• Dagelijks en kostenloos opzegbaar
  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Energiecontract zonder terugleverbijdrage
Header Wat is een dynamisch energiecontract

Wat is een dynamisch energiecontract?

Dynamisch contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Dagelijks en kostenloos opzegbaar 100% groene stroom uit Nederland Energiecontract zonder terugleverbijdrage
Een vast termijnbedrag per maand

Dynamisch contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Dagelijks en kostenloos opzegbaar 100% groene stroom uit Nederland Energiecontract zonder terugleverbijdrage
Een vast termijnbedrag per maand

Hoe werkt een dynamisch energiecontract?

Bij een dynamisch energiecontract veranderen de stroomtarieven ieder uur en de gasprijzen iedere dag (om 6.00 uur 's ochtends). Ze bewegen mee met de inkoopprijs op de energiemarkt. De energietarieven van een dynamisch energiecontract zijn afhankelijk van vraag en aanbod, waardoor je nooit teveel betaalt voor stroom en gas. Als de prijzen dalen, daalt jouw tarief gewoon mee.

CTA Kies voor dynamisch energiecontract Pure Energie

Kies voor 100% groen en dynamisch

Dynamisch energiecontract

Met een dynamisch energiecontract bij Pure Energie profiteer jij van 100% groene stroom voor de inkoopprijs en een vast termijnbedrag per maand.Dit is exclusief btw, energiebelasting en inkoopvergoeding. Via onze app kun je altijd en overal de actuele tarieven inzien. Zo weet je precies hoeveel jij voor stroom en gas betaalt

Kies dynamisch

Voor- en nadelen van een dynamisch energiecontract

Wij snappen dat jij je afvraagt of een dynamisch energiecontract past bij jouw situatie. Daarom hebben we de voor- en de nadelen van een dynamisch energiecontract op een rijtje gezet.

Kolommen Dynamisch Contract Voordelen

Voordelen dynamisch energiecontract

Een dynamisch energiecontract kan voor jou voordeliger uitpakken wanneer jij energie verbruikt op de momenten waarop de marktprijzen laag zijn. Dus op de momenten wanneer er minder vraag naar energie is, zoals bijvoorbeeld ’s middags en ’s nachts. Bovendien hoef je met een dynamisch energiecontract geen terugleverbijdrage te betalen voor de stroom die je teruglevert aan het net. Een dynamisch energiecontract is dus vooral geschikt voor huishoudens die elke dag slim omgaan met het energieverbruik.

Kies dynamisch
Kolommen Dynamisch Contract Nadelen

Nadelen dynamisch energiecontract

Doordat de energieprijzen continu veranderen, heb je met een dynamische energiecontract minder zekerheid over je energierekening. Zo bestaat er een kans dat de energieprijzen in de winter een stuk hoger zijn dan in de zomer, vanwege de grote vraag naar energie en dus hogere marktprijzen. Heb je zonnepanelen? Dan is goed om te weten dat jouw zonnepanelen vooral stroom opwekken tijdens de uren waarop de stroomprijs laag is. Een dynamisch energiecontract minder voordelig uitpakken als jij je energieverbruik niet goed kunt managen.

Kies vaste tarieven
CTA Dynamisch contract tarieven Pure Energie

Groene stroom voor dynamische energietarieven

Actuele marktprijzen

De energietarieven van een dynamisch energiecontract zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Als het hard waait of als de zon schijnt, is het aanbod soms groter dan de vraag naar groene stroom. Daardoor daalt de stroomprijs. Maar andersom kan dus ook. In dat geval is de vraag groter dan het aanbod, waardoor de stroomprijzen stijgen.

Meer informatie
CTA Dynamisch energiecontract afsluiten

Zelf een dynamisch energiecontract afsluiten

Groen & flexibel

Het afsluiten van een dynamisch energiecontract is heel eenvoudig. Bereken je termijnbedrag via onze website en meld je aan! Verder hoef je niets te doen, want wij regelen de rest.

Kies je contract

Veelgestelde vragen over een dynamisch energiecontract

Wat zijn de voor- en nadelen van een dynamisch energiecontract?

Een dynamisch energiecontract kan voor jou voordeliger uitpakken wanneer jij energie verbruikt op de momenten waarop de marktprijzen laag zijn. Een dynamisch energiecontract is dus vooral geschikt voor huishoudens die elke dag slim om gaan met het energieverbruik. Klanten met teruglevering hoeven bij een dynamisch energiecontract geen terugleverbijdrage te betalen. Bij een dynamisch energiecontract veranderen de prijzen continu, waardoor je minder zekerheid hebt over je energierekening. Zo bestaat er een kans dat de energieprijzen in de winter een stuk hoger zijn dan in de zomer. 


Wat is het verschil tussen een dynamisch en variabel energiecontract?

Het grootste verschil tussen een dynamisch en een variabel energiecontract zit het hem in het aantal prijswijzigingen. Bij een dynamisch energiecontract veranderen de prijzen voor stroom elk uur en voor gas elke dag. De variabele energietarieven veranderen meestal 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Dynamische contracten bieden de mogelijkheid om direct te profiteren van dalende prijzen, terwijl variabele contracten meer zekerheid bieden over een langere periode.


Is een dynamisch energiecontract gunstig met zonnepanelen?

Huishoudens met zonnepanelen en een dynamisch energiecontract hoeven geen terugleverbijdrage te betalen voor het terugleveren van stroom, omdat de vergoeding voor teruglevering altijd gelijk is aan de inkoopprijs op dat moment. Wel is het goed om te weten dat jouw zonnepanelen vooral stroom opwekken tijdens de uren waarop de stroomprijs laag is. Hierdoor kan de salderingsregeling voor jou minder voordelig uitpakken. 


Meer lezen over een dynamisch energiecontract met zonnepanelen
Is het slim om een dynamisch energiecontract af te sluiten?

Of het slim is om een dynamisch energiecontract af te sluiten verschilt per situatie. Via onze website kun je eenvoudig berekenen welk energiecontract voor jou het voordeligst is. Vul je verbruik en eventuele teruglevering in en dan rekenen wij het voor je uit. 


Welk energiecontract past bij mij?
Waar moet je op letten bij een dynamisch energiecontract?

De inkoopprijzen, netbeheerkosten en overheidsheffingen zijn bij iedere energieleverancier hetzelfde, daarom moet je bij het dynamische energiecontracten vergelijken letten op de overige kosten en voorwaarden. Het is dus belangrijk om bij het energiecontract vergelijken goed de vaste energiekosten en de variabele opslag per kWh stroom of m³ gas te vergelijken.


Variabel, vast of dynamisch

Onze groene stroom contracten

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom.

Dynamisch Contract Pure Energie

Dynamisch contract

Bij een dynamisch energiecontract beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt. Zo bepaal je zelf wat het beste moment is om energie te verbruiken.

Kies dynamisch
Variabel Contract Pure Energie

Variabel contract

Met een variabel energiecontract heb je variabele energietarieven. Dit contract is dagelijks opzegbaar zonder boete. Kies voor groen en vrij.

Kies voor variabel
Vast Contract Pure Energie

Vast contract

Kies voor een vast energiecontract en profiteer daarmee 1 jaar lang van zekerheid over je energiekosten. Zo heb je geen last van prijsschommelingen.

Kies voor vast