Header Stijgende Prijzen Pure Energie

Alles over de energietarieven

Ontwikkeling energieprijzen in 2023

Ontwikkeling energieprijzen: dit is er aan de hand

De energiemarkt is continu in beweging. Het afgelopen jaar zijn de energieprijzen hard gestegen. De stijgende energieprijzen waren een gevolg van het snelle economische herstel en een tekort aan gas. Door de oorlog in Oekraïne en de spanningen tussen Europa en Rusland stegen de energieprijzen nog verder.

Inmiddels zien we dat de energiemarkt weer langzaam normaliseert en dat de energieprijzen dalen. Door de hoge energieprijzen zijn we flink gaan besparen en het is op dit moment gemiddeld erg warm voor de tijd van het jaar. Hierdoor neemt de vraag naar stroom en gas af, waardoor de energieprijzen op de markt dalen.

Alles over de variabele energietarieven vanaf 1 maart 2023

Vanaf 1 maart 2023 wijzigen onze variabele energietarieven. Onze variabele klanten krijgen een persoonlijke mail met daarin meer informatie over deze tussentijdse tariefswijziging.

Waar kan ik mijn huidige energietarief inzien?

Bekijk je actuele energietarieven via Mijn Pure Energie of onze Pure Energie App. Onder het kopje ‘contracten’ vind je jouw energietarieven.


Wordt mijn termijnbedrag aangepast?

We gaan niet actief termijnbedragen wijzigen naar aanleiding van de tussentijdse tariefswijziging. Wel is het slim om regelmatig te controleren of je termijnbedrag nog past bij je energieverbruik en actuele energietarieven. Pas indien nodig zelf je termijnbedrag aan. Zo voorkom je onverwachte kosten op een later moment. Bij het termijnbedrag advies in Mijn Pure Energie en de Pure Energie App houden we rekening met het prijsplafond, de overheidsheffingen en de btw die weer terug is gezet naar 21%.

 

Heb je een conventionele meter en wil je weten of jouw termijnbedrag in januari nog past bij de nieuwe variabele energietarieven? Neem dan contact met ons op. We rekenen het graag voor je uit.


Waarom gaan de energietarieven omlaag?

Het dalen van de energieprijzen op de energiemarkt heeft verschillende oorzaken. Op dit moment zijn de gasvoorraden goed gevuld en er is voldoende aanbod van vloeibaar gas (LNG). Bovendien zijn we door de hoge energieprijzen allemaal flink gaan besparen en het is nog steeds relatief warm voor de tijd van het jaar. Er is dus minder vraag naar energie, waardoor de gas- en stroomprijzen dalen. 


Meer informatie
Wanneer wijzigen mijn tarieven weer?

Ons nieuwe variabele energietarief per 1 maart 2023 is in principe geldig tot 1 juli 2023. In verband met de sterk fluctuerende marktomstandigheden, kan het zijn dat we het tarief tussentijds moeten wijzigen. Dit kan betekenen dat je tarief omlaag of omhoog gaat. We informeren je altijd minimaal 30 dagen van te voren over een eventuele wijziging.


Wijzigen de variabele tarieven voor bedrijven?

Ja, ook onze variabele tarieven voor bedrijven wijzigen per 1 maart 2023. Onze zakelijke klanten ontvangen hierover een bericht. 


Bekijk tarieven
CTA Vacatures Pure Energie

Prijsplafond voor energie in 2023

Nieuwe maatregelen

Vanaf 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. In dat geval betaal je jouw actuele energietarieven alleen voor de kWh stroom en m³ gas die je verbruikt boven het vastgestelde energieplafond. Deze grens is bepaald op 2.900 kWh stroom en 1.200 m³ gas. Lees hier wat het voor jouw situatie betekent.

Meer informatie
Betaalhulp Kolommen Prijsstijging Pure Energie

Prijsplafond voor energie vanaf 1 januari 2023

Lees hier alles over het prijsplafond vanaf 1 januari 2023.

Meer informatie
Energiecontract Kolommen Prijsstijging Pure Energie

Wat verandert er voor mijn energiecontract?

Bekijk hier ons contractadvies per situatie en informatie over vaste energiecontracten.

Meer informatie
Prijsstijging Kolommen Prijsstijging Pure Energie

De hoge energieprijzen: dit is er aan de hand

De actuele ontwikkelingen in Europa hebben direct invloed op de energiemarkt.

Meer informatie
Bespaartips Kolommen Prijsstijging Pure Energie

Bespaar met deze tips op je energierekening

Met onze bespaartips kun jij al snel flink besparen op je energierekening.

Naar bespaartips
CTA stijgende energieprijzen

Wat gebeurt er op de energiemarkt?

Ontwikkeling energieprijzen

Gezien de ontwikkelingen op de energiemarkt is het niet zo gek dat jij je afvraagt wat de schommelende energieprijzen voor jou betekenen. We leggen je graag uit wat er aan de hand is en wat dit betekent voor je energierekening.

Meer informatie
CTA Missie Pure Energie

Hulp nodig bij het betalen?

Hoge energierekening

We snappen het als je moeite hebt met het betalen van je hoge energierekening, daarom helpen we je graag. Er zijn verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld het treffen van een betalingsregeling. Maar je kunt ook gratis persoonlijk advies aanvragen.

Hulp nodig