Header Stijgende Prijzen Pure Energie

Stijgende energieprijzen

Dit betekent het voor jou

Wat betekenen de stijgende energietarieven voor jou?

De energiemarkt is continu in ontwikkeling. De energietarieven zijn de afgelopen tijd flink gestegen en dat kan gevolgen hebben voor je energierekening. Gezien de ontwikkelingen op de energiemarkt is het niet zo gek dat jij je afvraagt wat de stijgende energieprijzen voor jou betekenen.

Huishoudens met een vast energiecontract hebben geen last van de stijgende energieprijzen. Maar als je vaste contract binnenkort afloopt of als je een variabel contract hebt afgesloten, krijg je hier juist wel mee te maken. Wij snappen dat deze onzekere tijden zorgen voor vragen over je energiecontract.

CTA Contract Vast

Heb je een vast contract?

Dan verandert er voor nu niets. Je tarieven blijven geldig totdat je contract afloopt. Je kunt 3 maanden voor je contract afloopt je contract verlengen. Hierbij heb je de keuze om te kiezen voor een looptijd van 1 jaar of het variabele tarief. Onze energieadviseurs helpen je graag.

Ik heb advies nodig
CTA Contract Variabel

Heb je een variabel contract?

Heb je een variabel contract, dan wijzigen jouw tarieven tussentijds. Minimaal 2 keer per jaar. Juist nu is het slim om je variabele contract om te zetten in een vast contract met vaste energietarieven. De vaste energietarieven zijn op dit moment voordeliger dan de variabele energietarieven.

Ik heb advies nodig
CTA Contract Vast

Heb je een vast contract?

Dan verandert er voor nu niets. Je tarieven blijven geldig totdat je contract afloopt. Je kunt 3 maanden voor je contract afloopt je contract verlengen. Hierbij heb je de keuze om te kiezen voor een looptijd van 1 jaar of het variabele tarief. Onze energieadviseurs helpen je graag.

Ik heb advies nodig
CTA Contract Variabel

Heb je een variabel contract?

Heb je een variabel contract, dan wijzigen jouw tarieven tussentijds. Minimaal 2 keer per jaar. Juist nu is het slim om je variabele contract om te zetten in een vast contract met vaste energietarieven. De vaste energietarieven zijn op dit moment voordeliger dan de variabele energietarieven.

Ik heb advies nodig

Moet ik mijn termijnbedrag verhogen?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je maandelijks betaalt aan je energieleverancier. Veel klanten vragen zich af of het verstandig is om het termijnbedrag te verhogen. We leggen het je uit.

Ik heb nu nog een vast contract

Dan staat jouw tarief vast tot het einde van jouw contract. Stijgt je energieverbruik? Dan is het handig om je termijnbedrag aan te passen via Mijn Pure Energie.

Mijn vaste contract loopt binnenkort af

Als je jouw vaste contract verlengt, ga je over naar de nieuwe tarieven. Bij het berekenen van je nieuwe termijnbedrag houden we rekening met de huidige energietarieven.

Ik heb een variabel contract

Door de tussentijdse tariefwijziging is de kans groot dat jouw termijnbedrag te laag is. Log in op Mijn Pure Energie en wijzig je termijnbedrag. Zo voorkom je onverwacht hoge kosten.

CTA Martijn bij windmolen

Kan Pure Energie mij verzekeren van levering?

Solvabiliteit 2020

Al meer dan 25 jaar is Pure Energie een zelfstandig opererend energiebedrijf. Met een solvabiliteitspercentage van 44% behoren wij ook in deze markt tot een van de meest gezonde energiebedrijven van Nederland.

Meer informatie
Voor en nadelen vast of variabel 2

Een vast contract of een variabel contract?

Voor- en nadelen

Wij snappen dat het lastig is om in deze tijden een keuze te maken tussen een vast of een variabel energiecontract. We helpen je graag bij het maken van een keuze. Om je te helpen hebben we de voor- en nadelen van een vast en een variabel energiecontract voor je op een rij gezet.

CTA stijgende energieprijzen

Waarom stijgen de energieprijzen?

Stijgende gas- en stroomprijzen

Internationale ontwikkelingen, tekorten en het koude weer zijn allemaal factoren die invloed hebben op de energieprijzen. Het stijgen van de stroom- en gasprijzen is een samenloop van meerdere oorzaken. Wij hebben de vier belangrijkste op een rij gezet.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over de stijgende energieprijzen

Is Pure Energie een gezond energiebedrijf, ben ik verzekerd van levering?

Gezien de ontwikkelingen op de energiemarkt is het niet zo gek dat veel consumenten zich afvragen of hun energieleverancier wel financieel gezond is en dat er behoefte is aan informatie. Al meer dan 25 jaar is Pure Energie een zelfstandig opererend energiebedrijf. Wij hebben een hoge solvabiliteit en zijn een financieel gezond energiebedrijf. We behoren zelfs tot één van de meest gezonde energieleveranciers van Nederland. Bij ons hoef je dus niet bang te zijn dat je zonder energie komt te zitten of dat lopende leveringscontracten eenzijdig worden omgezet of zelfs opgezegd.


Meer informatie
Ik ben al klant bij Pure Energie, kan ik mijn contract verlengen?

Ja, bestaande klanten kunnen 3 maanden voordat een vast energiecontract afloopt het contract verlengen. Hierbij heb je de keuze om te kiezen voor een looptijd van 1 jaar of het variabele tarief. Via Mijn Pure Energie onder het tabblad contracten kun je zien wat de einddatum van je huidige energiecontract is. Wil je vroegtijdig verlengen? Dat kan, je moet dan wel een tussentijdse opzegvergoeding betalen conform de voorwaarden. Neem hiervoor contact op met onze afdeling klantgeluk.


Contact opnemen
Gaan de energieprijzen verder stijgen of dalen?

Het is niet mogelijk om hier voorspellingen over te doen. Doordat de energieprijs wordt beïnvloed door veel factoren, kan niemand dit precies van te voren weten. De weersomstandigheden spelen bijvoorbeeld een grote rol. Tijdens een koude winter verbruiken we meer gas dan tijdens een zachte winter, waardoor de voorraad onzeker is en dus de prijzen stijgen. Deze factoren zijn moeilijk te voorspellen.


Waarom is mijn termijnbedrag in mijn verlengingsaanbod hoger?

De tarieven zijn tijdens je huidige contract dat nu afloopt flink gestegen. Om te voorkomen dat je volgend jaar een bijbetaling ontvangt, hebben we jouw termijnbedrag verhoogd. Je actuele tarieven kun je bekijken via Mijn Pure Energie. 


Worden op 1 januari de variabele tarieven aangepast?

De variabele tarieven kunnen meerdere keren per jaar veranderen. Met de huidige ontwikkelingen en prijsstijgingen op de markt, is de kans zeer groot dat 1 januari 2022 de variabele tarieven weer worden aangepast. 


Mijn vaste contract loopt bijna af, wat moet ik doen?

Je tarieven blijven geldig totdat je contract afloopt. Voordat het zover is, sturen we je een verlengaanbod. Het verlengingsaanbod ontvang je van ons per mail. Door te verlengen kies je voor de zekerheid van een vast tarief. Verleng je niet met een vast contract, dan wordt je vaste contract na afloop automatisch omgezet naar een variabel contract. 


Wanneer loopt mijn energiecontract af?

We krijgen veel vragen over aflopende contracten, maar wist jij dat je dit ook eenvoudig kunt inzien via Mijn Pure Energie? Onder 'contracten' vind je alle informatie over je energiecontract. Loopt je contract bijna af? Dan ontvang je vanzelf een verlengingsvoorstel van ons. 


Inloggen
Wat zijn de gevolgen van de huidige marktomstandigheden voor jullie solvabiliteit?

De inkoopstrategie van Pure Energie is erop gericht om zo goed mogelijk aan te sluiten op de samenstelling van onze klantenportefeuille. Wij kopen dus vooruit gas in op basis van het geschatte volume dat wij verwachten te moeten gaan leveren. Rondom de inkoopstrategie hanteren wij ook nog een risicostrategie. Deze risicostrategie is afgestemd op onze financiële draagkracht.

Daarbij komt dat Pure Energie meer is dan alleen een energieleverancier. Wij produceren tevens elektriciteit uit door ons zelf ontwikkelde en gerealiseerde wind- en zonneparken, voorzien woningen en bedrijven van duurzame installaties en bieden daarnaast nog ondersteunende diensten aan voor het ontwikkelen en beheren van duurzame projecten.

Het aanbieden van verschillende diensten en producten maakt ons als onderneming minder afhankelijk van alleen het leveren van energie aan particulieren en bedrijven. We genereren onder andere dus ook inkomsten uit de verkoop van geproduceerde energie op de energiemarkt. Pure Energie is mede daardoor een zeer solvabele onderneming met een solvabiliteitsratio van 44%.  


Meer informatie
Komt er compensatie vanuit de overheid voor de stijgende energietarieven?

In 2021 stegen de energieprijzen dusdanig hard, dat het kabinet heeft besloten om diverse maatregelen te nemen om de stijging van de energierekening te verminderen. De belastingtarieven voor consumenten en het mkb wijzigen op 1 januari 2022 voor de duur van een jaar. Per 1 januari 2022 wordt de energiebelasting verlaagd. Uiteraard gaan wij dit automatisch voor alle lopende contracten wijzigen.


Meer informatie