• Nederlandse wind- en zonne-energie
  • 100% groenste stroom uit Nederland
  • Beoordeeld met een 10 voor duurzaamheid klantenservice

Energielabel voor bedrijfspand verbeteren

Bedrijfspand verduurzamen

Het energielabel toont aan hoe energiezuinig jouw bedrijfspand is. Dit gebeurt op een schaal van A tot G. Daarbij is A zeer energiezuinig en G totaal niet energiezuinig. Bij verkoop of verhuur van een bedrijfspand is een geldig energielabel verplicht en er worden tegenwoordig steeds meer eisen gesteld aan een energielabel. Je gebouw energiezuinig maken kan bijvoorbeeld met zonnepanelen. Onze adviseurs helpen je graag met het verduurzamen van jouw bedrijfspand.

Energielabel C kantoren verplicht

Voor kantoren met een minimale oppervlakte van 100  is het sinds 1 januari 2023 verplicht om een energielabel A, B, of C te hebben. Is het energielabel van een bedrijfspand lager dan dat? Dan mag het niet langer als werkplek gebruikt worden. Dit geldt overigens niet voor bedrijfspanden die voor minder dan de helft gebruikt worden, als het pand een monument is óf als het pand binnen 2 jaar gesloopt of gerenoveerd wordt. Vanaf 1 januari 2030 moeten alle bedrijfspanden zelfs verplicht energielabel A hebben.

Energielabel bedrijfspand verbeteren

Je kunt het energielabel van je bedrijfspand verbeteren door duurzame maatregelen te nemen. Zorg voor de juiste isolatie van je bedrijfspand door de gevels, meubels en vloeren te isoleren. Vervang enkel glas door dubbel, triple of zelfs HR++-isolatieglas. Op deze manier voorkom je dat er onnodig energie verloren gaat. Wil je energie besparen? Vervang dan je cv-ketel door een energiezuinige hr-ketel. Andere duurzame aanpassingen zijn het plaatsen van een elektrische of hybride waterpomp en een zonneboiler. Bovendien kun je het energielabel van je bedrijfspand verbeteren door zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen voor bedrijven

Plaats zonnepanelen op het dak en wek als onderneming zelf energie op. Goed voor het milieu en de energierekening. Ontdek wat zonnepanelen op jouw dak kunnen opleveren. De overheid stimuleert duurzame energieopwekking in de vorm van subsidie. Onze adviseurs helpen je graag bij de financiering, de mogelijkheden voor combinaties van opwek en de eventuele verkoop van jouw opgewekte energie. Vraag een gratis adviesgesprek aan met onze ontwikkelaars en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Doe de dak-check!

Energielabel bedrijfspand berekenen

Als je maatregelen hebt genomen om het energielabel van je bedrijfspand te verbeteren, wil je natuurlijk weten of het energielabel ook echt is verbeterd en of je voldoet aan de toekomstige norm. Het energielabel van je bedrijfspand hoef je gelukkig niet zelf te berekenen. Je kunt een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen bij professionele partijen die hiervoor een uitgebreid rapport opstellen. Zo weet je zeker dat jouw pand klaar is voor de toekomst en dat er weer jaren comfortabel gewerkt kan worden.

CO2-Prestatieladder

Bedrijven die zich laten certificeren volgens de CO2-Prestatieladder zien dit als een investering die zich later terugverdiend in de vorm van lagere energiekosten. De ladder is een managementsysteem dat bestaat uit 5 niveaus. Elk gecertificeerd bedrijf voldoet aan eisen over onder andere CO2-inzicht en -reductie. Vaste onderdelen van de ladder zijn bijvoorbeeld een footprint, ketenanalyses en samenwerkingen met ketenpartners om CO2 te reduceren. Met de CO2-Prestatieladder toon je als bedrijf aan dat je actief bijdraagt aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. 

Geschreven door
Mariël
Mariël Content Marketeer