Header WerkenBij Pure Energie Merel

Schone energie voor iedereen

Al sinds 1995 Pure Energie

Van weiland tot stopcontact

Pure Energie

Al sinds 1995 maken we ons land elke dag groener en minder afhankelijk van fossiele energie. Dat doen we met onze windmolens en zonneparken in Nederland. Deze ontwikkelen we samen met de omgeving. De groene stroom die we daarmee opwekken leveren we aan huishoudens en bedrijven: van weiland tot stopcontact.

Dit maakt Pure Energie

Iconenset groen donkergroen windmolen

Wind- en zonneparken

Met onze eigen windmolens en zonprojecten maken we genoeg stroom voor honderdduizenden Nederlandse huishoudens

Iconenset groen donkergroen eerste prijs

100% groene stroom

Onze stroom is de groenste van Nederland. De consumentenbond beoordeelt ons al negen jaar op rij met een 10 voor duurzaamheid

Iconenset groen dgroen Tekengebied 1 kopie 4

Gelukkige klanten

Korte wachttijden en persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Dit resulteert in een 8.6 op Klantenvertellen.nl

CTA ANBI Pure Energie Fonds

Teruggeven aan de maatschappij

Sociale verantwoordelijkheid

Van windmolenbouwer tot energieleverancier van onze eigen 100% groene stroom. Dit doen we zelfstandig en puur Nederlands. We zijn financieel gezond dankzij onze sterke basis: we wekken onze eigen stroom op die we vervolgens leveren aan Nederlandse huishoudens. Een deel van deze opbrengst geven we terug aan Nederland via ons Pure Energie Fonds waarmee we duurzame projecten stimuleren.

Pure Energie Fonds
Even kennismaken

Dit zijn de mensen bij Pure Energie

CTA WerkenBij Pure Energie Erik Jelle Linda

Bevlogen collega's

Met zo'n 150 collega's maken we Nederland elke dag groener. Van windmoleninspecteurs tot team Klantgeluk dat altijd klaarstaat voor jouw vragen. Onze collega's vertellen je graag meer. Lees hier meer over de pure verhalen van onze collega's.

Pure verhalen
Header Directiewissel Pure Energie

Betrokken directie

Pure Energie is opgericht door een ondernemer die steeds naar innovatieve oplossingen zoekt om de Nederland groener te maken. Het vierkoppige directieteam zorgt voor de dagelijkse leiding en daagt 150 collega’s uit te ondernemen.

Maak kennis
Header Pure Energie Energiecooeperatie FocusFillWzE5MjAsODc4LCJ5IiwxOTRd CompressedW10

Lokaal samenwerken

Nederland verduurzamen doen we samen. We trekken op met iedereen die hetzelfde doel voor ogen heeft. Van lokale energiecoöperaties en ondernemers tot partners in het verduurzamen van je woning. Lees meer over hoe wij samenwerken aan onze missie.

Onze samenwerkingen
CTA Kies Voordeel Pure Energie

Draag ook bij aan een groener Nederland

Groene stroom voor thuis

Door te kiezen voor 100% groene stroom help je de Nederlandse energietransitie. De energie die jij verbruikt wordt gemaakt door de wind en zon. Onuitputtelijke energiebronnen, zonder vervuiling. Ondertussen blijven wij werken aan nieuwe duurzame energiebronnen met een duidelijk doel: schone energie voor iedereen. Dat wil jij toch ook?

Overstappen

Veelgestelde vragen over Pure Energie

Waar komt de naam 'Pure Energie' vandaan?

Onze stroom is groen, echt groen. Opgewekt via duurzame energiebronnen zoals wind en zon met onze eigen windmolens en zonnepanelen. Wij leveren onze energieklanten niet meer stroom dan we zelf groen opwekken. Geen sjoemelstroom dus, maar pure energie en daar komt onze naam ook vandaan. Puur Nederlands ook, niet te verwarren met Pure Energy. In 1995 startten we als Groenraedt. In 1997 kwam daar Raedthuys bij, het moederbedrijf van Pure Energie dat in 2013 voor het eerst energie ging leveren. In 2019 gingen we samen verder als Pure Energie.


Is Pure Energie financieel gezond?

Ja, wij zijn zelfs één van de meest gezonde energieleveranciers van Nederland. We zijn een zelfstandig Nederlands energiebedrijf in Enschede en zowel energieleverancier als energieproducent met eigen wind- en zonneparken. Daarnaast  bieden wij ondersteunende diensten aan voor het ontwikkelen en beheren van duurzame energieprojecten en adviseren we over verduurzaming. Pure Energie heeft daarmee een zeer gezonde solvabiliteit. Eind 2022 was deze 37%. De solvabiliteit van alle energieleveranciers wordt door onze toezichthouder (ACM) gemonitord. Wij rapporteren daarover verplicht aan de ACM. Ook de Consumentenbond onderzoekt en publiceert elk jaar de solvabiliteit van energieleveranciers.


Meer informatie
Welke keurmerken heeft Pure Energie?

Wij hebben keurmerken en certificaten waarmee we aantonen dat we een betrouwbare energieleverancier zijn, dat onze stroom echt groen is en dat onze klantenservice gewaardeerd wordt.

 

ISO27001 certificering voor informatiebeveiliging

Wij geven energieklanten het vertrouwen dat we veilig omgaan met data. Onze aanpak voor informatiebeveiliging is geïmplementeerd in ons dagelijks werk. Daarvoor zijn we als energiebedrijf ISO27001 gecertificeerd.

 

Klantenvertellen.nl

Via Klantenvertellen.nl krijgen we pure feedback van onze energieklanten en hebben we continu inzicht in wat goed gaat en beter kan.

 

Consumentenbond: 9 keer de groenste stroom voor consumenten

Consumentenbond, Natuur&Milieu en WISE deden jaarlijks onderzoek naar de energiemarkt, waarin zij beoordeelden hoe duurzaam de stroom van Nederlandse energieleveranciers nu echt is. De Consumentenbond beoordeelde onze groene stroom voor het negende jaar op rij met een 10, waarmee we de ranglijst aanvoerden.

 

Stichting Milieukeur: groenste stroom voor zakelijke markt

Ook Stichting Milieukeur (SMK) onderzoekt hoe groen stroom is. Zij benoemde ons tot groenste energieleverancier van Nederland voor de zakelijke markt. We zijn de enige zakelijke energieleverancier die al vier jaren op rij een 10 scoort op duurzaamheid.

 

Gaslicht.com: beste energieleverancier

Elk jaar reikt vergelijkingssite Gaslicht.com een award uit voor de beste energieleveranciers. Al vijf keer op rij staat Pure Energie in de top 3. Op het thema ‘klantwaardering’ scoorden we in 2023 een 8,4.

 

CO2-prestatieladder, niveau 5

Duurzaamheid zit in ons DNA. Met ons duurzame beleid zijn we erin geslaagd om onze CO2-uitstoot steeds verder terug te dringen. Daarmee hebben we de hoogste trede (hoe hoger hoe beter) op de CO-prestatieladder, namelijk niveau 5, bereikt. Dat moedigt ons aan elke dag een stap meer te zetten in verduurzaming van ons kantoor, onze werkwijze en ons dagelijks leven.


Is Pure Energie een zelfstandig energiebedrijf?

Al sinds 1995 zijn wij een zelfstandig opererend Nederlands energiebedrijf. Wij wekken groene stroom op met eigen windmolens en zonneparken in Nederland en leveren energie thuis en zakelijk.


Hoe lang bestaat Pure Energie?

Al sinds de ontwikkeling van onze eerste windmolen in 1995 maken we ons land elke dag groener en minder afhankelijk van fossiele energie. Dat doen we met onze windmolens en zonneparken in Nederland. Deze ontwikkelen we samen met de omgeving. De groene stroom die we daarmee opwekken leveren we thuis en zakelijk, van weiland tot stopcontact. In 1995 startten we als Groenraedt. In 1997 kwam daar Raedthuys bij, het moederbedrijf van Pure Energie. Sinds 2013 zijn we ook energieleverancier en gestart met Pure Energie. In 2019 gingen we samen verder als Pure Energie.


Hoe ziet jullie stroometiket er uit?

Onze belofte is duidelijk: wij leveren alleen stroom die we zelf opwekken. Meer niet. Jij kiest zelf uit welke energiebron jouw stroom komt. 98% van onze groene stroom wordt opgewekt met eigen windmolens in Nederland. De overige 2% wekken we op met eigen zonneprojecten.


Bekijk stroometiket
Hoeveel mensen werken er bij Pure Energie?

Met meer dan 150 collega's maken we Nederland elke dag groener. Al sinds de plaatsing van de eerste windmolen in 1995. Met positieve energie werken we iedere dag samen om Nederland mooier te maken. We bepalen onze eigen koers. We zijn bevlogen en ondernemend. Bekijk hier de verhalen van onze collega's, onze beloftes, ons verhaal en onze vacatures.


Werken Bij Pure Energie
Wat is het Pure Energiefonds?

We zijn financieel gezond dankzij onze sterke basis: we wekken onze eigen stroom op die we vervolgens leveren, thuis en zakelijk. Een deel van de opbrengst geven we terug aan maatschappij via ons Pure Energie Fonds waarmee we duurzame projecten stimuleren.


Meer weten of een aanvraag indienen?
Tim

Meer weten?

Als je ons nog beter wil leren kennen of informatie mist op deze pagina staan we voor je klaar. Bel gerust dan stellen we ons verder voor.

Tim

Medewerker Klantgeluk