Puur Merel

#jezelfzijn

Puur Merel

Vacatures
3 vacatures
3
CTA WerkenBij Pure Energie Merel

“Een groentje in energieland ben ik niet meer”

Klantgelukmedewerker Merel

Merel is de jongste collega bij Pure Energie. Ze begon hier als negentienjarige in mei 2022. Ze ging aan het werk om een privéopleiding te financieren én ervaring op te doen. Ervaring met klantcontact deed ze op bij de GGD in coronatijd. Nu werkt ze op de afdeling die wij Klantgeluk noemen. Daar helpt ze onze klanten met verduurzamen, telefonisch en online met bijvoorbeeld een groen energiecontract en advies over besparingsmogelijkheden.Ik koos bewust voor de kleinschaligheid hier, waar ruimte is voor persoonlijkheid. Je bent hier geen nummer. Niet als collega en ook niet als klant, vertelt Merel.

Dit is waarom puur werkt voor Merel

Hoe heb je je werk eigen gemaakt? 

Van nature ben ik heel nieuwsgierig. Ik bijt me graag vast in onderwerpen die me interesseren en dat zijn er nogal wat. De energiemarkt is er inmiddels absoluut één van. Ik volg de actualiteiten, wissel kennis en ervaring uit met mijn collegas en leer van de persoonlijke gesprekken met onze energieklanten. Hoe staan zij in het leven, wat hebben ze nodig, waar lopen zij tegenaan en hoe kan ik ze vooruithelpen? Ik doe altijd mijn best om een ‘op de bank sfeer te creëren. Ontspannen, kopje thee, luisterend oor en samen oplossen. Dat is klantgeluk in mijn beleving. 

Dat klinkt veel beter dan een belscript afvinken 

Zeker weten, wij zijn geen robots. Juist met onze menselijke kant maken we het verschil. Die positieve energie waarderen klanten. 

De energiemarkt is in beweging, hoe blijf je bij? 

Toen ik hier begon, was mijn kennis over energie, en groene in het bijzonder, laag. Inmiddels mag je me alles vragen over energie, besparing, verduurzaming en is de kans groot dat ik je antwoord of dichter bij een oplossing breng. Twee keer per week hebben we een teamoverleg en bespreken we ook de ontwikkelingen waarover mensen vragen kunnen hebben en hoe we daarover communiceren. Uitgangspunt is altijd open en eerlijk. Soms heb je ook lastige gesprekken. Dan bellen mensen boos vanuit emotie. Ervaren collega’s coachen me in zulke gesprekken. Geven me feedback op wat ik goed doe en soms beter kan doen. Daar leer ik van. 

Over leren gesproken, heb jij een opleiding in deze richting gedaan? 

Na de havo, ging ik naar het mbo. Ik ben leergierig, maar ook een doener. Ik groeide op met paarden en voel me fijn bij die dieren. Ik koos dan ook voor de opleiding Paardenhouderij. Het thuisonderwijs in coronatijd werkte niet voor mij. Ik stroopte mijn mouwen op en ging bij de GGD helpen bij de uitrol van het vaccinatieprogramma: testafspraken plannen, uitslagen doorgeven… Een mooie manier om bij te dragen en tegelijk te verdienen om een volgende studie te bekostigen. Het werd de kappersopleiding. Mensen mooier maken, dat leek me wat. Ik liet zelf een tatoeage zetten en zag daarin toekomst. Mensen mooier maken met een persoonlijke noot. Inmiddels tatoeëer ik zelf, nu nog experimenteel bij vrienden en bekenden. Misschien zijn er collega’s die ervoor open staan? 

Jezelf kunnen zijn is belangrijk voor jou? 

Ik denk dat dat voor iedereen belangrijk is. Mezelf omschrijf ik als extravert, enthousiast en kleurrijk. Een energiebom. Ik heb ook de diagnose ADD, wat betekent dat ik meer moeite moet doen om me te concentreren en te focussen. Ik leer mezelf te doseren en ook collega’s helpen me waar nodig. Pure Energie is een mooie mix van persoonlijkheden. De sfeer is menselijk. Ik voel me er gewaardeerd 

Waar treffen we jou als je niet werkt? 

Ik woon samen met mijn vriend. We sporten veel en gaan vaak naar festivals. Hoe harder, hoe beter. Dit jaar staat de teller al op 14 festivals met Defqon.1 als absoluut hoogtepunt. Ik sleutel aan mijn schakelbrommer. Daar rijd ik ook mee naar mijn werk. Als ik meer tijd over had, zou ik nog bijspringen op de zorgboerderij waar ik zelf als kind gewoond en gewerkt heb. De relatie thuis was niet altijd makkelijk. We begrepen elkaar niet. Al jong verruilde ik het ouderlijk nest voor een woongroep op een zorgboerderij met paarden. Daar ging ik op zoek naar mezelf en kwam ik bij mijn kern. Ik ben Merel, niet een nummer zoveel, maar een uniek mens. Dat gevoel wil ik een ander ook geven.  

 

Meer verhalen van onze collega's

Puur Erik

“Iets in mij daagt me steeds uit om het slimmer te doen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Erik

Puur Marleen

“Samen komen we ook in ons bedrijfsrestaurant, waar elke collega die dat wil gebruik kan maken van een gezonde lunch. Collega’s van verschillende afdelingen zitten bij elkaar aan tafel.”

CTA WerkenBij Pure Energie Marleen

Puur Jelle

"Kennis en ervaring deel ik in gastcollege, tijdens excursies bij windparken en begeleiding van stagiairs en afstudeerders."

CTA WerkenBij Pure Energie Jelle

Puur Linda

“Mijn inlevingsvermogen nam ik mee uit de zorg. Om acceptatie in duurzame projecten te vergoten, is het belangrijk energie te steken in elkaars belevingswereld.”

CTA WerkenBij Pure Energie Linda

Puur Matthijs

“Soms sta je in de frontlinie, maar dat is juist de plek om impact te maken.”

CTA WerkenBij Pure Energie Matthijs

Puur Jeroen

“Uniek zijn wordt hier gewaardeerd. Focus vooral op waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor andere zaken schakel ik met collega’s die juist daar weer energie uit halen.”

CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen 2

Puur Truus

"Ik zoek altijd naar kansen. Waarin kunnen we elkaar tegemoet komen?"

CTA WerkenBij Pure Energie Truus
CTA WerkenBij Pure Energie Jeroen Merel Loes

Wat maakt jouw werkgever uniek? 

Puur werkt

"Als je bij een eerlijk bedrijf wil werken, is dit je plek. Open naar jou en naar klanten. Puur, zoals we zijn."

Ons verhaal

Onze uitdagende vacatures

Word jij de nieuwe collega van Merel?

Header WerkenBij Pure Energie Marleen

Eerst een kijkje in onze wereld?

Bij twijfel doen, zeggen wij. Plan een afspraak voor een koffiemoment met een betrokken collega.