Bouw Pure Energie windmolens Windpark Deil afgerond

Voortgang bouw Windpark Deil
Laatst bewerkt op 17 november 2022 1 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

De bouw van Windpark Deil is afgerond. In de afgelopen twee weken zijn de laatste twee van de elf windmolens gehesen. Dat zijn die van Pure Energie. De molens zijn de op één na hoogste van ons land.

Nu de bouw voltooid is begint er een fase van uitgebreid testen. Alle ingevoerde instellingen worden op detailniveau gecontroleerd. Hierbij maken de molens zogenaamde ‘vlieguren’. Dit om zeker te weten dat alle apparatuur onder maximale druk goed presteert.

 eb200521 Deil Haaften20

Over Windpark Deil

In nauwe samenwerking met de lokale Burgerwindcoöperatie West-Betuwe en Yard Energy is het windpark ontwikkeld. Wij hebben in totaal twee van de elf windmolens van Windpark Deil gebouwd en gaan binnenkort de exploitatie fase in. De windmolens zijn van het merk Vestas en hebben een rotordiameter van 136 meter (68 meter wieklengte) en een ashoogte van 140 meter. Daarmee hebben de windmolens een tiphoogte van 208 meter. De windmolens wekken per stuk naar verwachting circa 15 miljoen kWh per jaar op. Dat is evenveel als circa 5000 huishoudens in een jaar gebruiken. Windpark Deil bevindt zich ten zuiden van de A15 bij Knooppunt Deil links en rechts van de A2.

Meer weten over windpark Deil? Klik dan hier