. We zagen met eigen ogen de gevolgen. Die reis zorgde voor ultieme bewustwording. In 2016 reden we al met elektrische auto’s naar de Noordkaap. Simpelweg om een punt te maken: elektrisch rijden vraag om een andere mindset. Maken we met z'n allen die omslag, dan heeft het toekomst. En dat zien we nu! Inmiddels zijn elektrische auto’s niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Samen doen! 

Op onze website doen we ons best bezoekers bewust te laten kiezen voor Pure Energie. Met een energiecontract, duurzame producten en diensten of een samenwerking in onze energieprojecten. Omdat de site zo’n centrale plek in onze organisatie heeft, zijn er veel teams bij betrokken bij de ontwikkeling ervan. Denk aan ICT, Zakelijk, de klantenservice die we Klantgeluk noemen, het team dat zich bezighoudt met zonne-energie op daken, marketing en communicatie. Er samen een succes van maken geeft energie. Uiteraard maken we ook gebruik van de kennis en expertise van specialisten. Zo zie ik de digital agencies waar we intensief mee samenwerken als verlengstuk van onze eigen organisatie. We schakelen bijna dagelijks, snel en persoonlijk. Dat maakt ons toch ook een beetje collega's.

 

Meer verhalen van onze collega's

Puur Erik

“Iets in mij daagt me steeds uit om het slimmer te doen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Erik

Puur Marleen

“Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

CTA WerkenBij Pure Energie Marleen

Puur Jelle

"Kennis en ervaring deel ik in gastcollege, tijdens excursies bij windparken en begeleiding van stagiairs en afstudeerders."

CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

Puur Linda

“Mijn inlevingsvermogen nam ik mee uit de zorg. Om acceptatie in duurzame projecten te vergoten, is het belangrijk energie te steken in elkaars belevingswereld.”

CTA WerkenBij Pure Energie Linda

Puur Matthijs

“Soms sta je in de frontlinie, maar dat is juist de plek om impact te maken.”

CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen 2

Puur Truus

"Ik zoek altijd naar kansen. Waarin kunnen we elkaar tegemoet komen?"

CTA WerkenBij Pure Energie Truus
CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen Merel Loes

Wat maakt jouw werkgever uniek? 

Puur werkt

"Mijn ervaring buiten Pure Energie is beperkt, maar ik denk dat de ruimte die je hier krijgt uniek is. Dat je elke dag met plezier op de fiets stapt naar je werk, daar in het team kunt doen wat je echt leuk vindt, daarin groeit en voor gewaardeerd wordt. Dat is voor mij een heel stevige basis."

Ons verhaal

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Jeroen?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.