Header Mediacampagne Pure Energie

Dit is ons donkergroene verhaal

Pure Energie

Al 25 jaar werken we aan een missie

Wij geloven in schone energie voor iedereen en werken toe naar een tijd zonder fossiele energie. De energie van de toekomst is schoon en hernieuwbaar. Daarom maken en leveren wij de groenste stroom van Nederland. Van weiland tot stopcontact.

Als je keer op keer door organisaties als WISE, Natuur & Milieu en de Consumentenbond met een 10 wordt beoordeeld, dan kun je met recht zeggen dat je de groenste bent. Samen maken we Nederland steeds een stukje groener.

Wij zijn Pure Energie

Wie we zijn?

Bij Pure Energie ontwikkelen we zon- en windprojecten in heel Nederland om groene stroom op te wekken. Die stroom leveren we aan Nederlandse huishoudens en bedrijven. Ons verhaal begon al in 1995. Waar het eindigt? Bij een wereld met schone energie voor iedereen! Daar geloven wij in. Help jij ons bij het realiseren van die missie?

Meld je aan
CTA Missie Pure Energie

Wij werken aan een missie

Bij Pure Energie staan we elke dag op met een duidelijk doel voor ogen: schone energie voor iedereen. Voor alle Nederlandse huishoudens maar ook voor alle bedrijven die dit land draaiende houden. Doe je mee?

Meld je aan
CTA Cooperaties Pure Energie

Samen met lokale initiatiefnemers

Duurzame energie begint lokaal. Met een groep mensen die enthousiast en gepassioneerd zijn over schone energie. Wij ondersteunen dit soort initiatieven met onze jarenlange kennis over de ontwikkeling van duurzame energie.

Samenwerking aangaan
CTA Vacatures Pure Energie

Kom ons team versterken

Onze missie om heel Nederland te voorzien van schone energie is een enorm project. Gelukkig maken vele handen licht werk. Ons energieke team van collega's is altijd op zoek naar versterking. Is dat iets voor jou?

Bekijk vacatures
Thumbnail

Zo komt de groenste stroom bij jou thuis

Van weiland tot stopcontact

Al onze stroom wordt opgewekt door windmolens en zonnepanelen door heel Nederland. Benieuwd hoe dit proces er precies uit ziet?

Bekijk de infographic
Raedthuys windturbine Rotterdam

Het begin

Raedthuys

Raedthuys, het moederbedrijf van Pure Energie, werd opgericht en focuste zich op het ontwikkelen van windenergie projecten.

Windobligatie

Crowdfunding 1.0

Obligaties

Om onze plannen te kunnen financieren verkochten we ‘obligaties’ of ‘aandelen’. Zo kon iedereen meeprofiteren van de windmolens.

Windmolen Flevoland

De eerste windmolen

Bouw

Na bijna drie jaar bouwden wij onze eerste windmolen in Nederland. Inmiddels bouwen we ook zonneparken en jaarlijks komen er meerdere windmolens en zonneparken bij.

Zonne energie

Zonne-energie

Nieuw

Daarnaast gingen we zonne-energieprojecten ontwikkelen. Grootschalig op bedrijfsdaken en in de vorm van zonneparken.

Pure Energie

Pure Energie

Ontstaan

We zijn gestart met leveren van de stroom uit duurzame energiebronnen die zijn verdeeld door heel Nederland. Van weiland tot stopcontact om sjoemelstroom tegen te gaan.

Samenwerking met energiecooeperaties

Energiecoöperaties

Samenwerken

Windpark Kloosterlanden is het eerste windpark in Nederland dat samen met een lokale energiecoöperatie werd ontwikkeld.

eb191105 pure energie 7jaar de groenste06k2

Alles is Pure Energie

Naamswijziging

In iets meer dan vijf jaar is Pure Energie enorm gegroeid. Daarom besloten we om onder één naam verder te gaan. Raedthuys heet vanaf nu Pure Energie.

eb200521 Deil Haaften57

In de steigers

Nieuw

Op dit moment staan er veel nieuwe windparken en zonneparken in Nederland op de planning. Zo wekken we jaarlijks nóg meer groene stroom op voor onze klanten.

1995
1996
1998
2011
2013
2015
2019
2021

De garanties van Pure Energie

Samen Nederland verduurzamen, dat is één van onze garanties. We leveren alleen stroom uit duurzame energiebronnen. Zodat je thuis precies weet waar jouw stroom vandaan komt. Als klant krijg je van ons 6 garanties. Gewoon een paar dingen waar je op kan rekenen. Gratis.

Bekijk onze garanties

Goed voorbeeld doet volgen

Energiemakers

Als duurzaam energiebedrijf zijn we altijd bezig met onze eigen uitstoot. We proberen zo min mogelijk CO2 uitstoot te veroorzaken en om dat te realiseren hebben we een aantal maatregelen genomen. Denk aan zonnepanelen, warmtepompen en een elektrisch wagenpark. Deze maatregelen hebben er voor gezorgd dat we het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder hebben bereikt.

Samen verduurzamen v2
PUUR2 groen

Download ons PUUR! magazine

Van weiland tot bouw

Voordat we onze klanten kunnen voorzien van de groenste stroom van Nederland, zijn wij vaak al vele jaren bezig. In PUUR!2 nemen we je mee langs dit hele traject. Benieuwd wat er allemaal moet gebeuren voordat we klanten van 100% groene stroom kunnen voorzien? Lees het nu! 

Download nu